Δεξί Εξτρέμ

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Φεβρουάριος 2010

  * Στην αρχή απεκάλεσα τον Χρυσοχοΐδη «Μικέ», θεωρώντας ότι θα είναι άξιος συνεχιστής του έργου του Πάκη. Ύστερα σκέφτηκα ότι χειρότερος από τον Πάκη δεν μπορεί να υπάρξει και τον ξαναείπα Χρυσοχοΐδη. Τώρα όμως, κύριε υπουργέ, σας απονέμεται δικαίως και επισήμως ο τίτλος του «Μικέ του γκαφατζή».

  * Την μια στέλνει τον αστυνομικό φυλακή, επειδή έκανε χρήση βίας σε απείθεια και απόπειρα αποδράσεως ενός Χιλιανού μαχαιροβγάλτη. Την άλλη πάει να δώσει στον Χιλιανό πολιτικό άσυλο και δημιουργεί διπλωματικό επεισόδιο με την Χιλή. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ευεργετηθείς και απελευθερωθείς παρά του Μικέ Χιλιανός δεν προσήλθε στην δίκη του. Για να μην πούμε για το φιάσκο της συναγωγής στην Κρήτη και της επιστολής στην «Wall Street Journal», όπου απολογήθηκε στους Αμερικανούς, προβάλλοντας ως αντιρατσιστικό άλλοθι την σύλληψη των 45 στην Πανόρμου, αντί να τους τρίψει στα μούτρα τους συλληφθέντες συμπατριώτες τους.

  * Σαν να μην έφτανε αυτό, είπε προχθές στην Βουλή τον Ομπάμα μουσουλμάνο - όχι πως απέχει πολύ απʼ την αλήθεια, αλλά θα θυμώσει ο αρχηγός - και στην συνέχεια παρουσίασε την πιθανότητα υπάρξεως 500.000 μουσουλμάνων στην Ελλάδα ως δυσφημιστικό στοιχείο. Έτσι κατάφερε να θυμώσουν συγχρόνως ο μεγάλος αδελφός, ο μεγάλος αρχηγός, ο μικρός αρχηγός και ο Δημητράς... Πού το ξέρω; Ε δεν θα θύμωσε ο Panagiote (έτσι υπογράφει την διεθνή αλληλογραφία και παρουσία του);

  * Πώς να σε αποκαλέσει κανείς μετά από αυτό ρε Μικέ; Το «γκαφατζής» είναι πολύ λίγο. Νομίζω ότι το «Μικές» από μόνο του μπορεί να αποτελέσει τον υπερθετικό του γκαφατζή. Παραδείγματα: Μα τι «Μικές» που είσαι ρε μεγάλε; Αυτό που είπες στην βουλή ήταν μεγάλη «μικιά»! Όσο για τα παράγωγα, αυτά μπορεί να είναι: χοντρομικές, παλιομικές, μικοπίτουρας, μικαντρέας κ.λπ.

  * Αυτά για την πλάκα. Γιατί στα σοβαρά έχουμε μπλέξει. Την ώρα που απαντούσε στον Καρατζαφέρη του βγήκαν όλα τα «τικ». Μα το φρύδι σηκωνόταν, τι το μάτι αλληθώριζε, τι τα χείλια έτρεμαν. Νόμιζες ότι θα το πάθει επί τόπου το εγκεφαλικό. Κι αν το γλίτωσε όμως αυτό ... ο Γιωργάκης ένα ψιλό πρέπει να το ʽπαθε.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 13ης Φεβρουαρίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: