Απέτυχε η προσπάθεια συκοφάντησης της Ελλάδος στο Ευρωκοινοβούλιο

 • Δημοσιεύτηκε: 18 Απρίλιος 2008

  Πραγματοποιήθηκε τελικά στις Βρυξέλλες, στις 17 Απριλίου 2008, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το διεθνές πάνελ με θέμα: "Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες: Οι μη αναγνωρισμένες μειονότητες στην Ελλάδα". Επρόκειτο για μία προσπάθεια της Ομοσπονδίας Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης να πλήξει το διεθνές κύρος της χώρας μας, παρουσιάζοντάς την ως καταπιέστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε με το κόμμα - σφραγίδα των φιλοσκοπιανών της χώρας μας, το "Ουράνιο Τόξο" και, φυσικά, με το γνωστό ελλαδικό παράρτημα του "Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι", που δεν χάνει ευκαιρία να προπαγανδίσει σε βάρος της πατρίδας μας. Οι Πράσινοι της Γερμανίας, που ήταν αυτοί που "νομιμοποίησαν" στην πράξη την τουρκική εισβολή στην Κύπρο επισκεπτόμενοι επισήμως το ψευδοκράτος των Κατεχομένων πριν λίγες εβδομάδες, έθεσαν υπό την αιγίδα τους την όλη εκδήλωση.

  Κι ενώ θα περίμενε κανείς το όλο γεγονός να οδηγήσει την χώρα μας σε θέση άμυνας δεχόμενη τα πυρά και την κριτική των δεκάδων δημοσιογράφων των ευρωπαϊκών (και όχι μόνο) ΜΜΕ που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, τα πράγματα κύλησαν εντελώς διαφορετικά. Η επιβλητική και θαρραλέα παρουσία Ελλήνων Πομάκων και Ρομά μουσουλμάνων από την Θράκη άλλαξε εντελώς το κλίμα.

  Μετά τις γνωστές αθλιότητες του προέδρου της Ομοσπονδίας Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης (ABTTF) Halit Habipoglu σε βάρος της πατρίδας μας, πήραν το λόγο η Εμινέ από τον σύλλογο Πομάκων νομού Ξάνθης, η Σεμπιχά από τον σύλλογο Ρομά Δροσερού Ξάνθης, η Αϊνούρ από τον σύλλογο Ρομά της Αλεξανδρουπόλεως και ο εκδότης της πομακικής εφημερίδας "Ζαγάλισα" Κεμάλ Εμίνογλου, οι οποίοι με ιδιαίτερο πάθος και αποφασιστικότητα δήλωσαν ότι η μόνη καταπίεση που βιώνουν στην ελληνική Θράκη είναι αυτή των πρακτόρων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που τους εκφοβίζουν, τους απειλούν, τους προπηλακίζουν, μόλις τολμήσουν να υπερασπιστούν την πολιτισμική τους ιδιαιτερότητα δηλώνοντας ότι δεν είναι Τούρκοι. Μάλιστα ο κ. Εμίνογλου αποκάλυψε πως μόλις πριν 5 μέρες άγνωστοι τον κτύπησαν νύχτα έξω από το σπίτι του στην Ξάνθη επειδή τόλμησε να ξαναεκδώσει την ιστορική πομακική εφημερίδα! Το κλίμα που είχε διαμορφωθεί άλλαξε αμέσως και όλη η συζήτηση στην συνέχεια περιστράφηκε γύρω από την καταπίεση των πληθυσμιακών ομάδων των Πομάκων και των Ρομά, όχι φυσικά από το ελληνικό κράτος, αλλά από τους εγκαθέτους του τουρκισμού στην Ελλάδα.

  Όσον αφορά τους φαιδρούς εκπροσώπους του "Ουρανίου Τόξου", θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο εισηγητής του στο πάνελ μίλησε στα ... ιταλικά (!), αφού δεν του αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να μιλήσει στα "ελληνομακεδονικά", δηλαδή σε μία γλώσσα που δεν υπάρχει! Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι τα όσα είπε καταρρίφθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο από Άγγλο καθηγητή που παραβρέθηκε ως ακροατής στην εκδήλωση και που στο τέλος καταχειροκροτήθηκε!

  Αξιοσημείωτη ήταν και η απουσία του προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, κ. Νικολάου Μέρτζου, από την εκδήλωση, γεγονός που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Αλήθεια, πού θεωρεί, τέλος πάντων, ο κ. Μέρτζος ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του, αν όχι σε μία τέτοια εκδήλωση. Είναι πραγματικά κρίμα ένα Ίδρυμα όπως η Ε.Μ.Σ., που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της ξένης προπαγάνδας σε βάρος της Μακεδονίας μας, να απουσιάζει από τέτοια γεγονότα.

  Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι οι εχθροί της πατρίδας μας έφαγαν τα μούτρα τους. Κι αυτό όχι εξαιτίας κάποιας συντονισμένης αντίδρασης της ελληνικής πολιτείας, αλλά χάρη σε γενναίες πρωτοβουλίες λίγων αποφασισμένων Ελλήνων, που πήραν όλο το παιχνίδι πάνω τους!

  Κατηγορία: