Δεξί Εξτρέμ

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπτέμβριος 2010

  * Μακάρι να μπορέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης να περάσει στον δεύτερο γύρο. Κι αυτό γιατί μετά την επιλογή του Κικίλια από τον Αντώνη Σαμαρά και την γενικότερη δυσαρέσκεια που αναμένεται να εισπράξει για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο Σγουρός, διαμορφώνεται μία μοναδική ευκαιρία για τον εθνικό χώρο μεταπολιτευτικά. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα μπορέσει να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καλή επιτυχία!

  * Δημόσια προσευχή μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο. Ευτυχώς, ελάχιστοι εξ αυτών ψηφίζουν, οπότε γλυτώσαμε το θέαμα του Κακλαμάνη να εμφανίζεται ξυπόλητος και με κελεμπία να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» από τον εξώστη του δημαρχείου.

  * Μια προσευχούλα βέβαια, δεν θα τον έβλαπτε, έστω και στον Αλλάχ. Αν μάλιστα υπήρχε ο θεσμός του «πολιτικού παπά» θα χρειαζόταν σίγουρα ένας τέτοιος για να τον διαβάσει ως «πολιτικά μελλοθάνατο». Η απώλεια του αξιώματος του δημάρχου βλέπετε συνιστά ενεργοποίηση του θυμικού του Σαμαρά, ο οποίος δεν έχει προλάβει να ξεχάσει ούτε την προδοσία, ούτε και τον εκβιασμό που τον οδήγησε στην επιλογή του Νικήτα Κακλαμάνη για την δημαρχία. Αυτό κι αν δεν είναι επιλογή ήττας...

  * Το ΠΑΣΟΚ το ξέρει αυτό. Γι' αυτό και δεν φόρτσαρε και πολύ ως προς το πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου. Έβαλε τον τέως «Συνήγορο του Πολίτη», τον μέχρι πρότινος ηγέτη ενός θεσμού που το ίδιο είχε θεσπίσει. Μία μετριοπαθής επιλογή, που θα μπορούσε να προσελκύσει εξαγριωμένους νεοδημοκράτες του «μεσαίου χώρου», που φτύνουν κάθε φορά στο άκουσμα του ονόματος του δημάρχου.

  * Από την άλλη είναι θλιβερό να επιβεβαιώνεται τόσο εξόφθαλμα η πεποίθησή μας ότι όλοι αυτοί οι «θεσμοί» προστασίας παντός προσώπου και καταστάσεως πλην του πολίτη, αποτελούν κατασκευάσματα της Αριστεράς για την προώθηση των ιδεοληψιών της. Είναι αν μη τι άλλο δυσάρεστη η διαπίστωση ότι τα δικαιώματα έχουν ιδεολογική ταυτότητα. Λίγη ευθιξία δεν θα έβλαπτε. Ας περίμενε λίγο ο κύριος προστάτης μας, πριν βγάλει την μάσκα...

  * Ο κομαντάτε Τσε Χατζάρας κατεβαίνει τελικά για δήμαρχος Αθηναίων με την «Ελεύθερη Αθήνα» και σίγουρα έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε υψηλό ποσοστό, στοχεύοντας στους ουκ ολίγους «λαϊκούς» που δεν θα ακολουθήσουν την στήριξη Κακλαμάνη. Καλή επιτυχία και σ' αυτόν!

  Κατηγορία: