Δεξί Εξτρέμ

 • Δημοσιεύτηκε: 14 Αύγουστος 2010

  * Ήταν βέβαιο ότι θα συνέβαινε και ... συνέβη. «Ιός», Μάνια Τεγοπούλου, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και λοιποί παρατρεχάμενοι, μαλλιοτραβιούνται δημοσίως και σίγουρα, με την επάνοδο του «Ιού» τον Σεπτέμβριο, έπεται συνέχεια.

  * Και οι μεν έχουν δίκιο και οι δε. Αμφότεροι όζουν. Δεν έχει παρά να ανατρέξει κανείς στην αλληλογραφία του «Ζούγκλα» με τον εκλιπόντα Γκιόλια για να καταλάβει ποιοι νέμονται την Τέταρτη Εξουσία στην χώρα μας. Για τον «Ιό» συστάσεις δεν χρειάζονται. Πρόκειται για επαγγελματίες με όλη την σημασία της λέξεως, μόνο που το επάγγελμα είναι ολίγον αβέβαιον...

  * Η μεν «Ελευθεροτυπία» είναι μία εφημερίδα της οποίας ο τέως αρχισυντάκτης ενεπλάκη σε καταχρήσεις, μίζες και αλισβερίσια της υπερτιμολογημένης Ολυμπιάδας μας, ενώ η κληρονόμος ιδιοκτήτριά της βρίζει γραπτώς στα κείμενά της σαν λιμενεργάτης του Μάντσεστερ.

  * Ο δε Τριανταφυλλόπουλος είναι ένας τύπος αστράτευτος, χάριν Ι-5 και τρελλόχαρτου, ο οποίος ωστόσο έχει σώας τας φρένας για να οδηγεί και να διαθέτει άδεια οπλοφορίας, ενώ δεν διστάζει για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει να διαπομπεύει και να διαβάλλει δημόσια πρόσωπα, όπως π.χ. πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και τέως υποδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, για τον οποίον είχε πει ότι έκανε εμπόριο βρεφών.

  * Μιλάμε για το «αφανγκατέ» της ελληνικής δημοσιογραφίας. Μιλάμε για ανθρώπους με εξουσία. Για ανθρώπους με δύναμη και επιρροή στην κοινωνία...

  * Τα κανόνια του Ναβαρόνε ηχούν επαναλαμβανόμενα στην εγκαταλελειμμένη Αθήνα. Κάθε μέρα θα δει κανείς και μία ακόμη επιχείρηση να κατεβάζει ρολά οριστικά ή να αναρτά στην βιτρίνα της το «Κλείνουμε», «Μεταφερόμαστε», «Ανακαίνισις» κ.ο.κ.

  * Κάποιοι άλλοι κατεβάζουν ρολά λόγω διακοπών, αλλά κατά βάθος γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ. Στην Βουλιαγμένης, από την Καλλιρρόης μέχρι τον Άγιο Δημήτριο και στην αντίστροφη διαδρομή επί της Ηλιουπόλεως τα κλειστά μαγαζιά πλησιάζουν τα διακόσια...

  * Κάποτε, όσοι μπουμπούνιζαν ή απλά έκλειναν, έφευγαν ηρωικώς. Ήταν πρώτο θέμα στα καφενεία της γειτονιάς και στα πηγαδάκια των εμπόρων στα πεζοδρόμια. Τώρα ο θάνατος είναι μέσα στην αφάνεια. Ένας απ' τους πολλούς που περιλαμβάνουν οι «παράπλευρες απώλειες» της εξυγίανσης... Το χειρότερο καλοκαίρι της ζωής μου!


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 14ης Αυγούστου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: