Ο Χρήστος Μάστορας και ο βίγκαν Κολοκοτρώνης

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Φεβρουάριος 2020

  Το προσκύνημα στην πολυπολιτισμική κοινωνία είναι ο λόγος που η κυβέρνηση αρνείται να λύσει με δραστικό τρόπο το λαθρομεταναστευτικό. Η οικουμενική ιδέα της Γαλλικής Επανάστασης υπέρ ενός παγκόσμιου κράτους οδηγεί τα βήματά της. Έτσι, ενώ η Γαλλική Επανάσταση φόρεσε το προσωπείο του επαναστατικού «εθνικισμού» (ανατροπή του αυτοκράτορα και του κλήρου), το πραγματικό πρόσωπο των επαναστατών ήταν ο Μέγας Ναπολέων και η επιβολή των αξιών του Οικουμενισμού με το ξίφος.

  Τότε ήταν το ξίφος, σήμερα είναι η «κοινωνία των πολιτών» με τις ΜΚΟ διαμέσου του ΟΗΕ. Εμείς, οι πιστοί ρομαντικοί που είμαστε πραγματικά υπέρ του λαού, μαχόμαστε υπέρ του δικαιώματός μας στην διαφορετικότητα: να διατηρήσουμε τα κοινά μας ήθη, γλώσσα και καταγωγή. Αυτοί οραματίζονται την Ελλάδα του 2021 να εκπροσωπεί το εθνόσημο ως μπίζνα και όχι ως ένα χώμα που μυρίζει θυμάρι και βασιλικό.

  Και μιας και αναφερθήκαμε στο εθνόσημο, οι αναθεωρητικές απόψεις του στυλ «περνούσαμε καλά με τους Τούρκους» κυριαρχούν στην επιτροπή για τους εορτασμούς του 2021. Όποιος έχει δει το επίσημο σήμα που ανέδειξε η επιτροπή παρατηρεί δύο μικρές «παραλείψεις»: τον Σταυρό και το γαλανόλευκο χρώμα. Άνετα θα μπορούσε να ήταν διαφήμιση γνωστού απορρυπαντικού. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Βέβαια, όταν η πνευματική δύναμη της επιτροπής είναι τόσο σπουδαία και πρωτοποριακή ώστε να μας διδάσκει ότι την ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων και Οθωμανών διετάραξαν οι βαλκανικοί εθνικισμοί, ποιοι είμαστε εμείς που θα αντιδράσουμε σε τέτοια ευγενή συναισθήματα;

  Αν άλλωστε οι Έλληνες δεν ήταν χριστιανοί και οι Τούρκοι μουσουλμάνοι δεν θα χρειαζόταν καθόλου η Επανάσταση. Ο εξωστρεφής Έλληνας του μέλλοντος είναι εκείνος που θα παρίσταται σε βασιλικούς γάμους διαγωνιζόμενος με άλλους για το ποιος φορά το πιο περίτεχνο καπέλο. Από εκεί και πέρα όμως, όταν στον δρόμο του απλώνονται φαρμακερά διλήμματα για το αν θα υποστηρίξει τον βασιλικό θεσμό ή τους ευγενείς επαναστάτες που θέλουν να ζήσουν αυτόνομα την ζωή τους για να σώσουν τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, τάσσεται υπέρ της επανάστασης.

  Και αυτό είναι, αγαπητοί αναγνώστες, το σύγχρονο μήνυμα της Επανάστασης! Ο φιλελεύθερος σύγχρονος Κολοκοτρώνης πολεμά για τις οικουμενικές αξίες. Θα μπορούσε να πει ότι η Γκρέτα είναι πνευματικός επίγονός του. Διότι αν είχε ο γερο-Θοδωρής την επιλογή στην πατρίδα του να πάρει το καριοφίλι του από ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει όπλα και σφαίρες, θα αρνούνταν πεισματικά, αφού έτσι θα μόλυνε το περιβάλλον. Αν δε, όταν στρατοπέδευε σε κανένα βουνό πεινούσε με το μεικτό τάγμα ανδρών και γυναικών που διατηρεί, για να τιμήσει την ισότητα των φύλων, θα τρώγανε σουτζουκάκια από φάβα συνοδευόμενα με κάστανο στιφάδο με γίγαντες.

  Το μήνυμα της Παλιγγενεσίας είναι η αντίσταση απέναντι σε πάσης φύσεως ολοκληρωτισμούς, όπως ήταν η «αυτοκρατορία του κακού» ή αλλιώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το μήνυμα της Επανάστασης ήταν η ελευθερία των υποδούλων και η εθνική αυτοδιάθεση. Όμως αυτό που ξεχνάνε να σας πουν είναι ότι το μήνυμα του 1821 δεν ήταν διαφωτιστικό. Ήταν ο ελληνικός Σταυρός, που κάτω του γονάτιζαν αυτοί που δεν ήθελαν να προσκυνήσουν την Ημισέληνο. Και επειδή η Αριστερά τόσα χρόνια με πλύση εγκεφάλου ήθελε να μας πείσει ότι η Επανάσταση ήταν ταξική, γι’ αυτό και αφαίρεσε τον σταυρό από το νέο logo. Η Επανάσταση όμως δεν ήταν ταξική. Ήταν ελληνική και ήταν ορθόδοξη.

  Και μια και γράφουμε για την Ελληνική Επανάσταση, ο Μπότσαρης ήταν Έλλην αρβανιτόφωνος, όπως όλοι οι Σουλιώτες. Για να μην μιλήσουμε για την Μπουμπουλίνα και τους Κουντουριώτηδες. Οι Έλληνες που κατέβηκαν από την ελληνικότατη Βόρειο Ήπειρο ήταν Έλληνες. Αλλά και οι Έλληνες που ακόμα ζουν στην Βόρειο Ήπειρο είναι Έλληνες, όπως πολύ σωστά έγραψε ο γνωστός Βορειοηπειρώτης Έλλην τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες» Χρήστος Μάστορας. Βλέπετε, η Βόρειος Ήπειρος δεν ανήκει στους Έλληνες του μέλλοντος, γι’ αυτό και δεν πρέπει να τους αποδίδουμε ισότιμες συντάξεις. Ο δε Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν ένας επικίνδυνος ακροδεξιός, τον οποίον αποφεύγουμε.

  Το 2021 σημαίνει προσγείωση στην πραγματικότητα. Το 2021 ανήκει στους Έλληνες που θέλουν η πατρίδα τους να παραμείνει ελεύθερη, και αναγνωρίζουν τους κινδύνους του νεοοθωμανισμού και της ισλαμοποίησης της χώρας. Η Ελευθερία γένους θηλυκού. Εκεί που η γυναίκα τιμάται, καθιστώντας την ιερή και όχι ρηχή.

  Κατηγορία: