«Καλλικράτης», κοινοτισμός και «ελληνοποιήσεις»

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Απρίλιος 2010

  Στην δεύτερη κατά σειρά μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» καλούμαστε και πάλι να τοποθετηθούμε επί ενός μη οριστικοποιημένου προσχεδίου, όπως τουλάχιστον μας παρουσιάζεται, κομμένου και ραμμένου στα μέτρα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

  Ενός νομοσχεδίου που δίνει την χαριστική βολή στο διαχρονικό κοινωνικό κύτταρο ανάπτυξης του Ελληνισμού, που δεν είναι άλλο από τον κοινοτισμό. Αυτός διαφύλαξε σε δύσκολες εποχές την οργανική επιβίωση του έθνους μας, αυτός απετέλεσε και την οργανωτική βάση για τους σημαντικότερους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας. Αυτές οι κατακτήσεις διακυβεύονται σήμερα, αυτός ο κοινωνικός θεσμός καταλύεται στις μέρες μας από το καθεστώς μιας τύποις σοσιαλιστικής κυβέρνησης και δυστυχώς είτε με την ουσιαστική συμπαράσταση είτε με την στείρα αντιπαλότητα μιας Αριστεράς ουραγού των εξελίξεων.

  Εμμένω στην προσέγγιση του «Καλλικράτη» όχι με τεχνοκρατικά κριτήρια, αλλά στην φιλοσοφία του, όπως είχα κάνει και στην προηγούμενη ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου μας. Δυστυχώς και με την νεώτερη (;) εκδοχή του που μας παρουσιάζει η κυβέρνηση δικαιώνει την άποψή μου ότι σκέπτεται και πράττει με μικροκομματική σκοπιμότητα, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν το εθνικό συμφέρον.

  Οι γιγάντιοι Δήμοι που θέλει να δημιουργήσει στην ελλαδική περιφέρεια θα αποδυναμώσουν και εν τέλει θα εξαφανίσουν τα τελευταία ψήγματα αυτοδύναμων κοινοτήτων και θα οριστικοποιήσουν τον μαρασμό των ήδη χειμαζόμενων δεκάδων άλλων θέτοντας την ταφόπλακα στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Αντιθέτως, δεν τολμά να προχωρήσει στην μητροπολιτική διακυβέρνηση των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου αυτή είναι δυστυχώς απαραίτητη για την λειτουργία των πολεοδομικών συγκροτημάτων που η ελλαδική αφροσύνη εξέθρεψε και θέριεψε τις τελευταίες δεκαετίες.

  Επίσης, δικαιώθηκα δυστυχώς και στις ανησυχίες μου ότι η κατάθεση του «Καλλικράτη» δεν είναι άσχετη με την ταυτόχρονη σχεδόν κατάθεση τού ν/σ για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας (sic) στους λαθρομετανάστες. Εντελώς ξεδιάντροπα και προκλητικά παρεισέφρησε στην νέα (;) πρόταση της κυβέρνησης (στο άρθρο 94, παρ.6), ότι «στο άρθρο 75 παράγραφος 2 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων προστίθεται η αρμοδιότητα του εξελληνισμού του ονοματεπωνύμου Ελλήνων του εξωτερικού, ομογενών αλλοδαπών, που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και παλιννοστησάντων ομογενών, που έχουν την ελληνική ιθαγένεια»!

  Πέραν του ότι πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι ο «ομογενής αλλοδαπός» (!!), θα πρέπει να ξαναθυμίσω από αυτή εδώ την θέση το πόρισμα του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, το οποίο θάφτηκε από την τότε κυβέρνηση (πάλι του ΠΑΣΟΚ!), αντί να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι αυτουργοί των παρανόμων «ελληνοποιήσεων» άνω των 150.000 πολιτών από τις πρώην σοβιετικές χώρες, που παρουσιάστηκαν ως ... ομογενείς μας! Ή, ακόμη, να θυμίσω το πόρισμα του διπλωμάτη κ. Δημητρίου (με βαθμό τότε πληρεξουσίου υπουργού!), που προέκυψε μετά από ΕΔΕ στα προξενικά γραφεία Μόσχας, Τιφλίδας, Μαριούπολης και Νοβοροσίσκ και μιλούσε για παράνομες ελληνοποιήσεις μέσω πολιτικών παρεμβάσεων συγκεκριμένων μεγαλοστελεχών της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και για χιλιάδες πλαστά πιστοποιητικά που έγιναν αιτία λίγο καιρό μετά να αλλάξουν το εκλογικό σώμα προς όφελος των αυτουργών του εγκλήματος.

  Με την αρμοδιότητα αυτή που μπαίνει στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων μέσω του «Καλλικράτη» γίνεται φανερό ότι η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει έναν νέο γύρο «ελληνοποιήσεων», αυτή την φορά μάλιστα ανθρώπων που δεν έχουν καμμία γεωγραφική, πολιτισμική ή φυλετική συνάφεια με τον Ελληνισμό, και πάλι για στενά μικροκομματικά οφέλη, υποθηκεύοντας τόσο την εθνική μας υπόσταση όσο και τις κοινωνικές μας κατακτήσεις.

  Είναι προφανές ότι σε ένα τέτοιο έγκλημα όχι μόνον δεν θα συνηγορήσουμε, αλλά θα το καταγγείλουμε και θα το πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


  Το κείμενο αποτελεί την εισήγηση του Γιάννη Κουριαννίδη στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον «Καλλικράτη».