Η Αριστερά, η κ. Ράις και η εξωτερική πολιτική

 • Δημοσιεύτηκε: 26 Απρίλιος 2006

  Mε την επικείμενη επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠ.ΕΞ., κ. Ράις, στην Ελλάδα, ετοιμάζει και πάλι η Αριστερά τις γνωστές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους ενέργειες εκφράζουν το ανώριμο και αφελές, αν όχι και λαϊκίστικο πνεύμα κάποιων καθοδηγουμένων πιονίων και την ρηχότητα και ανευθυνότητα των καθοδηγητών και όχι ασφαλώς μία σοβαρή και αποτελεσματική αντίδραση κατά της Υπερδυνάμεως.

  Τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια, είμαστε μάρτυρες μίας άνευ προηγουμένου ενδοτικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες, "τοις Αμερικανών και ενίοτε Ευρωπαίων ρήμασι πειθόμενες", δεν διστάζουν να υποχωρήσουν, να παραχωρήσουν, να ενδώσουν και να απεμπολήσουν ακόμα και κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ ουδεμία μέριμνα λαμβάνεται για την διεκδίκηση άλλων και την προάσπιση των καλώς εννοουμένων εθνικών μας συμφερόντων, αφού το δεύτερο σκέλος του δόγματος της εξωτερικής μας πολιτικής λέει ότι "δεν διεκδικούμε τίποτε". Έτσι, αναγνωρίζουμε "γκρίζες ζώνες", "ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο", παραχωρούμε βάσεις στους Αμερικανούς για την διεξαγωγή πολεμικών, τυχοδιωκτικών επιχειρήσεων, άνευ του παραμικρού έστω ανταλλάγματος, όμως λησμονούμε την σκλαβωμένη Β. Ήπειρο, την προσπάθεια των Σκοπίων να καπηλευθούν όνομα της Μακεδονίας μας και την Ιστορία της, τους περίπου 500.000 μέχρι στιγμής απελαθέντες ομοεθνείς μας από την Τουρκία (κυρίως Κωνσταντινούπολη), την αρπαγή της πατριαρχικής περιουσίας από το τουρκικό κράτος κ.λπ.

  Αυτό που θα έπρεπε να επιδιώξει και η Αριστερά είναι να αποκτήσει η Ελλάδα κυβέρνηση σοβαρή και όχι θίασο οσφυοκαμπτών, όπως έχει εδώ και πολλά χρόνια, διότι μόνο με μία τέτοια κυβέρνηση θα αποκατασταθεί η ήδη βαρύτατα πληγωμένη εθνική μας αξιοπρέπεια και θα επανέλθει η αξιοπιστία μας σαν κράτους σοβαρού, άξιου σεβασμού από εχθρούς και φίλους. Τα πανώ, οι ντουντούκες, τα συνθήματα του πεζοδρομίου τύπου "Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών" και τα παρόμοια, μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν στην κ. Ράις και σε τελική ανάλυση κάνουν και ζημιά.

  Ποια ζημιά; Απλούστατα, ρίχνουν νερό στον μύλο εκείνων που θέλουν να προωθήσουν στις ΗΠΑ και όχι μόνο τα συμφέροντα της Τουρκίας, Αλβανίας και Σκοπίων εις βάρος της πατρίδας μας, δίνοντάς τους το δικαίωμα να καλλιεργούν στην αμερικανική κοινή γνώμη την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι χώρα εχθρική προς τις ΗΠΑ, εν αντιθέσει με τις προαναφερθείσες. Οι Αμερικανοί είναι κατα το πλείστον πατριώτες, αγαπούν την πατρίδα τους και αποστρέφονται όσους νομίζουν ότι είναι εχθροί της. Κι εμείς έχουμε στις ΗΠΑ ισχυρότατο λόμπυ, αν και εν πολλοίς ανεκμετάλλευτο. Πώς θα διεκδικήσουν Έλληνες Ομογενείς πολιτικοί την ψήφο του Αμερικανού πολίτη, όταν ο τελευταίος έχει την αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι χώρα εχθρική προς την πατρίδα του; Αυτό, όμως, αφήνει αδιάφορη, προφανώς, την Αριστερά, η οποία προτιμά τον λαϊκισμό με την εύκολη πέραση στις μάζες, παρά την ουσιαστική επίτευξη εθνικών στόχων.

  Κατηγορία: