Όσα δεν είπε ο κ. Παπούλιας στην αλύτρωτη Βόρειο Ήπειρο

 • Δημοσιεύτηκε: 29 Ιανουάριος 2006

  "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" λέει η σοφή παροιμία του λαού μας. Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα σύνορα της ελληνικής επικράτειας από τους ... "φίλους" γείτονες, και όχι μόνον, σε μία διαφαινόμενη πλέον προσπάθεια να ανοίξουν τους ασκούς του ... διαβόλου -όχι στα Βαλκάνια όπως λένε- αλλά σε βάρος αποκλειστικά της Ελλάδος και του Ελληνισμού.

  Ας ξεκινήσουμε από αυτό που συνέβη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στην Αλβανία και με το στημένο, από το επίσημο Αλβανικό κράτος, θέμα των ... "Τσάμηδων" έχω, σε αντίθεση με όσα ακούγονται μέχρι τώρα για την ... περήφανη στάση του κ. Παπούλια, νά παρατηρήσω τα εξής:

  Ο κ. Παπούλιας ως Υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ το 1987, ήταν εκείνος που υπέγραψε την άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, χωρίς προηγουμένως να κατοχυρωθούν και να αναδειχθούν έμπρακτα τα ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου ο οποίος αριθμεί πάνω από 550 χιλιάδες Έλληνες και ακόμη περισσότερους αν συμπεριληφθούν σε αυτούς χιλιάδες άλλοι που με βία εξαλβανίσθησαν. Μήπως ο κ. Παπούλιας αναγνωρίζει σήμερα το λάθος του και συνεπώς το λάθος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τότε, την οποία βεβαίως εκπροσωπούσε;

  Προσωπικά δεν θα ξεχάσω το ξύλο που "φάγαμε" από τα πράσινα ΜΑΤ της εποχής εκείνης με το πρωτοπαλίκαρό τους Γκούμα όταν τότε, σαν στελέχη και μέλη του Ε.Ν.Ε.Κ. με πλακάτ πήγαμε έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού να διαμαρτυρηθούμε σιωπηρά για την καταπίεση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν ακόμα από την υπογραφή άρσης του εμπολέμου με την Αλβανία από τον σημερινό πρόεδρο Δημοκρατίας προσκάλεσε και έφερε στην Αθήνα αλβανικά συγκροτήματα να κάνουν παραστάσεις, και επειδή, παρά το άγριο ξύλο που έπεφτε στα κεφάλια μας από τα πράσινα ΜΑΤ, δεν εννοούσαμε να εγκαταλείψουμε το χώρο έξω από το θέατρο Λυκαβηττού πολλοί από μας (περίπου είκοσι) βρέθηκαν μέσα στις κλούβες και εν συνεχεία στα κρατητήρια της Ασφάλειας (τότε στην Μεσογείων)!

  Βεβαίως, σωστά έπραξε τώρα ο κ. Παπούλιας και έφυγε από την "φίλη" γείτονα Αλβανία, θα προτιμούσα όμως φεύγοντας να κάνει και μία δήλωση που να λέει απλά: Τα μόνα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδος-Αλβανίας είναι η Βόρειος Ήπειρος και οι χιλιάδες λαθρομετανάστες Αλβανοί που παραβίασαν τα σύνορα της Ελλάδος και ζουν παράνομα στην χώρα μας. Αντίστοιχη βέβαια δήλωση έπρεπε να κάνει και η κυβέρνηση Καραμανλή, αυτή όμως έχει εκ προοιμίου υπογράψει τα γραμμάτια απεμπόλησης των εθνικών μας δικαίων στα αφεντικά της Νέας Τάξεως πραγμάτων. Μου άρεσε ας πούμε καλύτερα η γενναία στάση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρ. Σαρτζετάκη όταν ως πρόεδρος τότε επισκέφθηκε την Αυστραλία και του την είχαν στημένη οι γυφτοσκοπιανοί, ο οποίος απάντησε με σθένος στους προπηλακισμούς και τις ύβρεις των πρακτόρων του Γκλιγκόρωφ λέγοντάς τους μεταξύ άλλων, "είμαι Μακεδόνας και είμαι Έλληνας, και είμαι Έλληνας γιατί είμαι Μακεδόνας".

  Με λίγα λόγια η υποκρισία έχει και αυτή τα όρια της, διότι είναι άκρως υποκριτική η άποψη ότι .. δεν γνώριζαν τι θα συμβεί στον πρόεδρο και διάφορα τραγελαφικά παραμύθια, την στιγμή που άπαντες γνωρίζουν ότι στα σχολικά βιβλία στην Αλβανία τίθεται ανοιχτά και ξεκάθαρα ο Αλβανικός επεκτατισμός μέχρι και την ... Πρέβεζα, και μάλιστα διδάσκονται ακριβώς τα ίδια βιβλία στα παιδιά των Ελλήνων των μειονοτικών περιοχών της Βορείου Ηπείρου με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, γι' αυτούς απλά ... ψιχαλίζει!

  Όσο λοιπόν η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος -τουλάχιστον σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα και ιδίως με τους αλληθωρίζοντες προς Αιγαίο μεριά "άσπονδους φίλους" γείτονες- δεν περάσει από τη λογική της ... άψογου στάσεως και του "δεν διεκδικούμε τίποτε" στην πρακτική του "διεκδικούμε ότι μας ανήκει ιστορικά", ακόμη και εκεί που οι κάθε λογής γενοκτόνοι του Ελληνισμού δεν έχουν αφήσει ούτε έναν Έλληνα ζωντανό, ο Ελληνισμός θα νοιώθει ταπεινωμένος και εξευτελισμένος και η απόλυτη ευθύνη θα ανήκει στις εκάστοτε μαριονέτες του πολιτικού συστήματος, της παγκοσμιοποίησης και της πολυ-πολιτισμικής αντίληψης.

  Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πρωτίστως πολιτικό, αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η γενικότερη πολιτική στάση και νοοτροπία και φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει από το πολιτικό κατεστημένο που υπακούει σε αφεντάδες, που υποκλίνεται σε πλανητάρχες, που τηρεί τα ... πρωτόκολλα και υπογράφει συναλλαγματικές συνδιαχείρισης των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων και συμφερόντων.

  Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι πρέπει να διαχωρίσει την θέση του από τους φαυλοκράτες, να νοιώσει την προσωπική του ευθύνη, να βγει από το καβούκι του, να δώσει αγώνες και να συμπαραταχθεί με την ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού πατριωτικού κινήματος, να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ρήξη και ανατροπή με το σύστημα, να παραμερίσουμε το εγώ και το προσωπικό μας συμφέρον και να περάσουμε στο ΕΜΕΙΣ και στην συλλογική προσπάθεια για να σηκώσουμε τον Ελληνισμό στην κορυφή που του αξίζει και του αρμόζει. Ο ο πολιτικός φορέας υπάρχει, μάχεται, δίνει αγώνες σε όλα τα μέτωπα, ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι εδώ, αγωνίσου ΜΑΖΙ μας για όλα εκείνα που οι άλλοι δεκαετίες τώρα καταπιέζουν μέσα στην ψυχή σου. Πες ΟΧΙ στον ραγιαδισμό τους! Αγωνίσου για τον Ελληνισμό σου!