«Απόγονοι σταυροφόρων» αγνοούν τους Έλληνες

  • Δημοσιεύτηκε: 24 Ιούλιος 1999

    Παραποιώντας την ιστορία οι αυτοαποκαλούμενοι «απόγονοι σταυροφόρων» συνεχίζουν την περιοδεία τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Η περιοδεία τους επιχορηγείται από «τάγματα ιπποτών» που θεωρούν παλιά φέουδα τους την Ρόδο και την Κύπρο. Οι «απόγονοι» φθάνουν φυσικώς καθυστερημένα, 900 χρόνια μετά τις σταυροφορίες. Κυρίως όμως προκαλεί αγανάκτηση ότι επισκέπτονται μόνο μουσουλμανικές χώρες και ζητούν συγγνώμη από άσχετα άτομα.

    Πρόσφατα επισκέφθηκαν τον Τουρκοκύπριο σφαγέα Ντενκτάς, από τον οποίον ζήτησαν συγγνώμη (!!) για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι «πρόγονοί» τους σε βάρος των κατοίκων της Κύπρου. Ο πρόεδρος τους Δαβίδ Λαγκς τόνισε: «ο Θεός ζήτησε από τους ανθρώπους να μην αλληλοσκοτώνονται αλλά να ζούνε αγαπώντας αλλήλους». Απαντώντας ο Ντενκτάς είπε πως «κανένας Τούρκος δεν τρέφει μίσος για τους χριστιανούς. Ελπίζω και οι φίλοι από την άλλη πλευρά (εννοεί τους Έλληνες) να πάρουν το μήνυμα». Ως γνωστόν ο Τουρκοκύπριος Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα με δήλωσή του, είχε διατάξει την εκτέλεση 1618 Ελλήνων αιχμαλώτων πολέμου το 1974.

    Βέβαια την περίοδο των σταυροφοριών η Κύπρος ανήκε στην ελληνική Βυζαντινή αυτοκρατορία και οι κάτοικοι της Κύπρου ήταν μόνο Έλληνες. Οι ενέργειες των «απογόνων σταυροφόρων» δίνουν δηλαδή την εντύπωση πως οι Τούρκοι (!!) είναι οι συνεχιστές της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Αντί να ζητούν συγγνώμη από τον Ντενκτάς, θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη από τους Έλληνες, τους οποίους έπληξαν κυρίως οι σταυροφορίες. Ειδικά με την 4η σταυροφορία το 1204 ο Ελληνισμός καταστράφηκε ανεπανόρθωτα: λεηλατήθηκε η Κωνσταντινούπολη, τεμαχίστηκε η ελληνική Βυζαντινή αυτοκρατορία και χιλιάδες Ελλήνων πουλήθηκαν ως δούλοι στα σκλαβοπάζαρα της Δύσης. Κυρίως όμως αντί να ζητούν συγγνώμη, θα έπρεπε να προχωρήσουν σε πιο ουσιαστικές ενέργειες: να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα λάφυρα της 4ης σταυροφορίας, όπως πχ το μαρμάρινο σύμπλεγμα 4 αλόγων από τον ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται στην Βενετία.

    Κατηγορία: