Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμβριος 2006

  Κύριε Πάνο Σόμπολε,

  Ονομάζομαι Γεώργιος Δουρμούσης - Μεταξάς. Το αναφέρω δεδομένου ότι δεν θα ήταν πρέπον από μέρους μου να διατηρώ την ανωνυμία μου. Σας αποστέλλω το παρόν μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθώ ως έχω υποχρέωση για το θλιβερό γεγονός της Τρίτης 7 Νοεμβρίου 2006.

  Είναι γεγονός ότι η χώρα μας, είτε το θέλουμε είτε όχι, ευρίσκεται σε θέση στρατηγική εντός της Μεσογειακής "λεκάνης". Αποτέλεσμα τούτου αποτελεί το γεγονός ότι χώρες όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, τα Σκόπια και η Αλβανία να προσπαθούν παντίοις τρόποις να προσαρτήσουν στα εδάφη τους σημαντικούς χώρους όπως τα Ίμια, η Θράκη, η Μακεδονία και η Ήπειρος. Πρόκειται όμως για απλές εδαφικές διεκδικήσεις, ή αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου; Γνωρίζετε ο ίδιος σας, καλλίτερα από εμένα ότι οι περιοχές που θέλουν αυτές οι χώρες να προσαρτήσουν είναι πλουσιότατες σε κοιτάσματα πετρελαίου, οσμίου, υδραργύρου, πλατίνας και άλλων μετάλλων και υγρών στοιχείων, που η εκμετάλλευσή τους θα πλουτίσει την όποια χώρα τα θέσει στην κατοχή της. Επίσης γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους έχει απαγορευτεί στην χώρα μας η εκμετάλλευσή τους.

  Ωστόσο, θα σταθώ στο γεγονός της εκδήλωσης που φιλοξενήσατε και που αφορά το "μακεδονικό" λεξικό (Abecedar - Bukvar). Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο περιεχόμενο του εν λόγω βιβλίου, όσο στην πράξη σας αυτή καθ' εαυτή. Βάσει των κανόνων δεοντολογίας που εσείς οι ίδιοι δημοσιεύετε στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει ο δημοσιογράφος: "Να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας". Ερωτώ πάνω σε αυτό κ. Σόμπολε: "Ποια αλήθεια δημοσιοποιήσατε στην εν λόγω εκδήλωσή σας;"

  Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι η αλήθεια που δημοσιοποιήθηκε, ήταν μία και σαφής: "Σήμερα η ΕΣΗΕΑ άνοιξε διάπλατα την κερκόπορτα των Αθηνών". Ένα εχθρικό Κράτος (αφ' ης στιγμής διεκδικεί και το όνομα και την περιοχή "Μακεδονία" είναι εχθρικό) όπως τα Σκόπια, προελαύνει εντός των χωρικών μας ορίων, με υποστηρικτή ... την ΕΣΗΕΑ! Οι πάντες μιλούν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, πλην των Σκοπίων! Μέχρι τώρα τουλάχιστον, γιατί πολύ φοβούμαι πως και οι "Έλληνες" δημοσιογράφοι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την ελληνικότητά της. Με την κίνησή σας αυτή, ανοίξατε διάπλατα τις πόρτες για την συνέχιση της ανθελληνικής προπαγάνδας εκ μέρους των Σκοπίων. Κι αφού στρώσατε κόκκινο χαλί στους Σκοπιανούς, θα στρώσετε και στους Βουλγάρους και στους Αλβανούς και στους Τούρκους. Κι όταν θά έρθει εκείνη η ταλαίπωρη ώρα να κάνετε τον απολογισμό σας για το τι πράξατε ως δημοσιογράφος, θα διαπιστώσετε ότι η πράξη σας αυτή δεν ήταν μικρότερη από την πράξη του Εφιάλτου και των κουκουλοφόρων της Ναζιστικής κατοχής.

  Αλήθεια κύριε Σόμπολε, έχετε ποτέ σας αναλογιστεί τι πράττετε; Κατανοείτε το βάρος των συνεπειών των πράξεών σας στην ψυχή σας; Μέχρι την ημέρα της εκδηλώσεώς σας αυτής, για εμένα προσωπικά, ήσασταν ένας δημοσιογράφος με ήθος. Δυστυχώς πλέον, τείνω να σας κατατάξω στους γραικύλους κι αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί αφάνταστα, αλλά και να τρομοκρατούμαι: "αν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ πράττει ωσαύτως, τι πρόκειται πλέον να πράξουν οι υφιστάμενοι;"

  Επικαλούμαι έστω και αυτήν την έσχατη στιγμή, το φιλότιμό σας ως Έλλην προς Έλλην. Αν αναγκαστήκατε να φιλοξενήσετε αυτήν την εκδήλωση εξ αιτίας κάποιων ιταμών απειλών εκ μέρους των γνωστών κύκλων, δεν είναι πολύ αργά να αποτάξετε από πάνω σας αυτό το στίγμα. Εάν όμως ιδία βουλήσει φιλοξενήσατε τον ανθελληνισμό στα σπάργανα του δημοσιογραφικού κέντρου, τότε πρόκειται για ένα σφάλμα που θα σας στιγματίζει για όλη σας την ζωή. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ την αιτιολογία της αφέλειας από μέρους σας, γιατί κάθε άλλο παρά αφελής είστε. Αν όμως κάποιοι σας χρησιμοποίησαν για να επιτύχουν τους άνομους σκοπούς τους, δεν είναι αργά να τους αποκαλύψετε.

  Όπως και να είναι τα γεγονότα που σας οδήγησαν στην 7η Νοεμβρίου, οφείλετε δύο (2) πράγματα στον ελληνικό λαό:

  1. Να ζητήσετε συγγνώμη για την συμμετοχή σας (εκούσια ή ακούσια) στην εξάπλωση της Σκοπιανής προπαγάνδας, και
  2. Να παραιτηθείτε από την θέση σας κινώντας διαδικασία συνταξιοδότησης.

  Αλήθεια κύριε Σόμπολε, πως εορτάσατε την 28η Οκτωβρίου; Πως πρόκειται να εορτάσετε την 25η Μαρτίου; Τα Χριστούγεννα; Το Άγιο Πάσχα; Ερωτώ διότι την 28η Οκτωβρίου 1940, ο αείμνηστος Ιωάννης Μεταξάς είπε βροντερό ΟΧΙ στον Ιταλό πρόξενο που του ζήτησε την παράδοση της χώρας στα Ιταλικά στρατεύματα. Εσείς είπατε ΝΑΙ στην Σκοπιανή ανθελληνική προπαγάνδα. Την 25η Μαρτίου 1821, η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε να διώξει τον τουρκικό ζυγό. Εσείς ξεκινήσατε την εισαγωγή ανθελληνικού υλικού (έμψυχου και άψυχου). Την 25η Μαρτίου η Υπεραγία Θεοτόκος λαμβάνει το χαρμόσυνο νέο της κατοίκησης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εντός του κόλπου της, από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. Εσείς μας δώσατε το πάμπικρον νέο της άλωσης της δημοσιογραφίας από τις ορδές των Νεοταξιτών. Τα Χριστούγεννα, ο Ιησούς Χριστός έρχεται στην Γη, διαποντίζοντάς μας με ελπίδα. Εσείς μας διαποτίσατε με πίκρα και απογοήτευση. Το Άγιον Πάσχα, ο Ιησούς Χριστός βασανίζεται, αλλά δεν υποκύπτει. Υποφέρει το φοβερό Μαρτύριο έως τέλους ως επισφράγιση της Διαθήκης Του προς τους ανθρώπους και απελευθερώνει την ανθρωπότητα από την σκλαβιά του θανάτου, προσφέροντας αιώνιο ζωή. Εσείς, προσφέρετε στο "Νέο Ισραήλ της Χάριτος" όξο και χωλή, ξεδιπλώνοντας μια ανθελληνική παρακαταθήκη, δώρο στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.

  Εύχομαι ειλικρινά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, ο Πανάγαθος Θεός να σας φωτίσει και να κατανοήσετε τι πράξατε, τι πράττετε και τι πρόκειται να πράξετε. Η μετάνοια είναι ένα θείο δώρο για εκείνον που διατηρεί έστω και λίγο φιλότιμο στην ψυχή του.

  Κατηγορία: