8. Νοεμβρίου 2000 || 5.0

Ο ΟΑΣΕ αναγνώρισε "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα


Οι Βουλγαροσκοπιανοί "πρόσφυγες" διαδηλώνουν τακτικά έξω από το ελληνικό προξενείο στο Τορόντο (φωτογραφία 26 Μαρτίου 2000). Πολλοί από αυτούς ζητούν να εγκατασταθούν στην Μακεδονία.
"Σημαντικό βήμα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας" χαρακτηρίζουν οι Βουλγαροσκοπιανοί την αναγνώριση από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην σύνοδο της Βαρσοβίας (17 - 25 Οκτωβρίου 2000) "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα. Στην εν λόγω σύνοδο του ΟΑΣΕ, δηλαδή του Ευρωπαϊκού ΟΗΕ, συζητήθηκε για πρώτη φορά σε διεθνή οργανισμό η κατάσταση της "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα. Επίσης προτάθηκαν συγκεκριμένα μέτρα, στο πρότυπο της Βοσνίας και του Κοσόβου, για την επιστροφή 60.000 Βουλγαροσκοπιανών "προσφύγων" στην Μακεδονία, υπό την προστασία του ΟΑΣΕ.

Συνδέσεις "Ουράνιο Τόξο" Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη Οι ομιλίες των μελών του "Ουράνιου Τόξου" στον ΟΑΣΕ Πιο συγκεκριμένα οι αντιπρόσωποι του "Ουράνιου Τόξου", του φιλοσκοπιανού κόμματος που δρα πανελεύθερο στην Ελλάδα, ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την "μακεδονική" μειονότητα στις επιτροπές "προσφύγων και εκτοπισμένων", "ελευθερίας κινήσεως" και "εθνικών μειονοτήτων" του ΟΑΣΕ. Χαρακτηριστικό των απόψεων που ακούστηκαν και των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν είναι η κατάταξη της Ελλάδος στην ίδια κατηγορία ως προς τους πρόσφυγες με την Βοσνία και το Κόσοβο!

Την είδηση με τις τεράστιες νομικές συνέπειες, καθώς για πρώτη φορά διεθνής οργανισμός στον οποίον συμμετέχει και η Ελλάς αναγνωρίζει "μακεδονική" μειονότητα, αποσιώπησαν τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, προφανώς επειδή ήταν απασχολημένα με το τροχαίο ατύχημα του Μπάρκουλη. Αν συνεχίσουν οι αρμόδιοι να αδιαφορούν, σε λίγο καιρό εμείς οι Έλληνες δεν θα έχουμε κανένα δικαίωμα στην χώρα που έπλασαν με αίμα και ιδρώτα οι πρόγονοι μας.

Δημοσκόπηση

Συμφωνείτε με την προσφυγή της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωζώνης;
Ναι
Όχι
Δεν ξέρω - δεν απαντώ