Αυτοί φταίνε!

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Οκτώβριος 2019

  Δεν είναι εύκολο να γράφεις για νεκρά παιδιά. Καθόλου εύκολο. Μερικές φορές όμως είναι αναγκαίο. Σαν και τώρα. Για ακόμη μία φορά, με το που αυξήθηκαν οι ροές μεταναστών προς την χώρα, είχαμε και το «ναυάγιο» που είχε ως αποτέλεσμα νεκρά παιδιά. Τόσο καιρό που οι ροές ήταν χαμηλότερες, νεκρούς δεν είχαμε. Τώρα έχουμε ξανά. Στην γειτονική μας Ιταλία όσο καιρό ο Σαλβίνι είχε κλειστά τα λιμάνια της χώρας, οι νεκροί είχαν μειωθεί. Διότι δεν ξεκινούσαν οι βάρκες για να διασχίσουν την Μεσόγειο. Τώρα που ο Ερντογάν, θέλοντας να εκβιάσει την ΕΕ και την χώρα μας, άρχισε να προωθεί μετανάστες μαζικά ξανά, ο θάλασσες θα αρχίσουν να ξεβράζουν πτώματα.

  Ανατροπή της βάρκας, ξεφούσκωμα της βάρκας, ότι και εάν έχει συμβεί, το γεγονός είναι ότι κάθε τόσο έχουμε θύματα. Δεν ξέρω - δεν μπορώ να ξέρω - τι συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Αυτό που ξέρω είναι ότι και πάλι είχαμε νεκρά παιδιά στις ακτές μας. Νεκρά παιδιά που μπήκαν σε μία βάρκα για τον ένα ή τον άλλο λόγο, πριν και μετά από άλλα παιδιά που επίσης θα ανέβουν σε βάρκες. Βάρκες στις οποίες στοιβάζονται επειδή κάποιοι έχουν κέρδος. Κέρδος που έχει ο Ερντογάν, εκβιάζοντας την ΕΕ με τις ροές.

  Αλλά και γύρω από αυτόν ένα σωρό άλλοι άνθρωποι θα πάρουν το κατιτίς τους. Αυτοί που τους φόρτωσαν στην βάρκα, παίρνοντάς τους κάποιες εκατοντάδες ή χιλιάδες δολάρια. Αυτοί που θα τις υποδέχονταν στην από εδώ πλευρά, ύστερα από συνεννόηση. Και θα πληρώνονταν με το «κεφάλι» από τους διάφορους χρηματοδότες τους. Και μετά λεφτά θα έπαιρναν και αυτοί που θα τους «διαχειρίζονταν». Όλοι αυτοί οι οποίοι θα τους έβαζαν και πάλι με το «κεφάλι» σε κάποιο κτίριο, κατειλημμένο ή ενοικιασμένο, αυτοί που θα έπαιρναν λεφτά για να κατηχούν τα παιδιά τους σε παράνομες δομές.

  Η αλυσίδα είναι μεγάλη. Πρόκειται περί βιομηχανίας. Αυτή η βιομηχανία στο σύνολό της είναι υπεύθυνη για τους θανάτους αυτών των παιδιών. Όχι αγαπητέ αναγνώστη, δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς που υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και την εθνική κυριαρχία. Είναι αυτοί! Αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν την μετανάστευση, αυτοί που τους βάζουν στις βάρκες, αυτοί που ζουν από αυτό και αυτοί που θέλουν να κάνουν επίδειξη ηθικής αρετής, βάζοντας γονείς να ρισκάρουν τα παιδιά τους. Και καλά θα κάνουμε να το θυμόμαστε αυτό κάθε φορά που θα ακούμε από δω και πέρα τις υποκριτικές φωνές τους!

  Όπως ακριβώς το είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: «Σήμερα έχω ένα μήνυμα για εκείνους τους ακτιβιστές των ανοιχτών συνόρων που κρύβονται πίσω από την ρητορική της κοινωνικής δικαιοσύνης: οι πολιτικές σας δεν είναι δίκαιες. Οι πολιτικές σας είναι σκληρές και κακόβουλες. Ενθαρρύνετε εγκληματικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Βάζετε την δική σας αίσθηση της αρετής πάνω από την ζωή, την ευημερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

  Κατηγορία: