Για τις δηλώσεις Σεραφείμ

 • Δημοσιεύτηκε: 25 Δεκέμβριος 2010

  Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς επιθέσεως εναντίον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Αφορμή στάθηκαν κάποιες αναφορές του Μητροπολίτη μας στην εκπομπή «κοινωνία ώρα Mega» στις 20 Δεκεμβρίου. Εκεί ο κ. Σεραφείμ εξέφρασε την αγωνία του για την «καταστροφή της οικογένειας που είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας, με τις μονογονικές οικογένειες, με τα ομόφυλα ζευγάρια, δηλαδή μία προσπάθεια καταστροφής των εθνικών κρατών». Παράλληλα, δήλωσε πως «υπάρχει μία παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπίας των Χριστιανών».

  Ερωτώμενος για τους υπαιτίους αυτών των προβλημάτων, έκανε αναφορά στον «διεθνή σιωνισμό». Από αυτό το σημείο ξεκίνησε μία προσβλητική και δυσανάλογη επίθεση εναντίον του, από τον πρόεδρο του «Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου» Moshe Kantor, έως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή.

  Θεωρώ άδικη και προσχηματική αυτή την επίθεση. Διότι ο κ. Σεραφείμ έδωσε έμφαση στην συνέντευξή του στην προστασία της Ελληνικής οικογένειας, του εθνικού κράτους και του χριστιανισμού. Αυτή ήταν η ταμπακέρα των δηλώσεων Σεραφείμ. Και για αυτή δεν μίλησε κανείς. Αυτοί που τον περιμένουν, έτσι και αλλιώς, στην γωνία εδώ και καιρό, στάθηκαν μόνο στην αναφορά του στον διεθνή σιωνισμό. Και δεν έφθανε αυτό, κάποιοι προσπάθησαν να τον εμφανίσουν ως «χιτλερικό» (!) και «αρνητή του ολοκαυτώματος» (!), την στιγμή που ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς δεν είπε τίποτα που να δικαιολογεί αυτούς τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι δε τον γνωρίζουμε, ξέρουμε πολύ καλά και τις απόλυτα δημοκρατικές του πεποιθήσεις.

  Συμφωνεί ή όχι, κανείς, με την αναφορά του στον σιωνισμό, δεν δικαιολογεί ούτε τις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται, ούτε την διαστρέβλωση των λόγων του. Αυτοί δε που βυσσοδομούν τώρα εναντίον του, υποστήριζαν διάφορα «έργα τέχνης», όπως την εκσπερμάτωση επάνω στον σταυρό, στο όνομα της ελευθερίας της εκφράσεως. Προφανώς, αυτή η ελευθερία δεν ισχύει και για τον κ. Σεραφείμ. Η έλευση των Χριστουγέννων είναι μία ευκαιρία για να αναμετρηθούμε με την συνείδησή μας, μία ευκαιρία για να μειώσουμε την υποκρισία μας. Αυτοί που υβρίζουν και απειλούν, ας κάνουν χρήση αυτής της ευκαιρίας. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

  Κατηγορία: