Δεξί Εξτρέμ

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Φεβρουάριος 2010

  * Πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα, κάτι κρύβεται. Για κάποιους είναι μια γυναίκα. Όχι πάντα όμως. Για τον Χοντρό ήταν ο Λιγνός, για τον Άμποτ ήταν ο Κοστέλλο και για τον Δον Κιχώτη ήταν ο Σάντσο Πάντσα. Ε, πίσω απʼ τον Δον Μικέ κρύβεται ο Πίπης (Πάντσα). Τι Μικές θα είσαι, άμα δεν έχεις Πίπη; Πώς θα γίνεις ταινία στο Χόλυγουντ, όπου θα σε υποδύεται ο Τζωρτζ Κλούνεϊ, αν δεν έχεις έναν Πίπη για να τον υποδυθεί ένας Έντουαρντ Νόρτον;

  * Είναι γραφτό, λοιπόν, να πρέπει κάθε βδομάδα να ασχολούμαι με μικιές. Κι αυτή τη φορά, οι μικιές δεν είναι του Μικέ, αλλά του Πίπη. Πήγε ο Πίπης, που λέτε, σʼ ένα πρωινάδικο και προσπαθούσε να πείσει τους πάντες για τα καλά του πολυπολιτισμού.

  * Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν μπορούν να βλέπουν οι Έλληνες Πακιστανούς να χτυπούν την πλάτη τους με μαχαίρια και με αλυσίδες κοφτερές, ο Πίπης απήντησε ετοιμόλογος ων: «Είναι θέμα χρόνου να συνηθίσουμε τα ήθη και έθιμα τους, την μουσική τους και τις μυρωδιές τους», είπε ο Πίπης. Πριτς!

  * Και συμπλήρωσε σχετικά με το δημοψήφισμα που ζητάμε για την ιθαγένεια: «είναι απαράδεχτο να ζητάει η πλειοψηφία δημοψήφισμα για τα δίκαια δικαιώματα της μειοψηφίας». Τόσες μικιές σε μία πρόταση δεν τις χωράει ούτε ο ίδιος ο Μικές.

  * Μικιά 1: Παραδέχεται ότι το δημοψήφισμα για την ιθαγένεια είναι αίτημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

  * Μικιά 2: Τι θα πει «δίκαιο δικαίωμα». Υπάρχουν και… «άδικα δικαιώματα»;

  * Μικιά 3: Η ιθαγένεια από πότε είναι δικαίωμα; Κάναμε καμιά επανάσταση ή μήπως μεταναστεύσαμε από πουθενά εμείς που την έχουμε για να την πάρουμε;

  * Την άλλη γκίγκα-μικιά (αέρος - αέρος την χαρακτήρισε ο Χατζάρας) την πλήρωσε ο Ισοκράτης, η γνωστή καραμέλα. Κατά τον Πίπη, τα περί των «της ημετέρας παιδείας μετεχόντων» τα είπε ο Ιφικράτης, μέγας αρχαίος Αθηναίος στρατιωτικός.

  * Για την Ντουλτσινέα Ντελ Πεντχάουζ δεν υπάρχει χώρος να σας γράψω σήμερα...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 20ης Φεβρουαρίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: