Ελεύθερη οικονομία και ιδιωτική πρωτοβουλία

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκέμβριος 2011

  Σε ένα καθεστώς ελευθερίας και ελεύθερης οικονομίας όλοι θέλουν και μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον, γιατί σε ένα καθεστώς ελευθερίας όλοι οι πολίτες μπορούμε και πρέπει να καθορίζουμε το μέλλον μας. Σήμερα χρειάζεται υπευθυνότητα για να ελπίζουμε στην σωτηρία και την πρόοδο της χώρας, πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο λαϊκισμός, να σταματήσουν κάποιοι να σκέφτονται το πολιτικό κόστος, το συμφέρον της παράταξης, το συμφέρον του κόμματος ή το προσωπικό συμφέρον.

  Σήμερα πρέπει να γκρεμίσουμε την κομματικοκρατούμενη και αποτυχημένη δημόσια διοίκηση και να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι για την οικονομική ανάπτυξη δεν μπορούμε και δεν πρέπει πια να περιμένουμε τίποτε από το κράτος. Τώρα πρέπει να μπουν οι σωστές βάσεις για να μπορέσει να αναπτυχθεί η υγιής επιχειρηματικότητα. Τώρα ο καθ' ένας πρέπει να σκεφθεί πώς μπορεί να δημιουργήσει και να πετύχει στον χώρο του.

  Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο ρόλος του κράτους δεν είναι να κάνει τον επιχειρηματία, ούτε να πολεμάει τον ιδιώτη επιχειρηματία. Ο ρόλος του κράτους είναι να βοηθάει και να διευκολύνει την επιχειρηματικότητα και να προσελκύει νέες επενδύσεις δημιουργώντας το κατάλληλο νομικό, φορολογικό και μη-γραφειοκρατικό περιβάλλον.

  Τα χρόνια που έρχονται θα είναι δύσκολα. Ποιος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας από εδώ και στο εξής, την στιγμή που το κατά γενική ομολογία υπερτροφικό, λόγω των πελατειακών σχέσεων κομμάτων - ψηφοφόρων, Δημόσιο συνεχώς θα μειώνεται; Μόνον ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, μόνον οι παραγωγικές επενδύσεις, μόνον οι παραγωγικές τάξεις, οι παραγωγικές θέσεις εργασίας μπορούν να δώσουν ελπίδα για ανάκαμψη και να δημιουργήσουν μια θετική ψυχολογία.

  Μπορούμε να δημιουργήσουμε. Μπορούμε να δώσουμε ελπίδα στους νέους. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες σε αυτόν τον τόπο και, αν ξεπεράσουμε τις αριστερές πολιτικο-οικονομικές αγκυλώσεις των δεκαετιών τής Μεταπολίτευσης, αυτός ο τόπος θα ξαναγίνει αυτό που του αξίζει αυτό που του πρέπει.

  Κατηγορία: