Ζητείται επειγόντως κυβέρνηση

 • Δημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2005

  Είμαι σίγουρος ότι και ο πλέον απαισιόδοξος οπαδός της Νέας Δημοκρατίας δεν θα περίμενε την σημερινή αβελτηρία της κυβερνήσεως Καραμανλή, μίας κυβερνήσεως που αρνείται να παράγει πολιτική, να θέσει στρατηγικούς στόχους στην οικονομία, την κοινωνία και την εξωτερική πολιτική. Και όλα αυτά μετά από 20 χρόνια στα έδρανα της αντιπολιτεύσεως!

  Δυστυχώς, ζούμε σε εποχές μειωμένων προσδοκιών, το οποίο με την σειρά του απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι μία κουρασμένη κυβέρνηση, χωρίς όραμα για τον τόπο, δίχως νεύρο και στόχους. Περιορίζεται σε μία καταγραφή της πραγματικότητας και ικανοποιείται σε μία μονότονη σύγκριση με τα τελευταία χρόνια του ΠΑΣΟΚ, λες και δεν έχει τελειώσει η προεκλογική περίοδος.

  Δικαιώθηκαν άραγε και οι ελάχιστες προσδοκίες των ψηφοφόρων της Ν.Δ. από την κυβέρνηση Καραμανλή; Η εκτίμησή μου είναι πως όχι. Βλέπουμε μία φοβισμένη κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική, η οποία υποχωρεί συνεχώς στις τουρκικές διεκδικήσεις. Βλέπουμε μία κυβέρνηση που στην οικονομία δεν έχει επιφέρει καμμία αλλαγή, περιοριζόμενη στις εξαγγελίες περί διαλόγου με τις παραγωγικές τάξεις, χωρίς όμως η ίδια να έχει κάποιο συνεκτικό πρόγραμμα οικονομικής αναπτύξεως. Βλέπουμε, τέλος, μία κυβέρνηση που πριν λίγους μήνες κέρδισε με 10% διαφορά το ΠΑΣΟΚ, σήμερα να πανηγυρίζει που προηγείται με 1,5%!

  Αν υπήρχε πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση τα πράγματα θα ήταν απείρως πιο δύσκολα για τον κ. Καραμανλή. Ευτυχώς όμως για αυτόν τα «επικοινωνιακά τεχνάσματα» του κ. Παπανδρέου μπορεί να ευδοκιμούν στις ΗΠΑ, αλλά ευτυχώς στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται με θυμηδία.

  Η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στην χώρα μας προέρχεται από τον πατριωτικό χώρο. Τόσο στο Ευρωσύνταγμα, όσο και στο Μακεδονικό, τον τουρκικό επεκτατισμό, αλλά και στην οικονομία, η μόνη αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική προήλθε από το πατριωτικό κίνημα. Και για αυτό ο Ελληνικός λαός σε κάθε δημοσκόπηση ανεβάζει τα ποσοστά μας, επιβραβεύοντας αυτούς που υπερασπίζονται με συνέπεια την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

  Ο δικός μας δρόμος νοηματοδοτεί την ίδια την ύπαρξη της πολιτικής. Διότι στην πολιτική και στην δημοκρατία πρέπει να υπάρχουν επιλογές και εναλλακτικοί δρόμοι. Επιλογές, που στα σημαντικά θέματα, οφείλουν να έχουν την λαϊκή νομιμοποίηση. Και η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδυνατεί να εκφράσει την λαϊκή βούληση και στα εθνικά θέματα, και στην οικονομία - συνεχίζοντας τις αποτυχημένες κρατικοδίαιτες σοσιαλιστικές πρακτικές - αλλά και στην κοινωνία, αφήνοντας την Ελλάδα έκθετη στους κινδύνους της λαθρομεταναστεύσεως, όταν όλα τα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη έχουν στην κορυφή της πολιτικής τους ατζέντας την αντιμετώπιση της παρανόμου μεταναστεύσεως.

  Μήπως τελικώς ζητάμε πολλά από την Ν.Δ. και τον κ. Καραμανλή; Η απάντηση είναι ότι οι εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου αδυνατούν να προσφέρουν και τα στοιχειώδη στην Ελληνική κοινωνία. Η δική μας υποχρέωση είναι να ανοίξουμε νέους δρόμους για το Έθνος και την κοινωνία. Και θα το κάνουμε!

  Κατηγορία: