Αντί βιογραφικού

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2014

  Η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο του Εθνικού Μετώπου για τις Ευρωπαϊκές εκλογές την Κυριακή 25 Μαΐου δεν ήταν στις αρχικές μου προθέσεις, προέκυψε λίγο πριν το κλείσιμο του συνδυασμού και μετά από συζήτηση με τον συναγωνιστή γενικό γραμματέα του κινήματος Εμμ. Κώνστα.

  Η πρώτη αυτή εκλογική παρουσία του Εθνικού Μετώπου στις Ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες χρονικά και οικονομικά συνθήκες, από μόνη της αποτελεί και την πρώτη νίκη. Δεν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό κάθε αυτό που θα κρίνει την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος, αλλά η προσπάθεια και ο αγώνας που θα έχουμε καταβάλει όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, όπου ο κόσμος, το εκλογικό σώμα, ευαισθητοποιείται περισσότερο πολιτικά, προκειμένου να γνωρίσουν το Εθνικό Μέτωπο, να ακούσουν τις πολιτικές του θέσεις για την Ευρώπη, και όχι μόνο, να κατανοήσουν το πώς αντιλαμβάνονται οι Εθνικιστές τον Ελληνικό Εθνικισμό, οι ιδέες του οποίου διαστρεβλώνονται και κακοποιούνται από ημιμαθείς μεταπράτες που η «μοίρα» και οι συνθήκες το έφεραν να προσπαθούν να διαχειριστούν την τύχη του Εθνικιστικού Κινήματος μέσα από μεθόδους που δεν τιμούν και δεν συνάδουν με την μέχρι χθες ιστορία του κινήματός μας, και με πράξεις που αμαυρώνουν το πολιτικό μας ήθος.

  Τα στελέχη, τα μέλη και οι υποψήφιοι του Εθνικού Μετώπου σηκώνουν ένα τεράστιο πολιτικό βάρος στις πλάτες τους σε αυτές τις εκλογές και μια μεγάλη πολιτική και ιδεολογική ευθύνη προκειμένου να ορίζουν τις συντεταγμένες του Ελληνικού Εθνικισμού και ανάλογα να ενημερώσουν τον κόσμο που σε αυτή την χρονική στιγμή το μόνο που βλέπει είναι η κατά τον χειρότερο δυνατό τρόπο τιμωρία του πολιτικού συστήματος. Απέναντί μας με εχθρικές διαθέσεις και ενέργειες, όχι μόνο οι δυνάμεις του συστήματος, αλλά και οι «φίλιες» δυνάμεις που μέσα σε αυτή την διαδικασία των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών δεν ανταποκρίθηκαν σε κατά τόπους πολιτικές συμμαχίες, προκειμένου να προκύψει μεγαλύτερο πλήγμα για το σύστημα και πολιτικά οφέλη για τον εθνικιστικό και πατριωτικό χώρο, κατ' επέκταση για την Ελλάδα.

  Υπό την έννοια αυτή, κάθε ψήφος στο Εθνικό Μέτωπο σαν αποτέλεσμα επίπονου και πεισματικού αγώνος, ενισχύει μια διαφορετική αντίληψη για το πώς οφείλει να πολιτεύεται το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα προκειμένου να «ριζώσει» να πείσει και να ξεσηκώσει τον λαό μας και όχι να λειτουργεί συγκυριακά, ευκαιριακά και χωρίς την απαιτούμενη αισθητική. Η συμμετοχή μου λοιπόν στο ψηφοδέλτιο των ευρωπαϊκών εκλογών του Εθνικού Μετώπου μαζί με άλλους επίσης συναγωνιστές προερχόμενους από το Κίνημα και από μια εποχή που χτίσαμε με μακροχρόνιο αγώνα, το ιδεολογικο-πολιτικό πλαίσιο του Ελληνικού Εθνικισμού, για το οποίο και νιώθουμε περήφανοι, αυτήν την έννοια και σημασιολογία έχει και αυτό το μήνυμα θέλει να στείλει στους παλιότερους, αλλά και στους νέους συναγωνιστές, σε αυτούς που μπορούν να αισθάνονται και να βλέπουν πίσω από την θολή εικόνα και την εικονική πραγματικότητα που στήνει το πολιτικό κατεστημένο μέσα από τις γνώριμους μεθόδους των εκβιασμών, των συναλλαγών και της διαπλοκής.

  Σε αυτό το «παιχνίδι» εμείς δεν έχουμε καμία σχέση γιατί απλά το παρελθόν μας είναι πεντακάθαρο πολιτικά και αγωνιστικά και συνεπέστατο ιδεολογικά. Πάνω σε αυτά τα θεμέλια θα χτίσουμε την επόμενη μέρα του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος.

  Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Εθνικού Μετώπου.