Αγωνιζόμαστε για Πατρίδα, Ελευθερία και Δημοκρατία Συνέντευξη του Θανάση Μυλωνόπουλου στις «Ελληνικές Γραμμές»

 • Δημοσιεύτηκε: 04 Νοέμβριος 2005

  Οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στα πλαίσια της τεκμηριωμένης ενημερώσεως των αναγνωστών μας θα ξεκινήσουν μία σειρά συνεντεύξεων με τα σημαντικότερα στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, καθώς ο ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί σήμερα το μοναδικό πολιτικό κόμμα που αντιστέκεται στην εθνική υποτέλεια και την κοινωνική αποσύνθεση της πατρίδος μας.

  Θα ξεκινήσουμε αυτή την σειρά συνεντεύξεων με τον κ. Θανάση Μυλωνόπουλο, εκδότη της εφημερίδος Α1 και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΛΑ.Ο.Σ. Η Α1 αποτελεί την επίσημη φωνή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και δίνει κάθε εβδομάδα την δική της μάχη στην έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων πατριωτών.

  Κύριε Μυλωνόπουλε, πως κρίνετε την έως τώρα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στα εθνικά όσο και στα οικονομικά θέματα. Θα ήθελα την γνώμη σας για την συνολική εικόνα της κυβερνήσεως.

  Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση δεν έχει προτεραιότητες, προορισμό και στόχο. Έχει διαψεύσει πλήρως τις προσδοκίες που καλλιέργησε στον Ελληνικό λαό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

  Ο Πρωθυπουργός διαρκώς αιφνιδιάζεται. Δεν μπορεί να ελέγξει τις εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις. Λειτουργεί χωρίς πολιτικά αντανακλαστικά και συρρικνώνει το εισόδημα του Έλληνα στην ίδια αντιστοιχία με την συρρίκνωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την απειλή μείωσης των εθνικών μας συνόρων. Με διαρκώς μειωμένη την αξιοπιστία - λόγω διαφθοράς - της Κυβερνήσεώς του, μοιάζει και φαίνεται να πρωθυπουργεύει χωρίς να κυβερνά. Είναι πρωθυπουργός ... άνευ χαρτοφυλακίου.

  Η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση κατηγορούσε την εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ ως ενδοτική και λοιδορούσε τα γνωστά ζεϊμπέκικα του κ. Παπανδρέου. Τώρα, ως κυβέρνηση, ο κ. Καραμανλής έγινε κουμπάρος του Ερτνογάν και πρωτοστατεί στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., χωρίς καν η τελευταία να άρει το casus belli. Πως εξηγείτε αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς από την Ν.Δ. και τον κ. Καραμανλή;

  Το πολιτικό σύστημα της χώρας, υπηρετούν και εξυπηρετούν τα τελευταία τουλάχιστον 35 χρόνια τα δύο λεγόμενα κόμματα εξουσίας σε μία σχέση, όπου η εναλλαγή τους στην κυβέρνηση να δίνει στους πολίτες και την «επίφαση» της δημοκρατικής νομιμότητας. Επιδίδονται και τα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ σε ένα διαρκή ανταγωνισμό «προαγωγικών» ή «κατατακτηρίων» εξετάσεων στον υπερατλαντικό σύμμαχο με κυρίαρχο στοιχείο την ενδοτικότητα, που τους εξασφαλίζει άλλωστε και την εύνοια για την περίτρομη προσκόλληση την εξουσία.

  Σε μία κοινή πολιτική αντίληψη έχουν αποδεχθεί και επιλέξει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας άνευ ετέρου και έναντι οιουδήποτε τιμήματος. Έχουν πέσει στην παγίδα που τους έστησε η 'Αγκυρα και τις διεκδικήσεις που εγείρει στο Αιγαίο, κατάφερε και τις μετέτρεψε από νομικές διαφορές σε πολιτικές. Έχασε συνεπώς η Ελλάδα το συγκριτικό πλεονέκτημα της επίκλησης του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών συμβάσεων. Αγνοούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις περιφρονητικά την Σύμβαση της Γενεύης του 1958, την Σύμβαση για το Δίκαιο της θαλάσσης του 1982, την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης του 1969, το νόμιμο δικαίωμά μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. και ας έχει η ίδια η Τουρκία ... επεκτείνει τα δικά της, τόσον στον Εύξεινο όσον και στην Ν.Α. Μεσόγειο ήδη από το 1964.

  Εσύρθη η Ελλάς από την Τουρκία στην από αιώνες «διπλωματική της σταθερή» που είναι η δημιουργία «de facto» γεγονότων. Απεδέχθη η Ελλάς στην Συμφωνία της Μαδρίτης το 1997, την ύπαρξη «ζωτικών συμφερόντων», ενώ στην Συμφωνία του Ελσίνκι το 1999 την αναγνώριση «συνοριακών διαφορών». Έτσι δώσαμε το δικαίωμα στην Τουρκία, απεμπολώντας τα νομικά μας επιχειρήματα, να μετατρέψει με τις δικές μας υπογραφές την διαφορά από νομική σε ... πολιτική!

  'Αλλωστε, οι πρόσφατες φραστικές διατυπώσεις του Πρωθυπουργού δεν έχουν αντίκρισμα την στιγμή μάλιστα που δεν συνοδεύονται από την άσκηση του νομίμου δικαιώματος για βέτο στην Τουρκία, πριν φυσικά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

  Τα οικονομικά της Ελλάδος (ανεργία, δημόσια ελλείμματα και αποβιομηχάνιση) αλλά και του Ελληνικού λαού βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου οι τράπεζες κατέσχεσαν 35.000 αυτοκίνητα λόγω αδυναμίας των ιδιοκτητών τους αποπληρωμής των δόσεων. Πως πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την οικονομική παρακμή της χώρας μας;

  Η κατάσχεση από τις τράπεζες 35.000 αυτοκινήτων αποτελούν μικρό δείγμα του τεράστιου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Η κυβέρνηση ασχολείται με τους δείκτες της δημοσιονομικής πολιτικής και έχει παραιτηθεί από την οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Κράτος που δεν μπορεί αυτογενώς να παράξει χρήμα είναι καταδικασμένο να χαροπαλεύει. Σε μία χώρα που την οικονομική πολιτική καθορίζουν τα οικονομικά συμφέροντα σε μία μονοπωλιακή ή ολιγοπωλιακή μορφή και σχέση, όπου τα συμφέροντα δικαιωματικά θα πωλούν και ο λαός αναγκαστικά θα αγοράζει, τα περιθώρια ανάπτυξης στενεύουν δραματικά.

  Χρειάζεται αναδιάταξη των σχέσεων συμφερόντων και λαού. Όταν 200 οικογένειες λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, όταν η δραστηριότητα των Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών εξαντλείται στις προμήθειες του δημοσίου, χωρίς την παραγωγική διαδικασία της ανάπτυξης, που μόνο μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν μπορούν να επιφέρουν, τότε χρειαζόμαστε επαναπροσδιορισμό της οικονομικής πολιτικής, με εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας και αξιοποίηση τουλάχιστον της κτηματικής περιουσίας του δημοσίου.

  Μια κυβέρνηση όμως που φοβάται δεν μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα μιας οικονομικής πολιτικής, αφού είναι άρρηκτα εξαρτημένη από τους οικονομικούς παράγοντες. Αποτέλεσμα να καταφεύγει στην εύκολη λύση με επιδρομή φορο-εισπρακτικής πολιτικής. Στην Ελλάδα έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία. Αντί το Κράτος να συντηρεί τους πολίτες, οι πολίτες συντηρούν το Κράτος.

  Κύριε Μυλωνόπουλε, ας έρθουμε τώρα στα του οίκου μας. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στο 3,5-4%, άνω του ορίου εισόδου στο Κοινοβούλιο. Αυτό σας εφησυχάζει ή αποτελεί έναυσμα για μεγαλύτερο αγώνα;

  Φειδωλές οι εταιρείες δημοσκοπήσεων απέναντι στο ΛΑ.Ο.Σ. με το 3,5-4%. Η επίσημη καταγραφή έχει σχέση με την απήχηση στο εκλογικό σώμα που ξεπερνά το 5,5%, με μία μάλιστα ανεξέλεγκτη γεωμετρική άνοδο και δυναμική. Αλίμονο αν εφησυχάζαμε. Στόχος μας δεν είναι μόνο να εκπροσωπηθούμε στην Βουλή, αλλά να πρωταγωνιστήσουμε στον πολιτικό βίο του τόπου. Χρειάζεται συνεπώς αγώνας διαρκής και συνεχής κεφαλαιοποίηση των ποσοστών αποδοχής από την εκλογική βάση.

  Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες του Γιώργου Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ. στα εθνικά και κοινωνικά θέματα;

  Επιγραμματικά θα αναφερθώ σε αυτό που λέει ο Αρχηγός του Κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης: «Είμαι δεξιός στα εθνικά μας θέματα και αριστερός στην οικονομική μας πολιτική».

  Το παραμυθάκι περί «άκρας Δεξιάς» νομίζω ότι έχει ξεφτίσει. Διότι οι πατριωτικές ιδέες και θέσεις που εμείς υπερασπιζόμαστε συμπορεύονται με τον σεβασμό στην δημοκρατία και την ελευθερία. Πιστεύετε ότι οι αντίπαλοί μας καλύπτουν πίσω από τα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους την δική τους ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία;

  Οι διαχρονικές αξίες για Πατρίδα, Δημοκρατία, Ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν περιχαρακώνονται σε μνησίκακες διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, όπου πολιτικά βιώματα και ψυχώσεις εγκλώβιζαν τους Έλληνες στην λογική της εξυπηρέτησης των κομμάτων εξουσίας. Οι ανάγκες του λαού και οι επιταγές των περιστάσεων δεν έχουν κομματική ταυτότητα, ούτε ακραίους και ανοίκειους πολιτικούς ετεροπροσδιορισμούς. Η ίδια η ζωή τους έχει καταστήσει ανεπιστρεπτί ως παρελθόν και τους έχει τυπικά και ουσιαστικά απo-νομιμοποιήσει.

  Σε ένα χρόνο έχουμε δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές. Τι προσδοκά ο ΛΑ.Ο.Σ. από αυτές τις εκλογές και σε ποιους δήμους - νομαρχίες πρέπει το κόμμα να ρίξει το βάρος του;

  'Αποψή μου είναι ότι η μάχη πρέπει να δοθεί στις μεγάλες νομαρχίες και κυρίως στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς. Τούτο δε, διότι στην υπερνομαρχία ψηφίζουν με πολιτικά κριτήρια σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες που αναμφισβήτητα εμφιλοχωρεί ο τοπικισμός και η διαπροσωπική σχέση. 'Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο μισός, περίπου, πληθυσμός της Ελλάδος κατοικεί στην Αττική. Πεποίθησή μου είναι ότι η προαναγγελθείσα ήδη υποψηφιότητα για την υπερνομαρχία, του Μάκη Βορίδη, ανθρώπου με ειδικό βάρος και σωστό πολιτικό λόγο, συνεπικουρούμενη με έξυπνες επιλογές για την νομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, παρέχει τα εχέγγυα για μια περήφανη νίκη και γνήσια καταγραφή των πολιτικών προθέσεων του Ελληνικού λαού.

  Κατηγορία: