Εκδήλωση μνήμης στην Αθήνα για τα Ίμια

  • Δημοσιεύτηκε: 30 Ιανουάριος 2011

    Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου εκδήλωση μνήμης για τα Ίμια που διοργάνωσε η Νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν τόσο στα γεγονότα της εποχής εκείνης, όσο και στην μετέπειτα εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως αυτή δρομολογήθηκε μετά την τραγωδία των Ιμίων.

    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε συνέντευξη όπου ο Σάββας Καλεντερίδης έκανε εκτενή ανάλυση των τουρκικών κινήσεων την περίοδο εκείνη, ενώ την άποψή του κατέθεσε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος που κάλυψε τα γεγονότα ως στρατιωτικός συντάκτης στο χρονικό εκείνων των ημερών.

    Ως κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. πρέσβης επί τιμή και πρώην ευρωβουλευτής Γεώργιος Γεωργίου και ο καθηγητής Χρίστος Γούδης, οι οποίοι έκαναν αναφορά ως προς τις γεωπολιτικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

    Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε πορεία της Νεολαίας και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρώων των Ιμίων.