Γιατί δεν θέλουμε ένα τζαμί

 • Δημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2013

  Με την ευκαιρία της δράσης του Εθνικού Μετώπου την ερχομένη Κυριακή ενάντια στην δημιουργία του μουσουλμανικού ναού που προωθείται, θα ήθελα να ξεκαθαριστούν ορισμένα ζητήματα.

  Δεν θέλουμε ένα τζαμί στην Αθήνα. Όχι διότι είμαστε μισαλλόδοξοι, ζηλωτές, φονταμενταλιστές ή απλώς αντιμουσουλμάνοι.

  Δεν θέλουμε ένα τζαμί στην Αθήνα διότι δεν πιστεύουμε ότι είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί στην παρούσα συγκυρία, όπου η χώρα βιώνει τόσα πολλά τραύματα και τόσες πολλές εθνικές καταπτώσεις. Μπορεί κάποιους να ξενίζει, αλλά η εθνική ταυτότητα είναι για εμάς κεντρικό σημείο αναφοράς και τρόπος ζωής. Όταν, λοιπόν κάποιοι επιθυμούν να την καταπατήσουν, δημιουργώντας συνθήκες μιας έξωθεν επιβαλλόμενης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, δίχως καν να προηγηθεί διάλογος τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, όσο και σε επίπεδο πολιτικής, εμείς θα βρισκόμαστε πάντοτε απέναντι.

  Δεν θέλουμε ένα τζαμί στην Αθήνα, διότι κάποιοι από μας έχουμε συνδέσει την εθνική μας ταυτότητα με την θρησκευτική μας πίστη. Όταν, λοιπόν κάποιοι τα βάζουν με την πίστη μας, η οποία βάλλεται και κινδυνεύει όχι από την ίδρυση ενός ναού άλλου θρησκεύματος, αλλά από την απαξίωση της θρησκευτικής μας ταυτότητας και την γενικότερη τάση να δημιουργηθούν συνθήκες θρησκευτικού συγκρητισμού, εμείς θα βρισκόμαστε πάντοτε απέναντι.

  Δεν θέλουμε ένα τζαμί στην Αθήνα, διότι μας είναι αδιανόητο σε περίοδο οικονομικής κρίσης να χρηματοδοτείται, μερικώς ή εν όλω, η δημιουργία θρησκευτικού ναού για να καλύπτει ανάγκες ανθρώπων που δεν είναι υπήκοοι αυτού του κράτους, αλλά οι περισσότεροι είναι παράνομοι ή, στην καλύτερη περίπτωση, περιστασιακά ή προσωρινά διαμένοντες. Όταν, λοιπόν κάποιοι, και δη εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, ταγοί βάζουν τις ανάγκες κάποιων μεταναστών πάνω από τις ανάγκες των συμπολιτών τους, εμείς θα βρισκόμαστε πάντοτε απέναντι.

  Δεν θέλουμε ένα τζαμί στην Αθήνα, διότι έχει αποδειχθεί ότι η παρουσία του θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη γκετοποίηση της ευρύτερης περιοχής, στην οποία και θα κτισθεί. Όταν, λοιπόν κάποιοι που στρουθοκαμηλίζουν πολιτικά και συμπεριφέρονται με υποκριτικό τρόπο κοινωνικά, αντί να λύνουν τα προβλήματα που ανακύπτουν, προσθέτουν ακόμα περισσότερα, εμείς θα βρισκόμαστε πάντοτε απέναντι.

  Δεν θέλουμε ένα τζαμί στην Αθήνα, διότι αυτό θα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τυφλά κάθε ανοησία και επιταγή των υποστηρικτών της παγκόσμιας αγοράς που αρέσκονται στην μαζοποίηση και την δημιουργία σύγχρονων σκλάβων, παίζοντας αντίστοιχα, χωρίς την παραμικρή αιδώ, τον ρόλο των δουλεμπόρων. Όταν, λοιπόν κάποιοι, χρησιμοποιούν ως άλλοθι την υποκριτικότητα μιας απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης που, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα κάποιων μεταναστών, καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων, εμείς θα βρισκόμαστε πάντοτε απέναντι.

  Σε αυτή την δράση, το Εθνικό Μέτωπο είναι μπροστάρης. Και πλάι μας, όχι πίσω μας, θέλουμε όχι ραγιάδες, αλλά ελεύθερους ανθρώπους που αγωνίζονται για την ελευθερία τους και δεν την περιμένουν, ασκώντας απλώς κριτική ή παραμένοντας κολλημένοι στον καναπέ.

  Ας θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να αλλάξουν κάτι, σφυρηλατούνται στο παρόν και τον τρόπο που δρουν σε αυτό. Δεν νοσταλγούν τα καλά του παρελθόντος, ούτε στιγματίζονται από τα λάθη του. Δεν φοβούνται το μέλλον, ούτε το αφήνουν στην τύχη του ή στους άλλους. Η στιγμή για να δράσουμε είναι αυτή που κάθε φορά εμφανίζεται μπροστά μας.

  Σε έναν κόσμο που έχει γεμίσει από ανθρώπους που απλώς κάθονται σε μια πολυθρόνα και παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ή κρίνουν εκ του ασφαλούς, κάποιοι επιλέγουμε να δράσουμε. Να δυναμώσουμε την φωνή μας. Να σταθούμε απέναντι στις εξελίξεις, που κι αν δεν αποτελούν αυτές συνέπεια των δικών μας πράξεων, είναι όμως σίγουρο ότι θα επηρεάσουν τόσο εμάς, όσο και το μέλλον, τα παιδιά μας.

  Κατηγορία: