Για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια

 • Δημοσιεύτηκε: 08 Ιούνιος 2006

  Δύο νέες τροπολογίες σχετικά με την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο για τα 12 μίλια, καθώς και για την παύση των τουρκικών παραβιάσεων στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο μας, κατέθεσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Καρατζαφέρης στην έκθεση του Γερμανού ευρωβουλευτή κ. von Wogau σχετικά με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφάλειας.

  Οι τροπολογίες του κ. Καρατζαφέρη είναι οι ακόλουθες:

  • Παράγραφος 5, σημείο δ (νέο): να ζητήσει από όλα τα κράτη-μέλη της να επεκτείνουν τα χωρικά ύδατά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις της Συμφωνίας για το Δίκαιο της Θάλασσας.
  • Παράγραφος 5, σημείο ε (νέο): να θέσει ως βασικό όρο για την ένταξη μιας χώρας στην ΕΕ την οριστική παύση κάθε προσπάθειας αμφισβήτησης του διεθνώς καθορισμένου εναερίου και θαλάσσιου χώρου οποιουδήποτε από τα κράτη-μέλη της.

  Αυτό που περιμένει να δει κανείς είναι αν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου θα υπερψηφίσουν τις τροπολογίες αυτές και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη στήριξη και άλλων ευρωβουλευτών των πολιτικών ομάδων στις οποίες μετέχουν.