Ημερίδα "Κύπρος-Μακεδονία: Ώρα Μηδέν" στην Θεσσαλονίκη

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Οκτώβριος 2010

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα "Κύπρος-Μακεδονία: Ώρα Μηδέν", που διοργάνωσε το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) και τα περιοδικά "Ενδοχώρα" και "Πολιτική Ενημέρωση", στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Imperial Palace. Στην εκδήλωση ομιλητές ήσαν ο πρόεδρος του ΚΕΑ Κρίνος Μακρίδης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κλεοβούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Παπαθεμελής και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Παπαθεμελή, Γιάννης Κουριαννίδης.

  Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΑ τόνισαν την αναγκαιότητα της θεσμικής ανατροπής του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, αφού τον χαρακτήρισαν καταστροφέα και νεκροθάφτη του Κυπριακού, αναφέρθηκαν δε στις πρόσφατες δηλώσεις του, με τις οποίες εξίσωσε την εισβολή του Αττίλα στο νησί με την αποστολή της ελληνικής μεραρχίας, χαρακτηρίζοντάς τες ως προδοτικές. "Μοναδική επιδίωξή μας θα πρέπει να είναι η πάση θυσία Ένωση της Κύπρου με την μητέρα πατρίδα μας, την Ελλάδα" τόνισε εμφανέστατα συγκινημένος ο κ. Μακρίδης, ξεσηκώνοντας το ακροατήριο.

  Ο Στέλιος Παπαθεμελής αναφέρθηκε κυρίως στις εξελίξεις στο Σκοπιανό, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Εφόσον τα Σκόπια αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι ο Ελληνισμός έχει εξαντλήσει κάθε όριο υποχωρητικότητας, η μόνη μέθοδος για να καταλάβουν επιτέλους με ποιον έχουν να κάνουν, είναι η αντιστροφή του αλυτρωτισμού. Να θεωρήσουμε και να διατυπώσουμε σαφέστατα προς κάθε κατεύθυνση, ότι από τη στιγμή που θέλουν να λέγονται Μακεδόνες, τότε θα τους θεωρήσουμε αυτομάτως Έλληνες και θα ενσωματώσουμε τη χώρα τους στην ελλαδική επικράτεια".

  Τέλος, ο Γιάννης Κουριαννίδης πραγματοποίησε μία αναδρομή στην κλιμάκωση των φιλοσκοπιανών προκλήσεων εντός Ελλάδος τα τελευταία χρόνια (δημιουργία "μακεδονικής" εκκλησίας από τον Νικόδημο Τσαρκνιά, εκτύπωση και προβολή του "μακεδονικού" αλφαβηταρίου, προσπάθεια εκμετάλλευσης των παραδοσιακών λαϊκών πανηγυριών των Ελλήνων της Μακεδονίας μας κ.λπ.), τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Οι Σκοπιανοί και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους προσπαθούν να βαδίσουν πάνω στα χνάρια της πρακτικής των Τούρκων και των ανθρώπων τους στη Θράκη μας, σφυρηλατώντας το τρίπτυχο θρησκεία, γλώσσα, λαογραφία. Πρέπει τώρα που είναι ακόμη στα σπάργανα αυτή η προσπάθεια, να καταπνιγεί εν τη γενέσει της, αφού μπορεί να μην υπάρχει φυσικά πληθυσμιακός αποδέκτης των φιλοσκοπιανών μηνυμάτων στον χώρο της ελλαδικής Μακεδονίας, αλλά πρόθυμοι υποστηρικτές τους στο διεθνή περίγυρο, με το αζημίωτο συνήθως, εύκολα βρίσκονται".

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Θωμάς Ακριβόπουλος, η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου με τον σύζυγό της Ηλία Ελευθεριάδη, αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από το συνδυασμό του κ. Παπαθεμελή και εκπρόσωποι Κυπριακών, Μακεδονικών και Βορειοηπειρωτικών σωματείων.