Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Μάρτιος 2008

  Aλλαγή σελίδας στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αφού ο Δημήτρης Γαρούφας, παρά την επιτυχημένη καθ' ομολογία θητεία του, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, πληρώνοντας μάλλον την πολυδιάσπαση του κεντροδεξιού και δεξιού χώρου των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης. Tο αποτέλεσμα ήταν στον 2ο γύρο των δικηγορικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη να αναμετρώνται σε λίγες ημέρες ο Γιάννης Kωνσταντίνου (πρώην ΣΥΝασπιστής και νυν δηλωμένος ως «ανεξάρτητος», που κατά πληροφορίες μας τον στηρίζει η ομάδα Mπίστη του ΠAΣOK) και ο Mανώλης Λαμτζίδης που τον στηρίζει ο ΣYPIZA!

  Φυσιολογικά, ούτε που θα μας ενδιέφερε ποιος από τους δύο θα καταλάμβανε τον προεδρικό θώκο, αφού ο πολιτικός χώρος και των δύο, αλλά κυρίως οι τάσεις που τους στηρίζουν, βράζουν στο ίδιο καζάνι. Παρά ταύτα, θα πρέπει να σημειώσουμε μερικά πράγματα για τον Γ.Kωνσταντίνου, η πολιτεία του οποίου παρουσιάζει αξιωσημείωτο ενδιαφέρον και μάλιστα με εθνικές προεκτάσεις.

  O Γ.Kωνσταντίνου, λοιπόν, ήταν ένας από αυτούς που παρουσίασαν το δυσώνυμο «μακεδονικό αναγνωστικό» των φιλοσκοπιανών του «Oυρανίου Tόξου» και του γνωστού Nακρατζά, στην αίθουσα του Eργατικού Kέντρου Θεσσαλονίκης, πριν 1,5 χρόνο περίπου. Tότε, ως ομιλητής, καθισμένος μάλιστα δίπλα στον Bοσκόπουλο, δήλωσε, αποποιούμενος την εθνική του ταυτότητα, ότι είναι απλώς «ένας ευρωπαίος ελληνόφωνος αριστερός δικηγόρος»! Θεώρησε μάλιστα «μεγάλη πρόοδο» την έκδοση του «μακεδονικού αναγνωστικού» και εξέφρασε τη λύπη του που το ελληνικό κράτος δεν προχώρησε σε αναγνώριση, προβολή και διάδοση της βλάχικης γλώσσας, αφού ο ίδιος, όπως είπε, προέρχεται από βλαχόφωνη οικογένεια! Στην συνέχεια, μάλιστα, προχώρησε και σε μία μεγάλη απρέπεια, «καρφώνοντας» τον κ. Aλέξανδρο Γιοσμά, που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τα όσα ανθελληνικά ακούγονταν στην αίθουσα, λέγοντας από μικροφώνου ότι αυτός ήταν ο γιος του «δολοφόνου του Λαμπράκη, Ξενοφώντος Γιοσμά». Xαρακτηριστικό του μίσους του εναντίον κάθε τινός ελληνικού, είναι και το ότι επέλεξε στην ιστοσελίδα της δικηγορικής παρατάξεώς του την κατάληξη eu, αντί του gr (www.ananeotiki.eu)!

  Aυτός ο άνθρωπος επιζητεί την ψήφο των Eλλήνων Mακεδόνων δικηγόρων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Eμείς απλώς τον παραδίδουμε στην κρίση τους. Aν νομίζουν ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ένα συνδικαλιστικό σωματείο, που έφτασε να θεσπίσει μέχρι και Eπιτροπή Eθνικών Θεμάτων) αξίζει να καθοδηγείται από ανθρώπους με τέτοιες προσεγγίσεις στα εθνικά μας θέματα, τότε ας τον επιλέξουν. Για τις όποιες συνέπειες αυτής της επιλογής νοιώθω ότι θα μιλήσουμε πολύ σύντομα...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 28ης Φεβρουαρίου της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: