Αγρυπνία στην μνήμη των θυμάτων

  • Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2010

    Σε έντονα φορτισμένο από την συγκίνηση και την οδύνη κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 7 Μαΐου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου η αγρυπνία έξω από τα καμένα γραφεία της Marfin εις μνήμην των τεσσάρων δολοφονηθέντων συνάνθρωπων μας.

    Από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής Έλληνες και Ελληνίδες κάθε ηλικίας κατέφθαναν στην οδό Σταδίου 23, αφήνοντας ένα λουλούδι και ανάβοντας ένα κερί στην μνήμη των αθώων θυμάτων της αριστερής τρομοκρατίας. Καθʼ όλη την διάρκεια της νύχτας μεγάλος αριθμός ατόμων βρίσκονταν στο σημείο, ενώ πάνω στους σωρούς με τα λουλούδια είχαν τοποθετηθεί ελληνικές σημαίες και δεκάδες μηνύματα που εξέφραζαν την οργή κατά των κουκουλοφόρων της Αριστεράς.

    Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως γύρω στις 20:30 αστυνομικοί της ομάδος ΔΙΑΣ ευλαβικά άφησαν λίγα λουλούδια στο σημείο και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους συγκεντρωμένους. Το σημαντικό όμως είναι πως το άτυπο και σεμνό αυτό μνημόσυνο έγινε χωρίς κανέναν κομματικό ή «οργανωτικό» χαρακτήρα, εντελώς αυθόρμητα από ευαισθητοποιημένους Έλληνες μέσω διαφόρων blog, μέσω facebook, και με γραπτά μηνύματα, γεγονός που δείχνει τα ανακλαστικά του ελληνικού λαού ενάντια στην ερυθρή κτηνωδία.

    Κατηγορία: