Η κατάλυση του κράτους από το παρακράτος

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Δεκέμβριος 2004

  Η τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονος από το «αναρχικό» παρακράτος έφερε ξανά στο προσκήνιο τις οργανωμένες ομάδες των αναρχικών και της άκρας αριστεράς οι οποίες δρουν ανενόχλητες και, κατά το δοκούν, έξω από τα όρια του νόμου και της συνταγματικής τάξεως. Όλη η χώρα παρακολούθησε τις απίθανες περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες μιλούσαν για μία οργανωμένη συμμορία η οποία επιτέθηκε εναντίον του Α.Τ., τον φρουρό να τρέχει πανικόβλητος να κρυφτεί, τα περιπολικά και τα Ι.Χ. των περίοικων να παραδίδονται στην φωτιά, την βία και τον τρόμο να κυριαρχεί.

  Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το συμβάν, τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν βγει να τοποθετηθούν δημοσίως για τα γεγονότα. Ενώ έως σήμερα μας έλεγαν ότι έχουν ουσιαστικώς εξαρθρώσει τις τρομοκρατικές ομάδες, είδαμε έκπληκτοι την επίθεση εναντίον της Αστυνομίας. Πολλοί μάλιστα προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την τρομοκρατική επίθεση, λέγοντας ότι κάποιοι αστυνομικοί αυτού του Α.Τ. βιοπράγησαν κατά Αφγανών μεταναστών. Ακόμη και αν είναι αλήθεια, αυτό δικαιολογεί την κατάλυση του κράτους από τους αναρχικούς και διάφορους άλλους αυτό-διοριζόμενους αγωνιστές των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»;

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καταδικάζει την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να απομονώσει και να διαλύσει τις οργανωμένες συμμορίες της άκρας αριστεράς, οι οποίες έως σήμερα απολαμβάνουν μίας ιδιότυπης κρατικής ασυλίας, προφανώς διότι έτσι εξυπηρετούν διάφορες σκοπιμότητες.

  Παράλληλα, την ίδια αδράνεια δείχνει και μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, τα οποία μπροστά στην αριστερή τρομοκρατία δείχνουν ιδιαίτερη «κατανόηση». Αυτό το απόστημα όμως πρέπει να σπάσει, διότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, καλυπτόμενος πίσω από τον μανδύα του «αριστερού αγωνιστή» και του «προοδευτικού».

  Κατηγορία: