Ύποπτα παιχνίδια εις βάρος της Κρήτης

 • Δημοσιεύτηκε: 25 Μάιος 2007

  Ίσως δεν πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανόητη, αντεθνική και ύπουλη προπαγάνδα, αλλά και προβοκάτσια που γίνεται από κάποια άγνωστα κέντρα του εξωτερικού εις βάρος της Κρήτης, της ιστορίας της, της εθνικής προσφοράς της και του συνόλου των Κρητικών, που ανέκαθεν στέκονται ακλόνητοι και απόλυτα ταυτισμένοι με τον εθνικό κορμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά απεναντίας να είμαστε πάντα σε εγρήγορση για την πάταξη εν τη γενέσει τους τέτοιων κατάπτυστων ενεργειών, απ' όπου κι αν προέρχονται.

  Οι Κρητικοί πάντοτε υπήρξαν πρωτοπόροι στους εθνικούς αγώνες και τους στήριξαν με το αίμα και τις θυσίες τους. Γι' αυτό και μένουν παγερά αδιάφοροι μπροστά σε ανόητες προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για υπόθαλψη ουσιαστικά ανύπαρκτων αντεθνικών θεμάτων. Το δεύτερο κρούσμα (μετά τα γεγονότα προ μηνός στο Παγκρήτιο Στάδιο όπου κάποιοι αφελείς σήκωσαν σημαία της υποτιθέμενης Κρητικής Πολιτείας), αυτό των αγώνων Ευρωπαϊκών Νήσων στην Κορσική αποτελεί μια παρωδία. Όπου κάποιοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να προκαλέσουν, αδυνατώντας να δημιουργήσουν ουσιαστικό θέμα. Η παρωδία λοιπόν της Κορσικής θα πρέπει να αποτελέσει για μας μια καλή ευκαιρία να φράξουμε άπαξ δια παντός το βρόμικο στόμα των ανόητων εκείνων, αλλά και αδίστακτων πλαστογράφων της Ιστορίας μας.

  Όπως και οι ίδιοι διαπιστώνουν, οι μεθοδεύσεις τους έπεφταν, πέφτουν και θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στο κενό. Φέρνουν πάντα το αντίθετο από το επιδιωκόμενο για αυτούς αποτέλεσμα. Όχι μόνον δεν επηρεάζουν αρνητικά, αλλά χαλυβδώνουν το εθνικό φρόνημα του Κρητικού λαού, που αισθάνεται να βράζει στις φλέβες του το τίμιο ελληνικό αίμα.

  Μακρυά από μας, λοιπόν, τα μιάσματα της ξένης προπαγάνδας. Η Κρήτη ξέρει που πατά και που βαδίζει. Πάντα προχωρούσε και εξακολουθεί να προχωρά στο δρόμο του πανεθνικού της χρέους.

  Κατηγορία: