Δελτίο Τύπου του Λαϊκού Νομαρχιακού Συναγερμού για την Ανατολική Αττική

  Δημοσιεύτηκε: 18 Ιούνιος 2007

  Εξέτασε την αναφορά του Μάκη Βορίδη η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα της παράνομης κατασκευής ΧΥΤΑ απο την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στις θέσεις Μαύρο Βουνό Γραμματικού και Βραγώνι Κερατέας Λαυρεωτικής, και αποφάσισε ότι τα θέματα που θίγει ο νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής είναι παραδεκτά σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Δημοσιεύτηκε: 25 Απρίλιος 2007

  «Μετά την έκδοση αποφάσεως του ΣτΕ με την οποία απερρίφθη η σχετική προσφυγή της Κοινότητας Γραμματικού, οφείλει πλέον η κυβέρνηση της Ν.Δ. να λάβει θέση ως προς το αν εμμένει στην δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και στην Κερατέα ή θα αποδεχθεί την θέληση όλων των πολιτών της Ανατολικής Αττικής» τονίζει με ανακοίνωση του ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Μάκης Βορίδης στηρίζοντας τα όσα έχουν εκφρασθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο με την απόλυτη ομοφωνία όλων των Νομαρχιακών Παρατάξεων.

  Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβρουάριος 2007

  Ο κ. Μάκης Βορίδης προσέφυγε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα της κατασκευής των ΧΥΤΑ Γραμματικού και Κερατέας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαπράττει περιβαλλοντικό έγκλημα παραβιάζοντας την νομοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν υφίσταται μελέτη Ολοκληρωμένης Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων, έχουν παραβιαστεί όλες οι προθεσμίες των ειδικών όρων των εγκριτικών αποφάσεων και ούτως ή άλλως η λύση αυτή δεν εξυπηρετεί καθώς είναι εντελώς βραχυπρόθεσμη και λόγω των επιβληθησομένων προστίμων απολύτως ασύμφορη οικονομικά.

  Δημοσιεύτηκε: 17 Οκτώβριος 2006

  Ο Μάκης Βορίδης και όλοι οι υποψήφιοι του Λαϊκού Νομαρχιακού Συναγερμού εκφράζουν τις βαθιές τους ευχαριστίες στους 10.700 ψηφοφόρους του Λαϊκού Νομαρχιακού Συναγερμού για την εμπιστοσύνη τους και την προτίμησή τους.

  Για πρώτη φορά στην αυτοδιοικητική πολιτική ιστορία της Ανατολικής Αττικής, το Πατριωτικό Κίνημα καταλαμβάνει μία έδρα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και το μη ευκαταφρόνητο ποσοστό του 5%, υπερδιπλασιάζοντας την προηγούμενη αυτοδιοικητική καταγραφή του.

  Δημοσιεύτηκε: 08 Αύγουστος 2006

  Η πετρελαιοκηλίδα που κατάστρεψε πρόσφατα τις ακτές της Ανατολικής Αττικής από την Βουλιαγμένη μέχρι την Παλαιά Φώκαια αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την παντελή αδιαφορία της πολιτικής εξουσίας τόσο σε αυτοδιοικητικό, όσο και σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο για την οικολογική υποβάθμιση της περιοχής.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Αύγουστος 2006

  Μετά την υπόθεση του λατομείου του Μαρκόπουλου, των ουσιαστικά ανύπαρκτων κέντρων υγείας στην Βορειοανατολική Αττική, του εμπαιγμού των οικιστών της Αγίας Κυριακής, ο κ. Κουρής είναι υπόλογος και για την πυρκαγιά της ΧΥΜΑ Α.Ε.

  Δημοσιεύτηκε: 24 Ιούλιος 2006

  Ο υποψήφιος Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Μάκης Βορίδης ελέγχει τον Νομάρχη κ. Κουρή και θέτει δύο ερωτήματα:

  α) Για το παράνομο λατομείο του Μαρκόπουλου. Το λατομείο, ενώ έπρεπε να είχε ήδη κλείσει και με ευθύνη της εταιρείας που το εκμεταλλεύεται θα έπρεπε να είχε αποκατασταθεί ο περιβάλλων χώρος της περιοχής, αυτό συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί από την Νομαρχία. Προτίθεται ο κ. Κουρής να επιβάλλει τον νόμο στο λατομείο του Μαρκόπουλου ή θα συνεχίσει να ανέχεται την παρανομία;

  Δημοσιεύτηκε: 23 Ιούλιος 2006

  Ο υποψήφιος Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας την απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία δικαίωσε τις οικογένειες που επλήγησαν από το τραγικό δυστύχημα της Ρικομέξ επεσήμανε ότι «η διοικητική χαλαρότητα οδηγεί σε αμέλεια στην εποπτεία και εν συνεχεία δικαίως οδηγεί την Νομαρχία σε υποχρέωση αποζημιώσεως. Αυτό το τραγικό πάθημα ας αποτελέσει αφετηρία για μία συγκροτημένη και αυστηρή εποπτεία των υπηρεσιών της Νομαρχίας».