Γιατί ζητάει συγγνώμη ο κ. Πολύδωρας;

 • Δημοσιεύτηκε: 29 Δεκέμβριος 2006

  Τα μέσα της Αριστεράς απεχθάνονται τον Βύρωνα Πολύδωρα για πολλούς λόγους: για τα αρχαιοπρεπή, ορισμένες φορές ελληνικά του, για το ότι διαβάζει Φρειδερίκο Νίτσε, αλλά κυρίως για το ότι επιτέλους κάποιος αποφάσισε να αντιμετωπίσει ως έννομη τάξη το αληταριό και τον τσαμπουκά της άκρας Αριστεράς, των αναρχικών, των «αντιεξουσιαστών» και των λοιπών συναφών. Και επειδή όλα αυτά τα καλόπαιδα αντιμετώπισαν το πρώτον μία διαφορετική ΕΛΑΣ από αυτήν που είχαν συνηθίσει, αίφνης ο Υπουργός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Και φυσικά είπε αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ότι ο Συνασπισμός διατηρεί στενή σχέση με τις ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

  Φυσικά, όλοι δεν είναι ίδιο σε αυτήν την ζωή: Εδώ όμως δεν μιλάμε για ποινικές ευθύνες που πρέπει να εξατομικεύονται, εδώ μιλάμε για την συνολική πολιτική ευθύνη χώρων οι οποίοι είναι συγγενείς πολιτικά, οι οποίοι διαδηλώνουν παρέα και ορισμένοι εξ αυτών από κοινού καλλιεργούν την λατρεία της επαναστατικής βίας. Από την βία αυτή έχουν κατά καιρούς υποφέρει οι μαθητές που είναι εναντίον των καταλήψεων, οι φοιτητές που για οποιοδήποτε λόγο δεν τους γουστάρει το ακροαριστερό παρακράτος, κόμματα που συμμετέχουν νομιμότατα σε εκλογές, καταστηματάρχες, απλοί πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για το κάψιμο της σημαίας ή για τους τραμπουκισμούς τους, οι κάτοικοι των Εξαρχείων που βλέπουν τη γειτονιά τους και την περιουσία τους να υποβαθμίζεται και φυσικά οι Έλληνες φορολογούμενοι που επί χρόνια πληρώνουν τις ζημιές και τις καταστροφές των δημοσίων κτιρίων.

  Μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει κανένα λογικό και στοιχειωδώς σοβαρό επιχείρημα γιατί, ως οργανωμένη κοινωνία, πρέπει να τους ανεχόμαστε. Καταλαβαίνω ότι στην γενικότερη λογική της επιβολής της ηγεμονίας της Αριστεράς στην κοινωνία, οι τραμπούκοι έχουν ρόλο: δημιουργούν τρόμο και έτσι φιμώνουν τον αντίπαλο λόγο, κάνουν την αντίσταση στον λόγο της Αριστεράς μία υπόθεση για «γενναίους», για τους λίγους... Και για αυτό ο Υπουργός, πολύ ορθά ζήτησε να τοποθετηθούν απέναντι στα φαινόμενα αυτά ειδικώς τα κόμματα της Αριστεράς.

  Την συγγνώμη μετά, γιατί την ζήτησε; Γιατί προφανώς του το επέβαλε ο Πρωθυπουργός. Και αυτός τι αγωνία έχει; Μην χαθεί ο μεσαίος χώρος; Ο οποίος, κατά Καραμανλή, είναι αλληλέγγυος με τους βάνδαλους και ανεκτικός στην βία; Δυστυχώς, μετά ταύτα ο κ. Πολύδωρας ακυρώθηκε εντασσόμενος στον εσμό των απολογούμενων στην Αριστερά νεοδημοκρατών, ο δε Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να μιμηθεί τους ανά τον κόσμο συνταγματικούς βασιλείς: να βασιλεύει και να μην κυβερνά. Καλή Χρονιά σε όλους.

  Κατηγορία: