Ενώπιον νέας διαδικασία "Ιμβροποίησης" του Κυπριακού

 • Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβρουάριος 2014

  Παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές "δεσμεύσεις" του Προέδρου, η συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος Αναστασιάδη - Έρογλου, σηματοδοτεί την έναρξη νέας διαδικασίας επαναφοράς του σχεδίου Ανάν. Μετά από την εξέλιξη αυτή, αιτιολογείται πλήρως η απαίτηση για παραίτηση του Προέδρου και προκήρυξη προεδρικών εκλογών, ακριβώς γιατί (όπως πολύ ορθά επισημαίνεται) έχει εκλεγεί πρόεδρος με καθοριστικές προγραμματικές θέσεις στο Κυπριακό, που δεν τηρήθηκαν (κυρίως είχε χρησιμοποιήσει αυτές τις "δεσμεύσεις" για να υφαρπάξει την λαϊκή εντολή). Παρά τις "αμφιταλαντεύσεις" του Νίκου Αναστασιάδη (που μάλλον ήταν για το θεαθήναι), η αναμενόμενη επανέναρξη των συνομιλιών, έχοντας ως βάση το απαράδεκτο ανακοινωθέν που παραπέμπει σε "λύση" με δυο ιδρυτικά κράτη, είναι γεγονός.

  Τις "απαιτούμενες ενέργειες" από τους ξένους τις περιμέναμε, αφού άλλωστε το είχαν δηλώσει ότι θα μας ξανάφερναν το σχέδιο Ανάν, μέχρι να το δεχτούμε. Τα αναμέναμε όμως, είναι αλήθεια κι από τους δικούς μας, τους αμετανόητους εραστές της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που ο κόσμος να χαλάσει (και όντως χαλάει κόσμος στην Ανατολική Μεσόγειο με τα όσα συντελούνται, αλλά αυτοί το βιολί τους), μένουν αμετακίνητοι στην αυτοκτονική "πολιτική" περασμένων δεκαετιών (επιδίωξη για "λύση" συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας).

  Εμείς, προειδοποιούσαμε, γιατί γνωρίζουμε ποιος είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Οι πραγματικές προθέσεις φάνηκαν καθαρά και μετεκλογικά από την επιλογή των στενών συνεργατών του. Κάποιοι άλλοι επέμεναν ότι "άλλαξεν ο άδρωπος σιόρ" και είναι με την βοήθεια τους, που κατάφερε αυτό που το 2004, μετά από το δημοψήφισμα θεωρείτο αδιανόητο: Να αναρριχηθεί στην προεδρία του κράτους. Αυτοί "οι άλλοι" που είτε ξεγελάστηκαν από τις "ψευδείς παραστάσεις" (ενώ όφειλαν να γνωρίζουν), είτε φορούσαν "κομματικές παρωπίδες" κι έδωσαν "μάχες" στην προεκλογική εκστρατεία για να προωθήσουν την υποψηφιότητα του "ηγέτη της κρίσης", ας αναλογιστούν για το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

  Έχουν όμως τώρα ένα περιθώριο για μερική εξιλέωση. Όσοι λοιπόν αναγνώρισαν το λάθος τους (και δεν φορούν "κομματικές παρωπίδες"), οφείλουν να πράξουν το σωστό, έστω και καθυστερημένα. Ο λόγος είναι απλός. Αυτή την φορά τίποτα δεν θα αφεθεί στην τύχη (και αυτό το δήλωσαν οι εχθροί της Κύπρου). Κι αν περάσει η "πλειοψηφία" που συχνά επικαλείται ο Άντρος Κυπριανού, που ήδη έσπευσε να στηρίξει τους χειρισμούς του Προέδρου (ΔΗΣΥ + ΑΚΕΛ = 70%, αυτά είναι τα μαθηματικά τους) η νέα μορφή του σχεδίου Ανάν περνά δια περιπάτου, η Κυπριακή Δημοκρατία καταλύεται κι η Κύπρος γίνεται και επίσημα, τουρκικό προτεκτοράτο, με τον Κυπριακό Ελληνισμό να έχει ημερομηνία λήξης (με το σενάριο "Ιμβροποίησης" να ενεργοποιείται ευθύς με την υπογραφή της "λύσης").

  Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Όσοι συμπολίτες μας κατάλαβαν προς τα πού οδεύουμε, οφείλουν να ενεργοποιηθούν άμεσα και να μην τα περιμένουν όλα από τους υπόλοιπους. Η ατμόσφαιρα "μυρίζει" (βρωμάει μάλλον) έντονα σχέδιο Ανάν και μέρες του 2004. Ο κίνδυνος είναι θανάσιμος κι αυτό φαίνεται από το οργιώδες παρασκήνιο και τις ασφυκτικές πιέσεις των ξένων (και του Ομπάμα). Ο καθένας πρέπει να κάνει την δική του υπέρβαση και την δική του μικρή "επανάσταση", ξεφεύγοντας επιτέλους από τα γνωστά κομματικά στεγανά, που μας έφεραν στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα. Όπως το 2004 ο λαός αντιλήφθηκε την σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του, αντιστάθηκε και νίκησε με το 76% του ΟΧΙ, έτσι και αυτή την φορά θα πρέπει να συσταθεί άμεσα ένα "Λαϊκό Μέτωπο Αντίστασης" για να σωθεί η Πατρίδα. Μόνον με αυτόν τον τρόπο μπορούν να νικηθούν οι μεθοδεύσεις των εχθρών της Κύπρου κι η "πλειοψηφία" του Άντρου Κυπριανού και μόνον έτσι θα διασωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Κυπριακός Ελληνισμός.

  Ας μην υποτιμηθεί η κρισιμότητα των στιγμών, για να μην υποβαθμιστεί αυτή η αναγκαιότητα. Να μην ξεχνούμε την οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε ως Κύπρος, το γεγονός ότι αυτή την φορά ο Πρόεδρος είναι αναφανδόν υπέρ της "λύσης" και το ότι οι ξένοι λυσσομανούν για "λύση-πακέτο", προβάλλοντας το αστείο επιχείρημα (που προβάλλεται δυστυχώς και από ντόπιους "εκπροσώπους" τους κι από μέλη του "επιχειρηματικού κόσμου" που έχει ηγετικό ρόλο στην πλύση εγκεφάλου που βρίσκεται σε εξέλιξη), ότι η "λύση" θα ... λύσει όλα τα προβλήματα (και τα οικονομικά, με ένα "κυπριακό οικονομικό θαύμα").

  Όσον αφορά την "ήπια" - τάχατες - αντίδραση του Προέδρου στις "διχαστικές θέσεις" των όσων διαφωνούν με το κοινό ανακοινωθέν, ένα έχουμε να πούμε: Ο πατριωτισμός δεν μετριέται από το ποιος συμφωνεί ή όχι με τον Πρόεδρο, αλλά από το ποιος συμφωνεί ή όχι με την "λύση τουρκικών προδιαγραφών" (της "λύσης" του σχεδίου Ανάν που επαναφέρεται "πανηγυρικά" με νέο "ελκυστικό" περιτύλιγμα). Έλληνες της Κύπρου (και απανταχού Έλληνες) γρηγορείτε! Να αποτρέψουμε την "Ιμβροποίηση" του Κυπριακού.

  ΥΓ. Ας ανατρέξουν ορισμένοι που αιθεροβατούν, παριστάνοντας όμως τους ρεαλιστές, στην Ιστορία της Ίμβρου.

  Κατηγορία: