Απαιτείται τεταμένη επιφυλακή στα εθνικά θέματα

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Σεπτέμβριος 2012

  Η πορεία του κυβερνητικού έργου στα ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα της διαχείρισης της κρίσης στο διεθνές περιβάλλον είναι απογοητευτική. Η προσπάθεια στο εσωτερικό για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που συσσώρευσε η εγκληματική διακυβέρνηση τόσων χρόνων, παραμένει στο επίπεδο των εξαγγελιών. Με καλή πίστη μπορεί κανείς να δει την δυσχέρεια που παρουσιάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός στην γενικότερη πορεία του.

  Οι δυσκολίες που κλονίζουν την κοινωνία και έχουν μεταβάλει την χώρα σε ένα απέραντο πεδίο απελπισμένων φορολογούμενων, υποψήφιων μεταναστών, κατεστραμμένων επαγγελματιών, ανέργων κάθε ηλικίας, σίγουρα αποτελούν εκρηκτικό μίγμα με ανεξέλεγκτες πιθανές εξελίξεις. Σε αυτό το χρονικό σημείο και με δεδομένο ότι δεν σταμάτησαν ποτέ να συνωμοτούν οι εχθροί της πατρίδας, οφείλουμε να επιδείξουμε ξεχωριστή προσοχή και τεταμένη επιφυλακή.

  Στην Θράκη κάθε μέρα η υπονομευτική προσπάθεια του τουρκικού παράγοντα με την ασυδοσία του προξενείου, γίνεται απειλητικότερη. Κάθε μέρα χειροτερεύει η θέση μας. Ταυτόχρονα, εξελίσσεται σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αποδοχή του απαράδεκτου σχεδίου των ελεύθερων ζωνών. Η κυβέρνηση παρακολουθεί και δεν αντιδρά, μάλλον ακολουθεί τους ελιγμούς των διαφόρων κακοπροαίρετων ξένων παραγόντων.

  Τα Σκόπια ετοιμάζονται για ένα νέο κύκλο κινήσεων, προκειμένου να περάσουν τις θέσεις τους. Η ωριμότητα των καιρών που θέλει την Ελλάδα περιορισμένων δυνατοτήτων στον διεθνή χώρο, θεωρούν ότι είναι το κατάλληλο ευνοϊκό περιβάλλον.

  Το Αιγαίο και η υπόθεση της ΑΟΖ πέρασαν πολύ γρήγορα και μετά την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στην συζήτηση με "άλλους". Έτσι ένα αυτονόητο μεγάλο όπλο, γεωπολιτικής, οικονομίας και διεθνούς ισχύος έχει ήδη αποδυναμωθεί.

  Η Κύπρος μπαίνει και πάλι στις προτεραιότητες του ξένου παράγοντα, αυτή την φορά στα χέρια εξουσιαστών χωρίς ελληνική συνείδηση.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία για την δύσκολη συγκυρία. Η ανυποληψία, η κυβέρνηση που θέτει ως προϋπόθεση την υποταγή αφού ακυρώνει κάθε πιθανότητα αντίδρασης στα διεθνή κατεστημένα, σηματοδοτεί την έναρξη δοκιμαστικών σεναρίων, που είναι βέβαιο ότι υπάρχουν.

  Σε αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε να αντιταχθούμε. Να δείξουμε με κάθε τρόπο - κινητοποιήσεις, δηλώσεις, αρθρογραφία, πορείες - την ανυπότακτη θέληση των Ελλήνων εθνικιστών, αλλά και του δυναμικού της πατρίδας που αρνείται την υποταγή, να μην δεχτεί οποιαδήποτε υποχώρηση. Τεταμένη επιφυλακή, απέναντι σε κάθε σχεδιασμό κατά της πατρίδας.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 25ης Αυγούστου 2012 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: