Ελληνισμός και εκλογές

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Δεκέμβριος 2006

  Ο κ. Καραμανλής εξήγγειλε την πρόθεσή του να δώσει δικαίωμα ψήφου στους Βορειοηπειρώτες - μαζί με την Ελληνική υπηκοότητα - και στους Έλληνες του εξωτερικού. Για την οικονομία της συζητήσεως δεν θα αμφισβητήσω τις "αγνές προθέσεις" της κυβερνήσεως και δεν θα αναζητήσω κανέναν δόλο. Θα προσπαθήσω όμως να ανιχνεύσω την λειτουργικότητά τους και αν αποβαίνουν προς όφελος του Ελληνισμού. Διότι σε τελική ανάλυση εκεί πρέπει να αποσκοπεί η κυβέρνηση.

  Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου έχουν εγκαταλείψει εδώ και χρόνια τις πατρώες εστίες τους, μετά από δεκαετίες κομμουνιστικής καταπιέσεως. Πηγαίνουν πλέον εκεί στις γιορτές και όταν έχουν εκλογές για να στηρίξουν το Ελληνικό μειονοτικό κόμμα. Με το νέο Αλβανικό Σύνταγμα μπορεί ο Αλβανός πολίτης να έχει διπλή υπηκοότητα. Με βάση αυτό, η Ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να τους χορηγήσει την Ελληνική υπηκοότητα με το δικαίωμα ψήφου. Και ερωτώ: αν σε 3-4 χρόνια γίνει αναθεώρηση του Αλβανικού Συντάγματος - όπως γίνεται και στην Ελλάδα - και επανέλθει στην μονή υπηκοότητα, τι θα επιλέξουν τότε οι Βορειοηπειρώτες;

  Διότι αν επιλέξουν την Αλβανική θα χάσουν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη, που θα έχουν ήδη αποκτήσει. Αν επιλέξουν την Ελληνική θα χάσουν τα πολιτικά δικαιώματα του Αλβανού πολίτη, με ότι αυτό συνεπάγεται για αυτούς και την Βόρειο Ήπειρο. Μία σοβαρή κυβέρνηση αυτό δεν πρέπει να το προβλέψει; Και σε τελική ανάλυση, το πρόβλημα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου είναι ότι δεν ψηφίζουν στην Ελλάδα, ή το γεγονός ότι οι εστίες τους έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού; Εκτός, αν θέλουμε η Βόρειος Ήπειρος να έχει το τέλος της Ίμβρου και της Τενέδου. Θα ξεπουλήσουμε τα ιστορικά δικαιώματα του Ελληνισμού για να εξυπηρετήσουμε μικρο-κομματικές σκοπιμότητες.

  Οι Έλληνες του εξωτερικού πάλι αποτελούν ένα τεράστιο και αναξιοποίητο εθνικό κεφάλαιο. Η Ελληνική κυβέρνηση, αντί να φροντίζει να στελεχώνει επαρκώς τα Ελληνικά σχολεία της Ομογένειας, αντί να διοργανώνει εκπαιδευτικά-πολιτιστικά ταξίδια στα Ελληνόπουλα των ομογενών - όπως κάνει το Ισραήλ - αντί να αξιοποιεί τους επιφανείς Έλληνες του εξωτερικού στις επιστήμες και τις επιχειρήσεις, ανακάλυψε και εδώ το "δικαίωμα ψήφου" στις εκλογές. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι θα διχάσουμε τους Έλληνες πολιτικά, αντί να τους ενώσουμε εθνικά, ότι θα φτιάξουμε κομματάρχες για να διαχειρίζονται τις ψήφους των ομογενών, ότι θα εξάγουμε την πολιτική μας αθλιότητα στις Ελληνικές κοινότητες. Άλλη μία νίκη του Ελλαδικού κρατιδίου επί του Ελληνισμού.

  Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει προτείνει, σε ανύποπτο χρόνο, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας να είναι Έλληνες του εξωτερικού και έχει ζητήσει την ουσιαστική αναβάθμιση του ΣΑΕ σε ένα "Πανελλήνιο Κοινοβούλιο". Όλα τα άλλα υποκρύπτουν σκοπιμότητες. Τώρα, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που φοβούνται "αλλοίωση του εκλογικού σώματος", μάλλον μας κάνουν πλάκα. Όταν προτείνουν την αθρόα πολιτογράφηση των λαθρομεταναστών, ουδέν πρόβλημα, εδώ τους έπιασαν οι ανησυχίες! Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου και οι ομογενείς μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τους στριμώξουμε σε μία κάλπη και να τους εκμεταλλευθούμε πολιτικά.