Εις αναζήτηση Πρωθυπουργού

 • Δημοσιεύτηκε: 21 Δεκέμβριος 2005

  Όποιος παρακολουθεί την πολιτική επικαιρότητα και τα δελτία ειδήσεων θα έχει παρατηρήσει ότι από αυτά απουσιάζει το πρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή. Παρακολουθούμε τις δυσοίωνες εξελίξεις στα εθνικά θέματα, την αρνητική πορεία της Ελληνικής οικονομίας, την διάβρωση των θεσμών, την διαπλοκή που φαίνεται να τα βρίσκει με την νέα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι απών.

  Οι υπουργοί του δίνουν μάχες, οι βουλευτές του προσπαθούν να συγκρατήσουν τον κόσμο που αγανακτεί και εκείνος απομονωμένος στο μέγαρο Μαξίμου δείχνει να είναι ξεκομμένος από την κοινωνική πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ο κ. Καραμανλής νομίζει ότι είναι μετεμψύχωση του θείου του, ο οποίος φημιζόταν για τους χρησμούς και τις λίγες δημόσιες παρεμβάσεις του. Δεύτερον, γιατί έτσι τον έχει συμβουλέψει ο κ. Λούλης, ότι δηλ. είναι το ισχυρό χαρτί της κυβερνήσεως με την υψηλή δημοτικότητα που έχει και για αυτό πρέπει να αποφεύγει την εμπλοκή με τα προβλήματα, προκειμένου να την διατηρήσει!

  Δυστυχώς για τον κ. Καραμανλή και οι δύο λόγοι δεν ισχύουν. Διότι το πολιτικό περιβάλλον και η τηλεοπτική δημοκρατία που βιώνουμε σήμερα δεν ήταν επί Κωνσταντίνου Καραμανλή τόσο ισχυρά, συν το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ένα πολιτικό βάρος που δεν διαθέτει ο ανιψιός του σήμερα. 'Αρα, είναι ανόμοια πολιτικά μεγέθη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κώστας Καραμανλής.

  Ο δεύτερος λόγος όμως είναι και ο πιο επικίνδυνος. Διότι αλίμονο αν ο εκάστοτε πρωθυπουργός φοβόταν την πολιτική αντιπαράθεση επειδή θα πέσει η δημοτικότητά του και αρνιόταν την δημόσια υποστήριξη των επιλογών της κυβερνήσεώς του. Και όμως, ο κ. Καραμανλής απέχει από την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τις ΔΕΚΟ, τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, λες και δεν είναι αυτός που έλαβε τις τελικές πολιτικές αποφάσεις.

  Όταν λοιπόν η πολιτική μετατρέπεται σε δημόσιες σχέσεις και ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του, τότε η κυβέρνηση πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο. Ο κ. Καραμανλής είναι ικανοποιημένος που η πολιτική του ανεπάρκεια υπολείπεται της αντίστοιχης του κ. Παπανδρέου. Το γεγονός ότι όλες οι προσδοκίες των ψηφοφόρων της Ν.Δ. έχουν διαψευσθεί, ότι η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την εθνική και κοινωνική παρακμή να γιγαντώνεται, δεν φαίνεται να αποτελούν για τον πρωθυπουργό αιτία πολιτικής αφυπνίσεως.

  Η μόνη διέξοδος για το έθνος και τον λαό είναι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο Γ.Καρατζαφέρης. Είμαστε ο προπομπός του αύριο στο γηρασμένο χθες του πολιτικού κατεστημένου.

  Κατηγορία: