Έλεος πια κύριε Χριστόφια!

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Οκτώβριος 2010

  Ξεχειλίζει πλέον η οργή στην Κύπρο από το τουρκολαγνικό αμόκ Χριστόφια, ο οποίος στην Νέα Υόρκη ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του. "Παιδιά της ίδιας μάνας οι Τουρκοκύπριοι, όπως εμείς, δηλαδή, αδελφοί μας" είπε! Και συνέχισε εξισώνοντας την τουρκική εισβολή με το ... πραξικόπημα! Παρ' ότι το πραξικόπημα ήταν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων (σύγκρουση Μακαριακών-Ενωτικών) και μύτη Τουρκοκύπριου δεν άνοιξε σε αυτό...

  Πείτε μας κύριε Χριστόφια, τι πρόσφεραν οι Τουρκοκύπριοι, ώστε να υπάρχει σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία; Τι έπραξαν στον αγώνα απελευθέρωσης από τον αγγλικό ζυγό; Θυσιάστηκαν πολεμώντας τον αποικιοκράτη; Αντίκρισαν το θάνατο στην αγχόνη; Τίποτα από όλα αυτά. Πολέμησαν εμάς τους "αδελφούς" τους, σαν τσιράκια, καταδότες και συνεργάτες των Άγγλων.

  O Πρόεδρος Χριστόφιας προσπαθεί να αποβλακώσει τους Έλληνες της Κύπρου με το "οι Τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί μας", παραδομένος "συγκινητικά" στο διεθνιστικό πνεύμα της κομμουνιστικής του ουτοπίας.

  Μας είπε, ευρισκόμενος στην Νέα Υόρκη: "Και οι Τουρκοκύπριοι είναι και αυτοί παιδιά της ίδιας μάνας, όπως οι Ελληνοκύπριοι. Πότισαν και αυτοί με τον ιδρώτα τους την Κύπρια γη, είναι και αυτοί άνθρωποι που αγωνίστηκαν μαζί με τους Ελληνοκύπριους εργαζόμενους για να έχουμε τα καλά που έχουμε ως απλοί άνθρωποι. Είναι και αυτοί άνθρωποι, οι οποίοι δικαιούνται να συγκυβερνήσουν μαζί μας κάτω από ένα σύνταγμα διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα".

  Σοβαρά κύριε Χριστόφια; Ζείτε σε κατεχόμενη πατρίδα ή κάπου αλλού; Για να έχουν οι Τουρκοκύπριοι δικαίωμα συμμετοχής στην διακυβέρνηση του τόπου, έπρεπε να είχαν ουσιαστική συμμετοχή στον αγώνα τον αντιαποικιακό. Αυτοί δεν αγωνίστηκαν να ελευθερωθεί η Κύπρος. Αγωνίστηκαν πλάι στον Άγγλο τον δυνάστη.

  Στον ιδρώτα και στις θυσίες του Ελληνοκυπρίου στηρίχθηκε η μεγάλη ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Τουρκοκύπριοι ουδέν έδωσαν. Και πάντα εκαρπούντο. Δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που έχει ο κάθε πολίτης μιας χώρας, αλλά απαιτούν ίσα δικαιώματα.

  Λιγότερη τουρκολιγούρα δεν βλάπτει κύριε Χριστόφια. Τελικά, δικαιούνται οι Τουρκοκύπριοι να συγκυβερνούν την Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς να έχουν συμμετοχή στον αγώνα απελευθέρωσής της; Δικαιούνται να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που έχουν οι Ελληνοκύπριοι πολίτες; Δικαιούνται να καρπούνται τα ωφελήματα του Κυπρίου και Ευρωπαίου πολίτη, ενώ δηλώνουν με υπερηφάνεια ότι είναι και θέλουν να παραμείνουν πολίτες του ψευδοκράτους;

  Συνέλθετε κύριε Χριστόφια! Η γη που πατάτε, είναι τόσο ελληνική όσο και η Αθήνα. Εκτός κι αν δεν ακούσατε ποτέ για Κίμωνα και Ευαγόρα, για Καραολή και Αυξεντίου, για ποταμούς αιμάτων με στόχο, πάντα, την "Ένωση". Αυτό δηλαδή που πολεμήσατε με λύσσα εσείς και το κόμμα σας, το ΑΚΕΛ. Αυτό που πολέμησαν με λύσσα Άγγλοι και Τούρκοι.

  Σύμπτωση; Δεν νομίζω...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 30ης Σεπτεμβρίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα.
  Κατηγορία: