Εκδήλωση μνήμης στην Θεσσαλονίκη για τα Ίμια

  • Δημοσιεύτηκε: 31 Ιανουάριος 2011

    Πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου εκδήλωση μνήμης προς τιμή των πεσόντων των Ιμίων μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα, η οποία ολοκληρώθηκε με την ομιλία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη. Ως κεντρικοί ομιλητές παρέστησαν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, Ηλίας Πολατίδης και Άγγελος Κολοκοτρώνης.

    Τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Χρήστος Βασιλόγιαννος, ο οποίος συμμετείχε στα γεγονότα της νύχτας των Ιμίων και ο δημοσιογράφος και διευθυντής του TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δημήτρης Καψάλας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σάββα Καλεντερίδη και του ήρωα του σύγχρονου Ελληνισμού Σταύρου Λάλα.

    Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία της Νεολαίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν συνθήματα υπέρ των εθνικών δικαίων και κατά της ανεργίας. Η πορεία διέσχισε τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Παύλου Μελά, Τσιμισκή, πλατεία Αριστοτέλους, λεωφόρος Νίκης και κατέληξε στον Λευκό Πύργο, όπου και ακούστηκε προσκλητήριο νεκρών και ψάλθηκε ο εθνικός ύμνος.