Δεξί Εξτρέμ

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Μάρτιος 2010

  * Αν κάνει κανείς μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για το λήμμα «Θόδωρος Πάγκαλος», εξαιρουμένων των ανιαρών κειμένων επικαιρότητος και ιστορικών αναφορών στον παππού δικτάτορα του μεσοπολέμου, θα συναντήσει σωρεία αναφορών στο συγκεκριμένο πρόσωπο, που «κοσμεί» την πολιτική σκηνή της χώρας από την εποχή των μουστακαλήδων του Ανδρέα Παπανδρέου.

  * Σε όλα σχεδόν τα κείμενα θα διαπιστώσει κανείς ότι οι ουκ ολίγοι συστημικοί αβανταδόροι του αναφέρονται στην ευφυΐα, τον πραγματισμό, τον ρεαλισμό και το χιούμορ του. Σε ανύποπτη φάση, ο πληθωρικός κ. Πάγκαλος είχε πει: «Δεν πιστεύω ότι ο πολιτικός είναι υπάλληλος των πολιτών».

  * Με γνώμονα αυτή του την αντίληψη για την λαϊκή εντολή, την ευφυΐα και τας «σώας» φρένας του, ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος την εβδομάδα που πέρασε στην Νομαρχιακή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, η οποία σύσσωμη αποδοκίμασε το νομοσχέδιο που το κόμμα της ψήφισε για την ιθαγένεια, τους απεκάλεσε ηλιθίους και ισχυρίσθηκε ότι δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά να κλειστούν σε κάποιο άσυλο.

  * Ο πάλαι ποτέ θαμών και πιστός ακόλουθος του «Σίμου του Υπαρξιστή», κατά κόσμον Σίμου Τσαπνίδη, που κυκλοφορούσε ημίγυμνος φορώντας πολύχρωμες γραβάτες δεμένες στο λαιμό και χορεύοντας «μπούκι-μπούκι», έχει για τον ελληνικό τύπο το ακαταλόγιστο και γι' αυτό κανενός σφουγγοκολάριου του συστήματος δεν πετάχτηκαν τα μάτια έξω για την προσβολή.

  * Άλλωστε, ο κ. Πάγκαλος εκτός από «υπαρξιστής» είναι και πραγματιστής. Κι ως γνωστόν, οι πραγματιστές είναι αυτοί που, να πούμε, λένε τα πράγματα με τ' όνομά τους.

  * Για να πω όμως κι εγώ τα πράγματα με τ' όνομά τους, ο κύριος Πάγκαλος, βρίζοντας τους συγκεκριμένους κυρίους για την αντίθεσή τους στην ξευτίλα που θέλει να λέγεται και νέος νόμος για την ιθαγένεια, έβρισε κι εμένα, έβρισε κι εσάς, αγαπητοί μου φίλοι.

  * Μας είπε κατάμουτρα ηλίθιους και τρελούς. Απ' έξω - απ' έξω, μας είπε και ότι τον ενοχλεί η ελευθερία μας. Βλέπετε, η παρουσία μας κόβει τα αεράκια που παίρνουν τις ενοχλητικές γαλανόλευκες, που σε πείσμα του παραμένουν στερεωμένες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας. Ξυπνάτε!


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 20ης Μαρτίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: