Δεξί Εξτρέμ

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Μάρτιος 2010

  * Την πληροφορία την συνέλεξα από καταχώρηση στην γνωστή λίστα συζητήσεων «Εθνικισμός». Προ ετών, ο στρατηγός Ι.Κακουδάκης, της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού, επισκέφθηκε στην Γερμανία τον επί Κατοχής Γερμανό φρούραρχο της Ακροπόλεως, θέτοντάς του το ακόλουθο ερώτημα: «Έκανε ο γερμανικός στρατός κατοχής υποστολή της σημαίας του το σούρουπο;» Ο Γερμανός, λακωνικότατα απήντησε: «κύριε Κακουδάκη, με το ερώτημά σας δώσατε ήδη και την απάντηση στο θέμα που ερευνάτε!»

  * Άραγε, οι ιππότες της αληθείας, που έχυσαν τόνους μελάνης για να απομυθοποιήσουν το «Κρυφό Σχολειό» ή τον «ήρωα φάντασμα» Κωνσταντίνο Κουκίδη, θα σπεύσουν να διερευνήσουν την αλήθεια; Εικάζω ότι μάλλον θα προτιμήσουν να διασύρουν τον κ. Κακουδάκη και τις Ένοπλες Δυνάμεις, υπενθυμίζοντας στην κοινωνία ότι ο στρατός επωάζει το «αυγό του φιδιού». Για την ιστορία, πάντως, η ίδια υπηρεσία, η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού ήταν που σε ρεπορτάζ της ΕΤ-1 είχε δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για τον Εύζωνο Κουκίδη.

  * Οι φορείς του «ΙΟΣ» (βλ. Ινστιτούτο Οπαδών Σόρος) έγραφαν τότε, κατακεραυνώνοντας τους συντρόφους τους που χαιρέτησαν την ανέγερση μνημείου για τον Κουκίδη: «Με την σύμφωνη γνώμη επίσημων εκπροσώπων της, η Αριστερά έχανε έτσι στο επίπεδο του συμβολισμού την αναμφισβήτητη μέχρι πρότινος αίγλη που της είχε χαρίσει ο πραγματικός ηρωισμός του Μανόλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα».

  * Εν τέλει, η ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα βρίθει από τέτοιους «πραγματικούς ηρωισμούς», οι οποίοι την οπλίζουν με την ιδιότυπη ασυλία που της παρέχει το καθεστώς που βιώνουμε. Και δεν είναι μόνο ο Γλέζος και ο Σάντας. Να μην ξεχνάμε τον Παπαχρήστο τον πάλιουρα ή την μοντέρνα αριστερή Μπουμπουλίνα, την Μάνια. Νομίζω ότι είναι καιρός να διοργανώσουμε κι εμείς μία ημερίδα με τίτλο «Ιστορία της Αριστεράς ή παραμύθια της Αριστεράς;», κατά τον τίτλο της ημερίδας που διοργάνωσε η Μαρία Ρεπούση στην Θεσσαλονίκη «Ιστορία ή Εθνική Ιστορία;»

  * Ρητορικό το ερώτημα, βεβαίως-βεβαίως...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 27ης Μαρτίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: