26. Ιουνίου 2006 || 19.11

Απεβίωσε ο συναγωνιστής Σπυρίδων Μανωλόπουλος

Ένα δυσαναπλήρωτο κενό υπάρχει από τις 26 Ιουνίου στις τάξεις των Ελλήνων εθνικιστών. Απεβίωσε ο Σπύρος Μανωλόπουλος, παλαίμαχος αγωνιστής των ιδεών μας. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στην Αγία Φωτεινή Νέας Σμύρνης και η σωρός του μεταφέρθηκε στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας στην Πάτρα.

Ο Σπύρος Μανωλόπουλος γεννήθηκε το 1945, έκανε ανώτατες σπουδές και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην δεκαετία του 1960, σε πολύ νεαρή ηλικία, εντάχθηκε στην «4η Αυγούστου» και διετέλεσε επικεφαλής των εθνικιστών στην Θεσσαλονίκη. Κατά την μεταπολίτευση, δραστηριοποιήθηκε ξανά στην δεύτερη οργανωτική φάση του ίδιου κινήματος, παρά το κύμα διώξεων που είχε εξαπολυθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή. Ακολούθως ενίσχυε οικονομικά και ηθικά άλλες ανάλογες κινήσεις, χωρίς να φείδεται εξόδων. Στην περίοδο 1992-1994 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και αρχηγός της κίνησης «Ελληνική Δύναμις». Κατόπιν εντάχθηκε στο «Ελληνικό Μέτωπο», του οποίου τα τελευταία χρόνια διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και, μέχρι την αναστολή λειτουργίας (2005), μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία μεταξύ άλλων παρέστησαν παλαιοί και νέοι συναγωνιστές: Κ.Πλεύρης, Δημ.Δημόπουλος, Νικ.Βασιλόπουλος, Δ.Περιστεράς, Δημ.Τσούγκος, Γιάννης Γιαννάκενας, Φαίδων Δημόπουλος, Δ.Πατριαρχέας, ενώ στεφάνι απέστειλλε ο Μάκης Βορίδης. Ο Σπύρος υπήρξε άνθρωπος ανοιχτόκαρδος και προσηνής, συνεπής αγωνιστής και ιδεολόγος. Συναγωνιστή Σπύρο, καλό σου ταξίδι.


Δημοσκόπηση

Συμφωνείτε να καταγγείλει η Ελλάδα την δανειακή σύμβαση;
Ναι
Όχι
Δεν ξέρω - δεν απαντώ