Ερώτηση για τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Μάρτιος 2012

  κ. Περιφερειάρχα,

  Για σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει καλέσει σε σύσκεψη τους Περιφερειάρχες και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες στην οποία θα συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην χώρα μας και το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του. Πρώτη ενέργεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος κατά τον κ. Υπουργό, η δημιουργία χώρων (στρατοπέδων) φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

  Δηλαδή στην περιοχή μας θα προτείνει ο κ. Υπουργός, να δημιουργηθούν ένα ή και περισσότερα στρατόπεδα που θα φιλοξενούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες παράνομους μετανάστες που σκοπεύουν να εκδιώξουν από την Αθήνα. Αυτούς όλους θα τους συντηρούμε (μια και ... λεφτά υπάρχουν) έως ότου γίνει τι; Για πόσο καιρό; Με ποια προοπτική;

  Το πιθανότερο είναι ότι θέλουν να λύσουν το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι μετανάστες στην Αθήνα μεταφέροντας το στην περιφέρεια. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δεχτούμε αυτήν την εξέλιξη που θα υποβαθμίσει την περιοχή μας και θα αυξήσει τα ήδη υπάρχοντα πολλά, σοβαρά και δυσβάσταχτα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

  Η μόνη λύση, που επιτέλους θα πρέπει να εφαρμοσθεί από την κυβέρνηση, είναι ο ορισμός μιας ποσόστωσης 2%-3%, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη και έναρξη της άμεσης απέλασης όλων των υπολοίπων.

  Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης εάν προτίθεται να δεχθεί την πρόταση του κ. Υπουργού ή αν όχι τι προτίθεται να αντιπροτείνει στον κ. Υπουργό για το ανωτέρω θέμα.

  Ο ερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
  Θωμάς Τουσιάδης

  Κατηγορία: