Δεξί Εξτρέμ

 • Δημοσιεύτηκε: 17 Απρίλιος 2010

  * Ένας ψάλτης, ο Παναγιώτης Μπεμπέτσος, μου είπε πρόσφατα ότι στην εκκλησία κατά την αρτοκλασία ο παπάς λέει κάποιες ευχές. Μία από αυτές λέει το εξής: «Έτι δεόμεθα υπέρ του διαφυλαχθήναι την πόλη και χώρα ταύτη από επιδρομής αλλοφύλλων».

  * Κύριε Ιερώνυμε, απαράδεκτη παράλειψις! Πρέπει άμεσα να αλλάξει όλη η υμνογραφία της Εκκλησίας μας!

  * Με ρωτούν πολλοί φίλοι, λόγω του ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!, εάν θα κατατεθούν αγωγές κατά των τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που συκοφάντησαν με τόσο απαράδεκτο τρόπο τα μέλη της ομάδος που βρέθηκαν στην Ερμού την περασμένη εβδομάδα. Και σκεφτόμουν ότι αν το έκανα, όλοι θα έλεγαν ότι στοχεύω στα χρήματα.

  * Από την άλλη, ένα ταμείο για την υποστήριξη επιχειρηματιών που οδηγούνται στην χρεοκοπία, θα εξυπηρετείτο ιδιαιτέρως από μία αγωγούλα... Θα άξιζε τον κόπο, ακόμη και με τίμημα την όποια επικοινωνιακή στάση.

  * Θα χρησιμοποιήσω τις λίγες γραμμές που απομένουν για να καταγραφεί ότι από το περασμένο Σάββατο δέχομαι συνεχώς απειλές, ενώ παρενοχλείται και η οικογένειά μου, η οποία δεν φταίει σε τίποτε. Να πω απλά στους αλήτες αυτούς, ότι η οικογένειά μου με μεγάλωσε έτσι, ενώ η γυναίκα μου με διάλεξε γνωρίζοντας τι είμαι. Δεν πετυχαίνουν, λοιπόν, τίποτε άλλο παρά να διευρύνουν τον κύκλο των εχθρών τους και σ' όλους τους μέχρι στιγμής αποστασιοποιημένους, που θα μάθουν ότι παρενοχλούν γέρους ανθρώπους.

  * Εν τω μεταξύ, απευθυνόμενος στους εμπόρους, θέλω να επαναλάβω τα λόγια του συναδέλφου μας Γιάννη Μερτίκα, ο οποίος είχε πει στον «Ελεύθερο Κόσμο» ότι όλοι είναι κότες... Και έχει δίκιο. Θα τους το επαναλαμβάνω συχνά.

  * Σε όσους μου λένε να κάτσω στ' αυγά μου, γιατί θα μπλέξω με μαφίες και με αριστεριστές απαντώ: Ό,τι κι αν κινδυνεύω να πάθω εγώ μόνος μου τώρα, θα κινδυνεύουν να το πάθουν όλοι οι «φρόνιμοι» στο μέλλον και μάλιστα την ώρα που θα κοιμούνται στο καβούκι τους...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 17ης Απριλίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: