30. Νοεμβρίου 2003 || 12.1

Η Μακεδονία είναι μόνο ΕλληνικήΟύτε και το πιο αισιόδοξο μέλος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ δεν περίμενε την μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Κίνημά μας την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στην Εδεσσα. Στην μεγάλη αίθουσα του αμφιθεάτρου «Μέγας Αλέξανδρος» δεν έπεφτε καρφίτσα. Πολίτες της Έδεσσας, αλλά και των γειτονικών πόλεων, ήρθαν για να ακούσουν τον πρόεδρο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκη Βορίδη να μιλάει για το Μακεδονικό ζήτημα, αλλά και για την αντίσταση των Ελλήνων πατριωτών στον διεθνισμό και την ξενοδουλεία του πολιτικού μας κατεστημένου.

Όλη η Εδεσσα εκείνη την ημέρα ήταν στολισμένη με τις αφίσες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, καθώς τα χιλιάδες φυλλάδια που είχαν διανείμει τα μέλη της Ν.Ο. Πέλλας είχαν ενημερώσει τους Εδεσσαίους για την εκδήλωση. Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο χώρο, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έδωσε το έναυσμα αντιστάσεως στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας μέσω της λήθης και της υποταγής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο εκδότης της εφημερίδος «Στόχος» Σάββας Χατζηπαρασκευάς, ο οποίος τόνισε την μεγάλη εθνική συμβολή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην αναβολή του συνεδρίου του «Ουράνιου Τόξου» που ήταν προγραμματισμένο την ίδια ημέρα στην Έδεσσα. «Αυτό δείχνει, σημείωσε ο κ. Χατζηπαρασκευάς, ότι ένα κόμμα, έστω και μικρό προς το παρόν, μπορεί να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια, αρκεί να έχει θέληση και να αγωνίζεται πραγματικά για την Πατρίδα».

Χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος της Ν.Ο. Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, ο οποίος τόνισε την μεγάλη οργανωτική ενδυνάμωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στους νομούς της Μακεδονίας, αποτέλεσμα της σκληρής εργασίας των στελεχών του κινήματός μας στην περιοχή, αλλά και της αγωνίας των Ελλήνων πατριωτών. Στο τέλος, ο κ. Κουριαννίδης διάβασε το ψήφισμα της εκδηλώσεως, το οποίο επιδόθηκε στη Νομαρχία Πέλλας.

Ο πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε σε όλο το πλέγμα του Μακεδονικού, αλλά και της γενικότερης εκχωρήσεως των εθνικών μας δικαιωμάτων σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο και Βόρειο Ηπειρο. «Οι δυνάμεις της Παγκοσμιοποιήσεως, τόνισε ο κ. Βορίδης, δεν θέλουν μία ισχυρή Ελλάδα στην περιοχή, γι' αυτό αφελληνίζουν συνεχώς τον Ελληνικό λαό, προωθώντας ανθρώπους και πολιτικές που διαιωνίζουν την εθνική υποτέλεια της Πατρίδος μας».

Στην συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης οριοθέτησε την προοπτική του πατριωτικού κινήματος στην Ελλάδα, ως «μίας εθνικής πρωτοπορίας, με θέληση για προσφορά στο Έθνος και την κοινωνία, με σύγχρονο λόγο και εικόνα, με αφετηρία την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της ελευθερίας του Έθνους και των Ελλήνων πολιτών. Αυτός είναι ο αγώνας μας, αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδος».

Ο κ. Βορίδης κατέληξε, μέσα σε χειροκροτήματα επιδοκιμασίας, ότι «ο δικομματισμός ευθύνεται για την εθνική και κοινωνική παρακμή, αλλά αυτό δεν αθωώνει τις επιλογές των Ελλήνων πολιτών. Είναι ατομική μας ευθύνη η διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, ως μίας κοινωνίας υπερήφανων και ελεύθερων πολιτών. Σε αυτό τον αγώνα, σας καλώ να γίνετε μέτοχοι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, με θάρρος και παρρησία».

Αξίζει να τονισθεί ότι όλα τα ΜΜΕ της περιοχής κάλυψαν εκτενώς την συγκέντρωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και ο Μάκης Βορίδης έδωσε συνέντευξη στο τέλος της ομιλίας του στον τηλεοπτικό σταθμό TV Πέλλα. Με το πέρας της ομιλίας, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έκανε πορεία διαμαρτυρίας στην Νομαρχία Πέλλας, προκειμένου να επιδοθεί το ψήφισμα της εκδηλώσεως. Τα μέλη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με δεκάδες Ελληνικές σημαίες και με τον ήλιο της Βεργίνας διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Εδέσσης, με την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων της. Παρών στην εκδήλωση ήταν και το στέλεχος της «Ενώσεως Χειμαριωτών» Ανδρέας Μαρτίνος, δηλώνοντας την συμπαράσταση των Βορειοηπειρωτών στους αγωνιζόμενους Μακεδόνες αδελφούς τους.

Θερμά συγχαρητήρια στους συναγωνιστές της Ν.Ο. Πέλλας, που με επικεφαλής τον Πέτρο Πριβατιτσάνη και τους άξιους συναγωνιστές του, διοργάνωσαν μία εκπληκτική πολιτική εκδήλωση, η οποία θα μείνει, είμαστε σίγουροι, στην μνήμη των Εδεσσαίων για πολλά χρόνια. Καλό αγώνα για μία Ελλάδα ελεύθερη και ισχυρή!


Δημοσκόπηση

Ποιος ευθύνεται για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου 2009;
Ο θάνατος του 15χρονου από την Αστυνομία
Η ανικανότητα και η δειλία της κυβέρνησης
Η επαναστατική «γυμναστική» της Αριστεράς
Άλλος
Δεν ξέρω - δεν απαντώ