Δεξί Εξτρέμ

 • Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπτέμβριος 2010

  * Προφητικά τα όσα συμβαίνουν με τον Σαραζίν στην Γερμανία, καθώς, όπως έχει αποδειχθεί, ό,τι συμβαίνει στις κεντροευρωπαϊκές χώρες, συμβαίνει και στην Ελλάδα μετά από κάποιο διάστημα.

  * Το ένα είναι ότι ο ιεροεξεταστικός και λογοκριτικός χαρακτήρας του κατεστημένου θα επιδεινωθεί. Η πολιτικώς μη-ορθή γνώμη, γραπτή ή προφορική, θα στέλνεται στην πυρά της δημόσιας διαπόμπευσης και της απαξίωσης, αν όχι στο εδώλιο. Και δεν μιλάμε μόνο για ζητήματα «ταμπού», όπως ο αντισημιτισμός, αλλά και για θέματα όπως η απαίτηση για ισονομία και για το αδιαίρετο των δικαιωμάτων.

  * Το άλλο μήνυμα αφορά τα ανακλαστικά της κοινωνίας μας. Μέχρι σήμερα αυτά ήταν αρκετά ασθενή, με αποτέλεσμα οι αντιδρώντες να μην έχουν το κύρος για να σταθούν στα πόδια τους. Το ότι ο Τίλο Σαραζίν είναι στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, τέως υπουργός και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Γερμανίας λέει πολλά.

  * Δεν είναι απλά ένας πολιτικός. Ούτε είναι ένας τυχαίος. Είναι ένας αριστερός πολιτικός, διάσημος και με σημαίνουσα θέση, που παίζει την καριέρα του και τον υψηλό μισθό του, επιλέγοντας να πει την αλήθεια, χωρίς αγκυλώσεις και με πρωτόγνωρη ευαισθησία για την πατρίδα του. Ελπίζω πραγματικά να υπάρξει σύντομα και στην Ελλάδα ένας τέτοιος.

  * Παίρνω κι εγώ το μήνυμα, ελπίζω αλλά δεν πιστεύω. Η Αριστερά στην Ελλάδα είναι πανούκλα και δεν ξεπλένεται με τίποτε. Ούτε από τον κρατικό μηχανισμό, ούτε από το επικοινωνιακό κατεστημένο, ούτε και από την συνείδηση όσων πρόσβαλε. Το ποσοστό αυτών που βγαίνουν αλώβητοι από την πολύχρονη και βαριά αυτή επιδημία είναι πολύ μικρό και δεν με αφήνει να παραδεχθώ αυτό που ένας φίλος, ο Τάσος, συνηθίζει να λέει: «Δεν φταίει η Αριστερά. Αυτοί δεν είναι αριστεροί».

  * Το ότι η Αριστερά μεταλλάχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα, δεν σημαίνει ότι οι καταβολές της τοποθετούνται στο απυρόβλητο. Μην τσιμπάτε όταν ακούτε αριστερούς, κομμουνιστές και μη, να σας μιλούν για το ξεπούλημα της χώρας μας στα ξένα κέντρα. Κι αυτοί να μας πουλήσουν ήθελαν. Τις προκαταβολές μάλιστα ακόμη τις μασάνε...

  * Εννοείτε ότι δεν πρέπει να πιστεύετε ούτε τον Τράγκα κι ας μην είναι αριστερός...

  Κατηγορία: