Αντι-ιμπεριαλισμός και Αριστερά

 • Δημοσιεύτηκε: 04 Φεβρουάριος 2007

  Η προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» επιβεβαίωσε τα αυτονόητα, ότι δηλ. το κτύπημα στην Αμερικανική πρεσβεία προήλθε από μία ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση. Και φυσικά διέσυρε τον κ. Πολύδωρα που στην ομιλία του - μία ημέρα πριν - χαρακτήρισε την επίθεση criminal strike (εγκληματικό κτύπημα) και όχι terrorist (τρομοκρατικό), παρουσία του Αμερικανού πρέσβεως. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτές οι δηλώσεις θα οδηγούσαν στην απόλυση του υπουργού. Όπως και η δήλωση του προέδρου των Αστυνομικών, του κ. Κυριαζίδη, ο οποίος με την σειρά του αμφισβήτησε τον τρομοκρατικό χαρακτήρα της επιθέσεως. Νομίζω ότι η αφασία της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι άνευ προηγουμένου.

  Ο Ε.Α. μιλάει για κτύπημα «εναντίον του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού». Μάλλον, θα νομίζει ότι βύθισε το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να εκκενώσουν τώρα την Βαγδάτη. Μιλάει επίσης για «κεντρική πολιτική παρέμβαση» και ότι αν μπορούσαν «μετά την Αμερικανική πρεσβεία, θα κατεδάφιζαν το Κοινοβούλιο». Δεν θα σχολιάσω καθόλου την προκήρυξη. Πρώτον, διότι πιστεύω ότι μία Δημοκρατική Πολιτεία δεν διαλέγεται με τρομοκράτες. Δεύτερον, διότι τα ορφανά του Λένιν είναι «εκτός ιστορίας», έστω και αν κουβαλούν RPG στα σακίδιά τους, στις 6 το πρωί, στην Βασ. Σοφίας.

  Το μείζον πολιτικό θέμα για εμένα είναι αν η Πολιτεία μπορεί να εξαρθρώσει όλα τα δίκτυα τρομοκρατίας, από τους συνήθεις βομβιστές των Εξαρχείων έως τον Ε.Α. Και βεβαίως, το εάν η κοινοβουλευτική Αριστερά κρατάει «αποστάσεις ασφαλείας» από αυτές τις ενέργειες. Διότι το ΚΚΕ μπορεί να μην σχετίζεται με αυτά τα γεγονότα, αλλά στο καταστατικό και στην ιδεολογία του προτάσσει την «δικτατορία του προλεταριάτου». Όπερ σημαίνει, κατάργηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και άσκηση της εξουσίας, χωρίς εκλογές, από το ΚΚΕ. Ο ΣΥΝ με την σειρά του συμμετέχει ενεργώς σε κάτι «Κοινωνικά Φόρουμ», μαζί με διάφορες οργανώσεις της άκρας Αριστεράς (π.χ. Εργατική Εξουσία), οι οποίες δεν φημίζονται για την προσήλωσή τους στην δημοκρατία, την οποία αποκαλούν περιφρονητικώς ως «αστικό πολίτευμα».

  Το παράδοξο είναι ότι οι αριστεροί όταν είναι να κάνουν τους «αντι-ιμπεριαλιστές» για την Ελλάδα σιωπούν. Είδατε κανέναν αριστερό στα Ίμια να διαμαρτυρηθεί έξω από την Αμερικανική πρεσβεία; Ακούσατε τον κ. Αλαβάνο να ζητήσει να μην υποσταλεί η Ελληνική σημαία; Θυμάστε την κ. Παπαρήγα και το ΠΑΜΕ να κλείνουν την Αμερικανική πρεσβεία; Μία ζωή τσάμπα μάγκες τα παιδιά. Κάνουν τους «αντι-ιμπεριαλιστές» στα δελτία ειδήσεων, αλλά όλες τους οι ενέργειες υπηρετούν την πολιτική της Pax Americana.

  Αν θέλουμε πραγματικά να υπερασπισθούμε την κυριαρχία μας από τον «ιμπεριαλισμό» πρέπει να κάνουμε τρία πράγματα: να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, παραγωγική οικονομία και μία Παιδεία που να μεταδίδει γνώσεις και δεξιότητες, καλλιεργώντας παράλληλα την εθνική συνείδηση. Αυτά οφείλει να πράξει ένα Έθνος που θέλει να διατηρήσει την ανεξαρτησία του. Για αυτό και οι μόνοι πραγματικοί «αντι-ιμπεριαλιστές» είναι οι εθνικιστές.

  Κατηγορία: