Δεξί Εξτρέμ

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Οκτώβριος 2010

  * Φαβορί για την νομαρχία ο «αντιμνημονιακός» κ. Δημαράς. Μόνο που λίγοι θυμούνται ότι δεν είχε ψηφίσει «Όχι» στο Μνημόνιο, αλλά «Παρών».

  * Δηλαδή «λευκό», για να το κάνουμε λιανά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Λίγο απ' όλα, ρε παιδί μου. Όχι τόσο μνημόνιο, ούτε και καθόλου. Μισή μερίδα για το παιδί, επειδή δεν θα το φάει όλο...

  * Ωραία «αντιμνημονιακή» στάση. Και τώρα, έρχεται να εξαργυρώσει το «παρών» του, με το μελιστάλακτο υφάκι του μετριοπαθούς, καλού και συμπονετικού «πασοκοναιμεναλλά».

  * Το 'χω ξαναγράψει. Αυτή τη χώρα οι «ναιμεναλλάδες» την κατέστρεψαν. Είτε ως πολιτικοί, είτε ως ψηφοφόροι. Οι λεγόμενοι μετριοπαθείς, κεντρώοι, νηφάλιοι, ήπιοι τύποι της διπλανής πόρτας.

  * Σε έναν χρόνο το αργότερο θα έχει επιστρέψει μετά βαΐων και κλάδων στο ΠΑΣΟΚ ο «αντιμνημονιακός», διαπιστώνοντας ότι «ναι μεν» το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το μνημόνιο, «αλλά» δεν υπήρχε άλλος να διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την επιλογή. «Μπήκαμε στον χορό και πρέπει να χορέψουμε σωστά» θα πει τότε ο «αντιμνημονιακός», γαρνίροντας την επάνοδό του με ολίγη «εσωκομματική αντιπολίτευση» αλά Ψωμιάδη.

  * Στο ίδιο στρατόπεδο, αυτό του «αντιμνημονιακού αγώνος» κινούνται όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Αττικής, ακόμη και ο κ. Σγουρός, ο οποίος επιχειρεί -ανεπιτυχώς βέβαια μέχρι στιγμής- να στεφθεί και αυτός με τον τίτλο του «ναιμεναλλά».

  * Μόνος κι έρημος ο Άδωνις έχει γίνει σάκος του μποξ για όλους αυτούς τους «αντιμνημονιακούς αντάρτες» και μαζί του όλοι οι υποψήφιοί του, μεταξύ των οποίων και εγώ.

  * Επισκεπτόμενοι μαζί την περασμένη Δευτέρα τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, πίστευα ότι για άλλη μια φορά θα μας «βάλουν στην γωνία» και θα μας «βαρούν». Τουναντίον, η συζήτηση μονοπωλήθηκε από τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εστίασαν στην εμμονή του συνδυασμού μας να καταπολεμήσει το παρεμπόριο, που για εμάς συνδέεται άμεσα και με την λαθρομετανάστευση.

  * Τι πράγμα κι αυτό! Δεν φτάνει που καλούμαστε να απολογηθούμε για σωρεία πραγμάτων, για τα οποία ουσιαστικά δεν ευθυνόμαστε, τώρα πρέπει να εξηγούμε σε ανθρώπους μορφωμένους, γιατί είναι καλό να εφαρμόζονται οι νόμοι. Ας το καταλάβουν επιτέλους: δεν είναι απάνθρωπο να ζητάς την εφαρμογή του νόμου. Απάνθρωπο είναι να αγνοείς τον νόμο, ο οποίος φτιάχτηκε για να ζούμε ανθρώπινα!


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 23ης Οκτωβρίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: