Η Ανακάλυψη της Αμερικής

 • Δημοσιεύτηκε: 21 Ιανουάριος 2007

  Βλέποντας το ρεπορτάζ στο Mega ότι ο Στέλιος Παπαθεμελής προτίθεται να λειτουργήσει το κόμμα του, την «Δημοκρατική Αναγέννηση», μου ήρθε αυθόρμητα ένα ειρωνικό χαμόγελο. Ο ίδιος δήλωσε πως θα μιλήσει για αυτό εν ευθέτω χρόνω. Θα ήθελα όμως να σχολιάσω την πολιτική πορεία του κ. Παπαθεμελή. Ας την θυμηθούμε όλοι μας γιατί αξίζει τον κόπο.

  Ο κ. Παπαθεμελής έχει εκλεγεί βουλευτής με 3 διαφορετικά κόμματα! Με την Ε.ΔΗ.Κ., με το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. Στο ΠΑΣΟΚ διατέλεσε υπουργός και βουλευτής για 20 χρόνια. Για να μην ξεχνιόμαστε, έχει στηρίξει με την ψήφο του στην Βουλή την κυβέρνηση του Νταβός, των Ιμίων και του Οτσαλάν. Πριν «ανακαλύψει την Αμερική» και αποφασίσει να αλλάξει μαγαζί, εκλεγμένος πλέον με την Ν.Δ. Παραμονές των δημοτικών εκλογών διέδιδε ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Επειδή όμως του έπεφτε βαρύ αυτό το φορτίο, το άφησε στον Γιώργο Καρατζαφέρη. Για να μην στερήσει καμμία ψήφο στον κ. Παπαγεωργόπουλο και στενοχωρηθούν στην Ρηγίλλης...

  Νομίζω ότι δικαιούμαι να ρωτήσω: τώρα τα θυμήθηκε αυτά ο κ. Παπαθεμελής; Τώρα συνειδητοποίησε ότι η Ελλάς χρειάζεται ένα κόμμα που να εκφράζει τις εθνικές αντιστάσεις και τους Έλληνες πατριώτες, λίγους μήνες πριν τις εκλογές; Αν ο κ. Παπαθεμελής ήταν συνεπής με τις αρχές του θα έπρεπε να φύγει, ή να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ, όταν ο κ. Σημίτης υπέστειλε την Ελληνική σημαία στα Ίμια και αποδεχόταν τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο. Όταν το ΠΑΣΟΚ παρέδιδε τον Οτσαλάν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Αλλά ο κ. Παπαθεμελής τότε δεν έκανε τίποτα από αυτά. Ο πατριωτισμός δεν είναι τσάμπα λόγια. Για τον πολιτικό ισχύει το «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Και αυτό δεν το έπραξε τότε που έπρεπε και όφειλε να το πράξει.

  Δεν ξέρει ο κ. Παπαθεμελής ότι ο πατριωτικός χώρος καλύπτεται πολιτικά από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό εδώ και 7 χρόνια; Το αν ο Γ. Καρατζαφέρης τόλμησε και πέτυχε - αυτό που εκείνος φοβήθηκε - δεν αλλάζει την γραφή της ιστορίας. Άρα, τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν σήμερα οι δηλώσεις Παπαθεμελή; Μήπως λειτουργούν προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας, ως ένα «μαξιλαράκι» του συστήματος, για να εμποδίσει την μεγάλη άνοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Βόρειο Ελλάδα; Διότι φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι η ανύπαρκτη «Δημοκρατική Αναγέννηση» θα λάβει 3% στις εκλογές. Ούτε καν ο ίδιος.

  Με πολύ φιλική διάθεση θέλω να πω στον κ. Παπαθεμελή ότι η «Αμερική έχει ήδη ανακαλυφθεί». Η ανθρωπο-γεωγραφία της χώρας μας είναι αρκετά γνωστή. Όταν έπρεπε ο κ. Παπαθεμελής να κάνει την υπέρβασή του κρυβόταν στα βουλευτικά έδρανα του ΠΑΣΟΚ. Να πούμε επίσης ότι - πέραν της «ανακαλύψεως της Αμερικής» - μας τελείωσαν και οι «ιθαγενείς». Κανείς πλέον δεν θαμπώνεται από τα «καθρεπτάκια» του πολιτικού κατεστημένου. Εν κατακλείδι, δεν θέλω να αμφισβητήσω τις προθέσεις του κ. Παπαθεμελή. Αλλά ο πολιτικός χώρος που θέλει να κινηθεί εκπροσωπείται ήδη από τον ΛΑ.Ο.Σ. Βλέπουμε το «τυρί», αλλά ευτυχώς βλέπουμε και την φάκα. Κάθε άλλη κίνηση σήμερα εξυπηρετεί μόνο τις άμυνες του πολιτικού κατεστημένου. Και ο νοών νοείτο.

  Κατηγορία: