Ελλάς, Τουρκία και Ευρώπη

 • Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμβριος 2006

  Τα ψέματα φαίνεται να τελειώνουν για την σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και βάζει φυσικά την Ελλάδα μπροστά στις ευθύνες της. Έως σήμερα η Ελληνική θέση κρυβόταν πίσω από τα μυθεύματα του "εκδημοκρατισμού της Τουρκίας" με την προοπτική εισόδου της στην Ε.Ε., πουλώντας πολλές φορές την Κύπρο και τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Τώρα όμως που η τουρκική ένταξη δείχνει να παγώνει - με τον τουρκικό επεκτατισμό να αποθρασύνεται - και τις ΗΠΑ να ανακαλύπτουν "Τουρκική, Μακεδονική και Αλβανική μειονότητα" στην πατρίδα μας, η Ελληνική ηγεσία δείχνει αποσβολωμένη μπροστά στις εξελίξεις.

  "Η Τουρκία πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έως το τέλος του χρόνου. Αλλιώς, θα έχει τις κατάλληλες συνέπειες. Το απλό "ας συνεχίσουμε, όπως πριν", δεν θα είναι δυνατόν", τόνισε η κ. Μέρκελ. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Φιλίπ Μπλαζί ζήτησε να αναθεωρηθεί το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Τουρκίας, αν η Άγκυρα δεν αναγνωρίσει την Κύπρο πριν από το τέλος του έτους. Ο ηγέτης της CSU Στόιμπερ ζήτησε να σταματήσουν τώρα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ενώ ο Σαρκοζί έχει ταχθεί χωρίς δεύτερη σκέψη κατά της Τουρκίας.

  Αξίζει να τονισθεί ότι η Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά - με πρωτοπορία τους Γερμανούς χριστιανοδημοκράτες, τους Γάλλους Γκωλικούς και τους Αυστριακούς Λαϊκούς - θέλει να φράξει οριστικά τον δρόμο της Τουρκίας στην Ε.Ε., παρά την απροκάλυπτη υποστήριξη που δίδουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή Δεξιά έχει την ουσιαστική υποστήριξη του Βατικανού και της Καθολικής Ευρώπης στον αγώνα αυτό, την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Αριστερά στηρίζει την Αμερικανική επιλογή. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Μάσιμο ντ' Αλέμα, τάχθηκε υπέρ ενός "συμβιβασμού στο Κυπριακό", κατά την συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Ρώμη και πρόσθεσε ότι "η Ε.Ε. πρέπει να προσπαθήσει να σπάσει την απομόνωση της βόρειας Κύπρου"!

  Στην Ελλάδα Καραμανλής και Παπανδρέου διαγωνίζονται στο ποιος θα υποστηρίξει περισσότερο την τουρκική υποψηφιότητα. Είναι να αηδιάζεις με την δουλοπρέπεια των Ελλήνων πολιτικών και την δειλία τους να συνταχθούν στο πλευρό της Γερμανίας και της Γαλλίας. Όταν όμως στην πολιτική μετατρέπεις τον φόβο σε σύμβουλο των πράξεών σου έχεις χάσει το παιχνίδι. Και η Ελλάς σήμερα χάνει συνεχώς, την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ "αναβαθμίζουν" τους Αλβανούς λαθρομετανάστες σε "μειονότητα"! Αυτά βλέπετε είναι και τα καλά του πολυπολιτισμού, η μετατροπή των παρανόμων μεταναστών σε "αναγνωρισμένη μειονότητα", την οποία αναλαμβάνουν να προστατεύσουν οι Αμερικανοί. Για άλλη μία φορά οι αριστεροί είναι οι καλύτεροι αχθοφόροι της Pax Americana.

  Ο Γ.Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. πριν ένα χρόνο είχαν διοργανώσει μία μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος κατά της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρώπη. Πλην ημών, όλο το πολιτικό κατεστημένο συνεχίζει τον λήθαργό του, επαφιόμενο στην καλή θέληση των "εξευρωπαϊσμένων" Τούρκων στρατηγών. Ζούμε με ψευδαισθήσεις, αρνούμενοι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Όσα έθνη όμως αρνήθηκαν να δουν την πραγματικότητα κατέληξαν στα μουσεία της Ουνέσκο και έγιναν ντοκιμαντέρ στο National Geographic channel. Ακούει κανείς;

  Κατηγορία: