Έλληνες εξεγερθείτε!

 • Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούνιος 2006

  "Πτώση ελληνικού F-16 σε εικονική αερομαχία πάνω από την Κάρπαθο". "Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο επιδιώκουν οι Τούρκοι". "Αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα, απειλεί η 'Αγκυρα". "Η Τουρκία υποθάλπει τις καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας στην Θράκη". "Τουρκικές προκλήσεις στο Φανάρι". "Το Σχέδιο Ανάν, σε δημοψήφισμα στην Κύπρο". "Το βέτο δεν είναι αυτοσκοπός, δηλώνουν όλοι, σε Κύπρο και Ελλάδα". "Τουρκία και ψευδοκράτος, δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία". "Δεδομένη η υποστήριξη της ενταξιακής πολιτικής της Τουρκίας, δηλώνουν επίσημα ελληνικά χείλη". "Αποδέσμευση Ευρωπαϊκών κονδυλίων για στήριξη της οικονομίας των Τουρκοκυπρίων".

  Θα μπορούσαμε δυστυχώς να παραθέσουμε χιλιάδες τίτλους από πρωτοσέλιδα, που μας βοηθούν να καταλήξουμε "πανηγυρικά" στο εξής καταθλιπτικό συμπέρασμα: "Οι Έλληνες έχουν τραπεί σε άτακτη υποχώρηση, και οι γείτονες, κυρίως η Τουρκία (να μην ξεχνούμε όμως τους Αλβανούς, και τους Σκοπιανούς), διαισθανόμενοι την ελληνική αδυναμία, ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη των διεκδικήσεων τους. Θα έλεγε κανείς ότι βάλθηκαν όλοι να μας πείσουν ότι ο Χένρυ Κίσινγκερ πέτυχε σε αυτά που οραματιζόταν όταν προέβηκε στην γνωστή πια διαπίστωση του: "Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μην μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των Η.Π.Α."

  Αφού λοιπόν ο Ελληνισμός έχει πληγεί, (είναι φανερό αυτό πια - φτάνει κανείς να εγκύψει στην κατάπτωση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική παιδεία), ίσως πιο καίρια απ' ότι οραματιζόταν κι ο ίδιος ο Κίσινγκερ, ερχόμαστε πλέον στο ψητό. Σε αυτή καθαυτή την συρρίκνωση του Ελληνισμού, επί του εδάφους. Αφού η Ελληνική κοινή γνώμη έχει πλέον αποπροσανατολιστεί πλήρως (είναι αρκετό να ασχοληθεί κανείς με την πίττα της τηλεθέασης, και τις έρευνες που καταδεικνύουν αυτά που απασχολούν τον σύγχρονο Έλληνα), θεωρείται πια ότι έχει προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος. Επιπλέον, αφού οι Έλληνες διαχρονικά, δια της ψήφου τους δεν δείχνουν να αμφισβητούν τον ενδοτισμό και την υποχωρητικότητα της "συνετής ηγεσίας" τους, φτάνουμε στο τελικό στάδιο. Στην αποδυνάμωση του Ελληνισμού, σε πολιτικοστρατιωτικό επίπεδο, και την στέρηση της δυνατότητας ανάπτυξης, διάκρισης, και τελικά της διαφύλαξης των στρατηγικών του συμφερόντων. Φτάνουμε στο στάδιο κατά το οποίο ο άλλοτε "δυσκολοκυβέρνητος" Ελληνισμός "φινλανδοποιημένος" πια, προτεκτοράτο της γείτονος Τουρκίας (και των μεγάλων δυνάμεων), δεν θα μπορεί πια να "παρενοχλεί", τις Η.Π.Α. και τους συμμάχους της στην Μέση Ανατολή.

  Επιτέλους, να ανακοπεί η πορεία της παρακμής. Θα πρέπει επιτέλους, ο Ελληνισμός στο σύνολό του να εξεγερθεί, ενάντια στα ύπουλα σχέδια των ξένων. Δεν είναι υπερβολή να συμπεράνουμε ότι επίκειται συρρίκνωση, αρχής γενομένης από το Αιγαίο. Η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας θα καταγραφεί με τον πιο επίσημο τρόπο, αν εισακουστούν οι νουθεσίες του πρώην προέδρου, Στεφανόπουλου, για παραπομπή των "διαφορών" με την Τουρκία στην Χάγη. Η συνεχής αναβάθμιση των παράλογων τουρκικών διεκδικήσεων στο Κυπριακό, μας έφερε στο σχέδιο Ανάν. Τα ίδια φαίνεται να συμβαίνουν και για το Αιγαίο. Γιατί άραγε να προσδίδεται τέτοια βαρύτητα στις απόψεις του ανθρώπου που ..., άκουσον-άκουσον, επέλεξε το Μεσολόγγι, στην επέτειο της εξόδου, για να πει στους Κυπρίους να "πάψουν να σκέφτονται με το συναίσθημα, και να πουν ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν";

  Δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί η διολισθαίνουσα πορεία του Ελληνισμού. Από εδώ και μπρος, για να ανατραπεί η διαφαινόμενη πορεία, θα πρέπει να ευτυχήσουμε να υπάρξουν μεταβολές στα διεθνή στρατηγικά συμφέροντα, ενώ εννοείται ότι ταυτόχρονα ο Ελληνισμός θα έχει φροντίσει να κάνει τις επιβαλλόμενες κινήσεις στην διεθνή σκακιέρα της στρατηγικής. Για να γίνουν όλα αυτά, το πρώτο βήμα (χωρίς αυτό όλες οι ελπίδες μένουν στην σφαίρα της φαντασίας), θα ήταν να αποβληθεί η ηττοπάθεια και υποχωρητικότητα από τον οργανισμό των Ελλήνων. Ξεκινώντας, να αναθεωρηθεί η στάση του Ελληνισμού έναντι της Τουρκίας και των άλλων γειτονικών χωρών. Στο αμυντικό πεδίο, επιβάλλεται η αναβάθμιση της άμυνας και η ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρου. Η στρατιωτική δύναμη, συνοδευόμενη από αποφασιστική και αξιόπιστη εξωτερική πολιτική, θα συμβάλουν στην επανάκτηση του απαιτούμενου σεβασμού που οφείλουν οι πάντες έναντι του Ελληνισμού. Αυτό, αναμφίβολα θα έχει τις θετικές προεκτάσεις του στην διαφύλαξη των ζωτικών εθνικών συμφερόντων.

  Η ψυχή του Κωνσταντίνου Ηλιάκη, του τελευταίου άταφου υπερασπιστή του Αιγαίου, μας καλεί, όλους ανεξαιρέτως: "Έλληνες, εξεγερθείτε!"

  Κατηγορία: