Όχι στο τζαμί και σε γάμους ομοφυλοφίλων Συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

 • Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπτέμβριος 2010

  O πρόεδρος της ΝΔ έχει καταστήσει σαφές ότι το δίλημμα των εκλογών θα είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Όποιος ψηφίζει υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ εγκρίνει την πολιτική του μνημονίου και όποιος είναι απέναντι στηρίζει τους υποψηφίους της ΝΔ. Αλήθεια, πώς θα αντιμετωπίσετε την συγκεκριμένη στρατηγική;

  Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τι μπορεί να κάνει και τι όχι ο περιφερειάρχης Αττικής. Ο περιφερειάρχης είναι ένα πρόσωπο από τις αποφάσεις του οποίου θα κριθεί η ποιότητα της ζωής μας στο Λεκανοπέδιο τα επόμενα τέσσερα και πλέον χρόνια. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη στρατηγική Σαμαρά πλήττει σοβαρά τα συμφέροντα και της Ελλάδος και της παρατάξεως ευρύτερα, αλλά και του κόμματός του.

  Στην περίπτωση που θα εκλεγόσασταν περιφερειάρχης θα αφήνατε να δημιουργηθεί τζαμί στην Αθήνα;

  Θέλω να είμαι εξαιρετικά σαφής πάνω σʼ αυτό το ερώτημα: Όχι, εάν εγώ είμαι περιφερειάρχης, δεν θα κτιστεί το τζαμί ούτε στον Βοτανικό, ούτε πουθενά αλλού. Η Ελλάς οφείλει να σέβεται τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων που ζουν εδώ, με τέτοιο τρόπο όμως που δεν θα προσβάλλεται ο χριστιανικός χαρακτήρας της κοινωνίας μας, πρώτον, και, δεύτερον, χωρίς να δημιουργούνται τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Εάν κτιστεί το τζαμί στον Βοτανικό, μέσα στην πρώτη πενταετία, η ύπαρξη αυτού του γιγαντιαίου τεμένους θα προσελκύσει χιλιάδες μουσουλμάνους, φτιάχνοντας το μεγαλύτερο γκέτο στη χώρα. Εκεί γυναίκα με κοντή φούστα δεν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει ποτέ.

  Το ερώτημα που θα σας θέσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι γιατί θα πρέπει να ψηφίσει κάποιος εσάς και όχι τον κ. Κικίλια;

  Το βασικό ερώτημα εδώ είναι στην ουσία ποιον εμπιστεύεσαι για να δώσει επʼ ονόματί σου μάχες ώστε να λυθούν τα προβλήματα που σε ταλανίζουν. Έχασα τους γονείς μου σχεδόν στα 20 μου χρόνια και έκτοτε δίνω μάχες. Εργάζομαι από 19 ετών, έφτιαξα πέντε επιχειρήσεις και όλες παραμένουν κερδοφόρες. Μπήκα στο κόμμα μου όταν ακόμη ήταν στο πολιτικό περιθώριο, μου έκαψαν το μαγαζί 13 φορές μόνο και μόνο γιʼ αυτό κι όμως δεν λύγισα. Εξελέγην δύο φορές βουλευτής και αυτά τα τρία χρόνια που είμαι στην Βουλή είμαι σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα των βουλευτών, από πλευράς κοινοβουλευτικής δράσεως.

  Αλήθεια, ποιος είναι ο στόχος σας; Το 14%;

  Ας μην κοροϊδευόμαστε, οι εκλογές αυτές είναι κι ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα. Το 14% ίσως να είναι υπερβολικό, όμως θέλω να πιστεύω ότι θα κατορθώσω να ξεπεράσω τα ποσοστά του ΛΑΟΣ. Από εκεί και πέρα βλέπουμε.

  Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως το «όχι» Καρατζαφέρη στον Μάκη Βορίδη.

  Η υποψηφιότητα Βορίδη θα ήταν μία εξαιρετική υποψηφιότητα. Όμως, θα μου επιτρέψετε να πω ότι κάποιοι -και δεν εννοώ τον Μάκη Βορίδη, εννοώ εκτός κόμματος- για τους δικούς τους λόγους προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

  Η κυρία Μπακογιάννη είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι αν επιλεγόταν ως υποψήφιος ο κ. Βορίδης θα είχε την στήριξή της. Εσείς θα δεχόσασταν την στήριξή της;

  Δεν έχω μιλήσει με την κυρία Μπακογιάννη ποτέ, παρά μόνον στο Κοινοβούλιο για λόγους ευγενείας. Δεν έχω πολιτικές σχέσεις μαζί της καθόλου. Σε κάθε περίπτωση, κεντρικές πολιτικές συμφωνίες, όσον με αφορά, κάνει ο πρόεδρός μου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

  Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών μπορεί να δημιουργήσει εξελίξεις στην Κεντροδεξιά;

  Ασφαλώς και ναι! Η Κεντροδεξιά πρέπει να βρει τρόπο να συνεννοηθεί. Διχοτομημένη ή τριχοτομημένη εξουσία δεν θα δει ξανά ποτέ. Προσδοκώ ότι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών θα είναι τέτοιο ώστε θα καταστεί σαφές στον κ. Σαμαρά και στο περιβάλλον του ότι πλέον η παράταξη αποτελείται από δύο κόμματα.

  Είστε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων;

  Όχι, είμαι εναντίον! Η οικογένεια είναι θεμέλιος λίθος της κοινωνίας μας και χρήζει προστασίας. Το τι κάνει ο καθένας σπίτι του και στο κρεβάτι του είναι δικός του λογαριασμός, όμως ο γάμος είναι άλλης τάξεως μεγέθους θέμα.

  Θα συμμετείχατε σε reality;

  Όχι!

  Ως πολιτικό σάς έχει βοηθήσει το lifestyle;

  Θα φανεί στην κάλπη αυτό. Ελπίζω ναι!

  Στην μάχη των εκλογών σκέφτεστε να «επιστρατεύσετε» και την σύζυγό σας Ευγενία Μανωλίδου;

  Η Ευγενία έχει συμμετάσχει ενεργά σε όλες μου τις προεκλογικές εκστρατείες και το 2004 στις εθνικές εκλογές και το 2006 στις νομαρχιακές εκλογές, όταν ήμουν υποψήφιος νομάρχης Αθηνών, και στις εκλογές του 2007 και του 2009. Είναι το γούρι μου και θα με βοηθήσει και τώρα. Δυστυχώς, τα γυρίσματα του «Master Chef» δεν της αφήνουν πολύ χρόνο, αλλά κάπως θα το καταφέρουμε.

  Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχετε κάνει;

  Το ότι φωνάζω πάρα πολύ στην τηλεόραση. Προσπαθώ να το τιθασεύσω, αλλά ο εκρηκτικός μου χαρακτήρας με παρασύρει.

  Τι γνώμη έχετε για την συμμετοχή του Ηλία Ψινάκη στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη;

  Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Δημοκρατία. Ο κόσμος κρίνει και αποφασίζει.

  Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι;

  «Μέχρι το τέλος του κόσμου» του Αντώνη Ρέμου, το έχω αφιερώσει στη γυναίκα μου. Το χόρεψα με την Ευγενία την ημέρα του γάμου μας.

  Με τον Λαζόπουλο θα βγαίνατε έξω;

  Εννοείται! Με μεγάλη χαρά! Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που έχουν χιούμορ. Άλλωστε θα τσακωνόμασταν πολύ για ιδεολογικά ζητήματα και θα πέρναγε γρήγορα η ώρα, αλλά απʼ ό,τι έχω καταλάβει με έχει πάρει από φόβο.


  Η συνέντευξη δόθηκε στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη και δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 19ης Σεπτεμβρίου 2010 της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.