Όχι ψήφο σε κλέφτες και ψεύτες Συνέντευξη του Μάνου Κώνστα στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής»

 • Δημοσιεύτηκε: 15 Απρίλιος 2014

  Η συνέντευξη με τον Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου Μάνο Κώνστα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και βγάζει ειδήσεις. Ο κ. Κώνστας εκφράζει τον Ελληνικό Εθνικισμό, όχι όμως σαν «σημαία ευκαιρίας», αλλά σαν την «υπεράσπιση του εθνικού κράτους απέναντι στο απρόσωπο γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών, που εξυπηρετεί τον γερμανικό ηγεμονισμό, το χρηματο-οικονομικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές».

  Το Εθνικό Μέτωπο πιστεύει πως «η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα θα έχει ολέθριες συνέπειες», αλλά παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε υπό ξένη κατοχή, ο κ. Κώνστας πιστεύει ακράδαντα πως «ο Έλληνας έχει ακόμα τεράστιες εσωτερικές δυνάμεις. Μπορεί σε πείσμα των καιρών και των ελεγχομένων μέσων μαζικής ενημέρωσης να υπερασπιστεί την Πατρίδα, την κοινωνία, την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις του».

  Το Εθνικό Μέτωπο έχει ανασυγκροτηθεί κατά την περίοδο της κρίσης και αναπτύσσεται. Ποιοι ήταν οι λόγοι;

  Τα τελευταία χρόνια η κρίση κορυφώθηκε. Η μεταπολιτευτική πολιτική που ασκήθηκε από το πολιτικό σύστημα και τα ξένα συμφέροντα, οδήγησε στην χρεοκοπία, στην ανθρωπιστική κρίση, στην ξένη εξάρτηση και σε πιθανές εθνικές περιπέτειες. Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε να αντιδράσουμε. Οι πολιτικοί σχηματισμοί που υπήρχαν δεν ήταν σε θέση να εκφράσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση έτσι όπως την εννοούσαμε εμείς. Το Εθνικό Μέτωπο γεννήθηκε από την ανάγκη της κοινωνίας να αντιδράσει στο εξαχρειωμένο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, αλλά και στην ξένη κυριαρχία.

  Θεωρείτε χρεοκοπημένο όλο το σύστημα της μεταπολίτευσης; Δεν αναγνωρίζετε καμία πρόοδο οικονομική, πολιτική θεσμική;

  Η κατάρρευση είναι γνωστή σε όλους. Την βιώνουμε με δραματικό τρόπο. Το υπόδειγμα ανάπτυξης που επιλέχθηκε ήταν αυτό του δανεισμού και της καταστροφής της πραγματικής οικονομίας. Η φαυλότητα, η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, η απαξίωση της εργασίας, ο δανεισμός ήταν κυρίαρχα στοιχεία της περιόδου. Η όποια πρόοδος συντελέστηκε ήταν εικονική και αποσκοπούσε στην σταδιακή μετατροπή του εθνικού μας κράτους σε αποικία χρέους. Η παρούσα κατάσταση είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης πολιτικής.

  Παράλληλα, υποχωρούμε διαρκώς σε όλα τα εθνικά θέματα. Έτσι σήμερα η Τουρκία έχει δημιουργήσει γκρίζες ζώνες, αλωνίζει στην Θράκη, έχουμε δεύτερο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο και εγκατάλειψη στην Βόρειο Ήπειρο και στην Μακεδονία. Όσο για θεσμική πρόοδο, η πλήρης καταπάτηση του Συντάγματος και η απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας είναι κραυγαλέες καταστάσεις. Πρωτοφανείς για την μεταπολεμική Ελλάδα.

  Μετά την περίοδο της εξυγίανσης η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι περνάμε σε ανάκαμψη; Πώς εκτιμάτε τα στοιχεία αυτά;

  Έχει ήδη συντελεστεί μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Έχουμε 2.000.000 ανέργους, έχουν κλείσει ή πληγεί ανεπανόρθωτα 8 στους 10 επαγγελματίες, έχει συντριβεί η ιδιοκτησία που διέσωζε την ελληνική κοινωνία. Η μετανάστευση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Οι τράπεζες έχουν λάβει 250 δισεκατομμύρια και εξακολουθούν να καταδιώκουν τους δανειολήπτες. Η ιδιοκτησία των τραπεζών επέστρεψε σε αυτούς που τις χρεοκόπησαν έναντι στοιχειώδους τιμήματος. Νομίζω, ότι η περιγραφή που σας κάνω σε τίτλους δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία ως προς την ασκούμενη πολιτική. Η δημοσιονομική εξυγίανση έχει γίνει με αίμα και συνοδεύεται από το τέλος του Έλληνα εργαζόμενου. Τώρα μπορούν με ευκολία να προωθήσουν κι άλλο τη φτώχεια, να εκχωρήσουν τον δημόσιο πλούτο.

  Έχει ο λαός μας τη δύναμη να αντιδράσει; Μπορούν πολιτικά κινήματα να ξεκινήσουν και να αφυπνίσουν την κοινωνία;

  Παρά το γεγονός ότι έχει κτυπηθεί λυσσωδώς το σύστημα αξιών, έχει παραποιηθεί η ιστορία, έχει υποστεί επίθεση η γλώσσα, η παράδοση και η Ορθοδοξία, ωστόσο ο Έλληνας έχει ακόμα τεράστιες εσωτερικές δυνάμεις. Μπορεί σε πείσμα των καιρών και των ελεγχομένων μέσων μαζικής ενημέρωσης να υπερασπιστεί την Πατρίδα, την κοινωνία, την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις του. Η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» που κινητοποιεί την κοινωνία και δίνει αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης, είναι μια απόδειξη των απόψεων μου. Ο λαός μας έχει δοκιμαστεί σκληρά αλλά αντλεί από την καταγωγή του και την διαχρονική πορεία του, δυνάμεις, για να ανακτήσει την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία και την ευημερία του.

  Πώς αντιλαμβάνεται το Εθνικό Μέτωπο την παρουσία άλλων εθνικών κινήσεων, όπως της Χρυσής Αυγής ή του ΛΑ.Ο.Σ.; Επίσης σχολιάστε μας τις διώξεις που δέχεται η Χρυσή Αυγή.

  Όπως σας είπα έχουμε ξεκάθαρη ανεξάρτητη πορεία. Γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας ακολούθησε πολιτικές κινήσεις προκειμένου να εκφράσει την διαμαρτυρία του. Η στάση και η συμπεριφορά αυτών των σχημάτων θα κριθούν. Ο ΛΑΟΣ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο. Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, εισέπραξε την αγανάκτηση των πολιτών, δεν κατόρθωσε όμως να μετασχηματίσει την πορεία της σε κίνημα με ολοκληρωμένο σοβαρό πολιτικό λόγο. Οι διώξεις; Απ' ό,τι φαίνεται έχουν και πολιτικό χαρακτήρα. Δεν γνωρίζω την έκταση και το βάθος των περιπτώσεων, αλλά είναι δεδομένο ότι υπάρχει υποκίνηση και καλλιεργήθηκε μια ατμόσφαιρα από τα μέσα ενημέρωσης.

  Πάντως, ο Ελληνικός Εθνικισμός δεν πρέπει να είναι σημαία ευκαιρίας. Ο Ελληνικός Εθνικισμός διαπνέεται από υψηλές αρχές και αξίες και οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε από τυχόν κακή διαχείριση ή εκμετάλλευση του. Γι' αυτόν τον λόγο υποδεχόμαστε συνεχώς αξιόλογα στελέχη εθνικών και πατριωτικών κινήσεων, που έχουν απογοητευθεί και διακρίνουν σε εμάς έναν ξεκάθαρο υγιή πολιτικό λόγο και θέσεις.

  Το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα είναι κατάλληλο για μια καινούργια αρχή; Μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις να αναδιαταχθούν;

  Πρέπει να αποδοκιμαστούν όλοι όσοι έχουν συνεργήσει στο κατάντημα του τόπου. Να καταψηφιστούν οι κλέφτες και οι ψεύτες. Η αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να γίνει με αξιολογικά κριτήρια πέραν των ιδεολογικών και πολιτικών.

  Με ποιες προτάσεις συμμετέχετε στις Ευρωεκλογές;

  Ζητάμε την καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει εξελιχθεί σε δυνάστη του λαού μας. Η υπεράσπιση του εθνικού κράτους απέναντι στο απρόσωπο γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών, που εξυπηρετεί τον γερμανικό ηγεμονισμό, το χρηματο-οικονομικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, είναι πάγια και κύρια θέση μας. Λέμε ΝΑΙ στην εθνική κυριαρχία ΟΧΙ στην ευρωκατοχή. Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται κεντρικές επιλογές. Ή με την πατρίδα ή με την ξένη κυριαρχία. Το Εθνικό Μέτωπο σταθερά πολέμησε την μετατροπή του κυρίαρχου Εθνικού κράτους σε επαρχία του Βερολίνου ή των Βρυξελλών.

  Έχετε πραγματοποιήσει πολλές δράσεις ενάντια στην ανέγερση ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό. Το θεωρείτε κρίσιμο ζήτημα;

  Η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα θα έχει ολέθριες συνέπειες. Η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση δημιούργησε τραγικές συνθήκες για τους κατοίκους της Αθήνας, η επιδείνωση από ένα τέτοιο γεγονός θα είναι ραγδαία.. Πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα και στην Ευρώπη: Όχι στον εξισλαμισμό. Η Ελλάδα είναι μια εθνική κοινωνία, δεν θα επιτρέψουμε την βίαιη μεταβολή της σε πολυπολιτισμική. Η στάση του πολιτικού κατεστημένου και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα είναι εγκληματική. Προωθούν μια λύση που ευνοεί μια σειρά από τα προβλήματα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής.

  Πώς συγκροτείται το ψηφοδέλτιο σας;

  Περιλαμβάνει καταξιωμένους πολίτες, διακεκριμένους επαγγελματικά και τοπικά Εθνικιστές με μεγάλη διαδρομή και αγωνιστές που αντιπροσωπεύουν αναλογικά την ελληνική κοινωνία. Με την σύνθεση του ψηφοδελτίου απαντάμε στην πρόκληση ποιότητας από μέρους του ανθρώπινου δυναμικού. Δείχνουμε ότι υπάρχει από μέρους του κινήματος μας ικανότητα να ανταποκριθούμε στις δύσκολες για την πατρίδα περιστάσεις. Άλλωστε, διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση που εδραιώνεται στις δυνάμεις της Ελλάδας και μόνον. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, εάν βασιστούμε στις μεγάλες διαχρονικές αξίες και τις πηγαίες δυνάμεις του Έθνους μας!


  Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 13ης Απριλίου 2014 της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής».