24. Ιανουαρίου 2004 || 6.1

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι η πατριωτική επιλογή

του Μάκη Βορίδη
προέδρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
περισσότερα άρθρα του συγγραφέα

Η έξαρση του δικομματισμού δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Όλη η μεταπολεμική Ελληνική πολιτική ιστορία χαρακτηρίζεται από ένα διπολικό πολιτικό σύστημα: δεξιά - αριστερά, φιλελευθερισμός - σοσιαλισμός, Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ. Αυτό είχε ουσία όταν υπήρχαν διαφορετικές στρατηγικές επιλογές. Ένταξη στο Δυτικό ή στο Ανατολικό μπλοκ, πολιτειακές προτιμήσεις, είσοδο ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτές οι κορυφαίες επιλογές για την πορεία της Ελλάδος συνδέθηκαν, αναγκαστικά, με τα μεγάλα κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου σε επίπεδο προσώπων. Σήμερα όμως τι εκφράζουν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, πέραν ίσως, της προσωπικής τους επιθυμίας για εξουσία; Διότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία ακολουθούν ακριβώς τις ίδιες πολιτικές.

Στα εθνικά θέματα ακολουθούν μία πολιτική «κατευνασμού» των προκλητικών και επιθετικών επιδιώξεων των γειτόνων μας, από τις μαζικές παραβιάσεις των εθνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου έως το «δικαίωμα επιστροφής» των σλαυόφωνων ανταρτών που πολέμησαν εναντίον της Ελλάδος στα χρόνια του ανταρτοπολέμου.

Στην οικονομία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκφράζουν την ίδια πολιτική, η οποία στηρίζεται, κατ’ ουσία, στην αναπαραγωγή ενός παρασιτικού, διεφθαρμένου και πελατειακού δημοσίου τομέα, ο οποίος απομυζά τις υγιείς οικονομικές δυνάμεις, τους Έλληνες της ελευθερίας και της δημιουργίας, τους Έλληνες που παράγουν πλούτο και θέσεις εργασίας, τους Έλληνες που δεν διαπλέκονται με το ανήθικο και αντιπαραγωγικό Ελλαδικό κράτος.

Στην παιδεία, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποδέχονται ένα εξαθλιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, μία, κατ’ επίφασιν, δωρεάν εκπαίδευση, η οποία βγάζει νέα παιδιά χωρίς ένα όραμα ελευθερίας, χωρίς εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, χωρίς γνώσεις ιστορίας, χωρίς δεξιότητες. Ο αφελληνισμός της εκπαιδεύσεως από τους μαρξιστές έπιασε τόπο.

Στην λαθρομετανάστευση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συναγωνίζονται για το ποιος θα «εντάξει» πρώτος σχεδόν 2.000.000 παρανόμων μεταναστών, όταν η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Ελλάς το 2015 θα έχει 3.5000.000 μετανάστες! Θα έχουμε δηλαδή σε λίγα χρόνια μία αναλογία Ελλήνων-μεταναστών 2:1! ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αποδέχονται πλήρως την μετατροπή της Ελλάδος σε πολυ-πολιτισμική χώρα, χωρίς φυσικά να ερωτηθεί κανείς Έλληνας, όταν η τελευταία δημοσκόπηση της M.R.B. τον Δεκέμβριο του 2003, έλεγε ότι «το 86% των Ελλήνων θέλει να φύγουν οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα».

Στα Ελληνοτουρκικά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. υποστηρίζουν την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι αυτό θα το εμποδίσουν οι άλλες χώρες της Ενώσεως! Το γεγονός ότι μπορεί να ενταχθεί τελικώς η Τουρκία στην Ε.Ε., καθώς πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση η Αμερική και διότι η κύρια αντίθεση πηγάζει από τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα, τα οποία όμως μπορεί να αλλάξουν στάση στο μέλλον, δεν φαίνεται να απασχολεί τους κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου. Και τι θα γίνει τότε, με την ελεύθερη διακίνηση Τούρκων εργαζομένων στα πλαίσια της Ε.Ε.; Πως θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από τους χιλιάδες «τούρκους εργαζομένους» που θα θελήσουν να βρουν εργασία ως «Ευρωπαίοι πολίτες» στα νησιά του Αιγαίου και την Θράκη;

Βλέπουμε λοιπόν ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζουν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Κάλλιστα θα μπορούσαν να ανήκουν στο ίδιο κόμμα! Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η πατρίδα μας είναι η δημιουργία ενός πατριωτικού κινήματος που θα θέσει τα πραγματικά προβλήματα:
 • την αντιμετώπιση της παρανόμου μεταναστεύσεως και την εφαρμογή του νόμου που επιτάσσει την απέλαση των παρανόμων μεταναστών.
 • την ισχυροποίηση της Ελληνικής οικονομίας μέσω ενός υγιούς ελευθέρου ανταγωνισμού στην παραγωγή και τις υπηρεσίες.
 • την πάταξη της διαφθοράς της δημοσίας διοικήσεως με την θεσμοθέτηση αυστηρών ελεγκτικών μηχανισμών.
 • την προστασία των εθνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού σε Κύπρο, Βόρειο Ήπειρο, Κωνσταντινούπολη.
 • την ηθική και υλική στήριξη του Αποδήμου Ελληνισμού, ώστε οι Έλληνες να διατηρήσουν την εθνική τους συνείδηση και ταυτότητα.
 • την αναγέννηση της Ελληνικής Παιδείας, τόσο σε ηθικό - αξιακό επίπεδο, όσο και σε θέματα δεξιοτήτων.
 • την δημιουργία ενός Οράματος για τον Ελληνισμό του 21ου αιώνος, το οποίο μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον θα δίνει συνέχεια στο Ελληνικό έθνος.

  Οι Έλληνες πολίτες στις 7 Μαρτίου θα πρέπει να αρχίσουν να εκδηλώνουν εμπράκτως την αντίθεσή τους στην διαφθορά, την υποτέλεια, τον αφελληνισμό. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι η πατριωτική επιλογή. Ας δώσουμε πρόσωπο στην ελπίδα!

 • Δημοσκόπηση

  Πρέπει να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό ¶συλο;
  Ναι
  Όχι
  Δεν ξέρω - δεν απαντώ