Δεξί Εξτρέμ

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Μάρτιος 2010

  * Η ταύτιση της υπηκοότητας με την ιθαγένεια έγινε μόνο και μόνο για να ευτελιστεί η ιθαγένεια ως φυλετικός ουσιαστικά όρος, με το πρόσχημα του ότι ... κανείς δεν θεωρείται πια υπήκοος.

  * Η Νέα Δημοκρατία εκ του ασφαλούς καταψήφισε. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν δεν τα είχε φορτώσει στον κόκορα ο «κουρασμένος», θα προχωρούσε σύντομα σε κάτι ανάλογο. Ας μην ξεχνάμε ότι επί Πάκη, 50 βουλευτές της ΝΔ είχαν φέρει πρόταση νόμου για εκχώρηση ιθαγενείας στα παιδιά των μεταναστών και απλά δεν πρόλαβαν. Ας μην ξεχνάμε και ότι ο Πάκης είχε ευχαριστήσει τους αλλοδαπούς που επιλέγουν την Ελλάδα ως μεταναστευτικό προορισμό - λες και ήταν τουρίστες πολυτελείας. Ας μην ξεχνάμε τους Ινδούς «φιλοξενουμένους» του Μαγκίνα. Ας μην ξεχνάμε, τέλος, ότι ο καλός κύριος Αντώνης που θα μας σώσει, είχε δώσει απαγορευτικό για συμμετοχή των τοπικών οργανώσεων του κόμματος στην συλλογή υπογραφών κατά του νομοσχεδίου και σε άλλες σχετικές κινητοποιήσεις.

  * Κι όπως είναι τώρα όμως η ΝΔ είχε δέκα βουλευτές της να απέχουν από την διαδικασία. Δεν τους έχουμε βρει όλους, αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι οι οκτώ είναι οι ακόλουθοι: Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίκα Ιατρίδη, Κωνσταντίνος Παπασιώζος και ... Αργύρης Ντινόπουλος. Τα σχόλια δικά σας.

  * Τα σχόλια δικά σας για τον Ντινόπουλο. Για την Ντόρα, να σχολιάσω και να σας πληροφορήσω ότι διάλεξε αυτήν την συγκυρία για να κάνει επίδειξη ισχύος. Ετοιμάζει το κόμμα «Νέα Ελλάδα» (μπορεί και «Νέα Ελλάντα»). Σ' αυτό το πλαίσιο συντρώγει με επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

  * Αυτή είναι η Δεξιά στην Ελλάδα. Περιορίστηκαν στον λαϊκισμό ότι μόλις βγουν κυβέρνηση θα το καταργήσουν. Αλλά - παραλίγο να το ξεχάσω - σαμποτάρισαν την πρόταση του Θάνου Πλεύρη περί αντισυνταγματικότητος του νομοσχεδίου. Περίεργα πράγματα.

  * Για την Αριστερά τι να πει κανείς. Δεν μας έφταναν τα δεκανίκια - μεταλλαγμένα κουμμούνια του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε και τους παλαιοκουκουέδες, οι οποίοι εναρμονίσθηκαν με την δήλωση της μεγάλης προσωπικότητος που ακούει στο όνομα Σακοράφα: «Το νομοσχέδιο δεν δίνει τίποτε στους μετανάστες».

  * Αφήνω τελευταίους τους πασόκους, διότι είναι και οι πιο διασκεδαστικοί. Θα δώσω μία ενδεικτική για όλους πληροφορία: Κάθε φορά που άκουγε το αποτέλεσμα η Ντόρα Τζάκρη έφτανε σε οργασμό. Είχε πολλαπλές παλινδρομήσεις. Δεν το είχε ξανανιώσει το συναίσθημα αυτό.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 13ης Μαρτίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: